Segesvár és egyebek




Eddig heti két alkalommal gyűltünk össze döntéshozatalra. Tegnaptól hétfőn is testületi van. Hosszan vitatkoztunk az úgynevezett: teletextes műsorszolgáltatókról. Általában a kábelszolgáltató tulajdona és helyi információkat sugároz, adás-vételt. Egyesek szerint ez nem műsor és nem kéne megengedni. Mások szerint, bizonyos vidékeken az egyetlen helyi híreket szolgáltató média. A probléma ott van, hogy az Európában megengedett maximális reklámidő, egy órában 12 perc. Az említett csatornák meg órákon keresztül hirdetnek. Szóba jött, hogy kitalálunk egy speciális rendeletet. Igen, de mit csinálunk azokkal, akiknek van napi hat óra műsora, és csak azután kezdenek képújságot sugározni?
Pár hét múlva visszatérünk a kérdésre. Sikerült elfogadni azt, hogy a Segesváron kihozandó rádiósfrekvencia leendő nyertese kötelező módon német műsort is kell tartalmazzon.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

3 válasz: “Segesvár és egyebek”

  1. dihor

    Gondolkodom a problémán, ha van valami ötletem, szólok!

  2. Fodor Zoltán

    Szerintem nem szabad betiltani az ilyen szolgaltatokat, mert pl. a videkunkon is az egyetlen hirforras, ahol kozerdeku informaciokat, hirdeteseket, jokivansagokat es elhalalozast is kozolnek. Az esti orakban fomusoridoben is nagy nezettsege van az ilyen “teletextes” műsornak.

  3. dihor

    Gondolkodtam a problémán és egy Öntől származó gondolat vezetne szerintem a helyes döntéshez: “Halló, halló….. olyan az egész mintha a Forma 1-t a fogathajtás szabályai alapján szerveznék.” Mit szól?