Lecsapott a HIVATAL




Két új név jelent meg az Audiovizuális Tanács “büntetőcéduláin”. Történt, hogy a török import Kanal D, Romániában első alkalommal használt virtuális reklámot. Az úgy történik, hogy meccs közben a stúdióból, a fűre vetítik reklámot, játék közben. Ezt csak a tévénézők látják. Igen ám de reklámot felénk csak szünetben, és csak reklám függönnyel lehet közvetíteni. UEFA és FIFA előírás, hogy a pálya szélén lévő hírdetési plakátokkal a tévéknek nem lehet szerződése, csak a játékszervezőnek, ezen esetben a Labdarúgó Ligának. Figyelembe véve a négy közvetítés nagy számú közönségét a büntetés 35 ezer RON (kb. 2 és fél millió forint) volt. Elsőre nem is rossz.
A Cosmos tv is felkerült a büntetettek listájára. Ez a csatorna egy Nagyromániás szenátor tulajdona és igen sűrűn (minden nap?) jelen van hol Corneliu Vadim Tudor, hol Funar, hol más, a párt, aktív plitikusa. Már figyelmeztetést is kaptak a politikai kiegyensúlyozatlanság miatt, de most öt műsoron keresztül állítottak olyat, amit nem tudtak bizonyítani. Volt ott minden mocsklódás. A tét 5 ezer RON (kb. 400 ezer forint) A tét azért volt alacsony mert nagyon hosszúnak ígérkezik a játszma és be kell osztani a pénzt. Érdekes, hogy a szavazásnál épp, hogy megvolt a hat szvazat… máskor nem így volt.
Tegnap írásban kértünk egy személyes találkozót Tariceanu miniszterelnöktől, a digitalizáció kérdéséről.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

3 válasz: “Lecsapott a HIVATAL”

  1. dell

    hat en csak a carcotasokat szoktam letolteni kulhonbol viszont a fiuk nagyon idegesek voltak az ezelott par hete 3000 euros buntetesukre ;)

  2. Balogh

    Egy erdekes media-botrany zajlott az elmult hetekben Amerikaban. Egyik kozismert musorvezeto, egy noi kosarlabdameccsen a foleg fekete jatekosokbol allo csapatot kacagva ugy nevezte, hogy “those nappy-headed hos”. Most elvileg ez nem is tul durva kifejezes, a ‘nappy’ a gondor hajra utal, de allitolag rasszista toltete van, a “ho’” meg ilyen rap-szleng, a “whore” vagyis kurvabol jon, de allandoan hasznaljak pl. zeneszamokban. Na erre a beszolasra akkora ossz-nemzeti felhaborodas lett, a politikusok egymas utan jelentettek be, hogy tobbet nem jelennek meg a musorvezeto reggeli-showjaban, es vegul ez az eset a 30 eves karrierjenek a veget jelentette, elbocsajtottak ezt a don imus nevu pasast.
    Mi a velemenye Gasparik Ur, helyes/nem helyes ez az erzekenyseg, otthon mi tortenne/tortenik ha egy musorban valaki pl. a ciganyokra tesz hasonlo, serto megjegyzest.

  3. Administrator

    A Carcotas fiúk mindig nagyon idegesek, ha valaki más véleményen van mint ők. Sajnos a párbeszéd velük teljesen lehetetlen. Sokszor próbáltuk, hivatalban, az utcán, a kocsmában, pohárral és nélküle…

    Kedves Balogh, kösz a cikket. Rákerestem, elolvastam. A helyzet, hogy nagyon nehéz, így kontextsuból kiragava értékítéletet mondani. Amerikában a “másság” védelme igen hangsúlyos. Legalábbis hivatalos szinten.
    A világon mindenhol nagyon nehéz éles határt vonni a sajtószabadság és a diszkrimináció közzé. Szerintem nem szabad, a véleményszabadság mögé bújva egyetlen kisebbséget sem sérteni. Hogy mi a sértés? Jó lenne ha a kisebbségek is sűrűbben élnének jogaikkal. Holnap küldök még két példát.