Közvélemény 2




Akkor nézzük a 11-14 éves gyermekeket

57% naponta négy vagy ennél több órát tévézik. Ez heti átlag, úgyhogy van különbség a hét közben és a hétvége között, persze nem nagy. 44% nem hallgat semmilyen rádiót, 15 % hetente egy-két órát, 13% naponta kevesebb mint egy órát. 67,8%-a egyáltalán nem internettezik, 11,3% kevesebbszer mint naponta. Időtöltés miatt 15%, szórakozásból 45,5%, informálódás végett 31% választja a tévét. Prioritási listán az első a rajzfilm, a művészfilm, a szappanopera, zenei műsorok a sorrend. Kedvenc reklám Pepsi, majd a Coca, harmadik a Danone, Fanta, Milka. A korosztály 37.2 % egyedül nézi a tévét. Közös jelenség, hogy ebbe a kategóriába tartozó gyerekekkel sem beszélnek tanáraik a látottakról. (csak tudnám, hogyan dolgozzák fel a látottakat?) NA MOST FIGGYELEM. A következő adatok nincsenek lebontva lányokra és fiúkra.
Pályaválasztási prioritások: Focista, orvos, pedagógus ügyvéd, rendőr, énekes, sportoló, színész, informatikus. Arra a kérdésre, hogy melyik volt az utolsó könyv amit elolvastak a következő sorrendet írták: Eminescu 32,2%, Vasile Alecsandri 4,6%, George Cosbuc 4,2%, Tudor Arghezi 1,9% és FIGYELEM Petőfi Sándor 1,2% Jessz, jessz, jessz.. Habár 40% nem olvas lapokat, a többiek a Bravot, a Cool Grilt, Popcornt olvassák ebben a sorrendben. Kedvenc tv sztárok: Andreea Marin, Teo, Dan Negru, Mircea Radu, Andreea Esca. Tom és Jerry-t 10%-a szereti, őt követi 7,8%-kal Jerry és 7,3% Tom, majd lemaradva Scooby Doo. Innen látszik, hogy a kérdés nyitott volt a felmérésen, azt írták be amit először mondtak a kisemberek. Harry Potter ezen a lsitán veri Terminatort. Alexandra Mateescu (közben megtudtam, szappanopera hősnő) előzi Rambót. Kedvenc színésze(?) a kamaszkor küszöbén álló kópicoknak: Van Damme, Schwarzeneger, Adela Poprscu, Dan Bordean, Jackie Chun, Brand Pitt, Papadolpol. Zeneileg élen áll Guta, őt követi Adi de Vito, Andra, 3 Sud Est, Pepe, 50cent, Shakira…11hely Britney Spears, Dancs Annamari nincs a 28-as listán…A kedvenc sportolóknál az első nyolc hely a focistáké, kilencedik Nadia Comaneci, majd Szabó Gabi. Szeretett kultúremberek sorrendjét Eminescu vezeti, Sergiu Nicolaescu csak a második, majd Creanga, Sadoveanu, Carageale, Bordean (szappanyopera szereplő) A listán van még Stela Popescu, Arsinel de egyetlen kortárs filmrendező, író, vagy képzőművész sem…Basescu uralja a politikai prioritást Nastase előtt és Vadim Tudort jobban szeretik mint Mona Muscat, Gigi Becalit mint Bocot…Na ennyi legyen elég nemsokára az egész letölthető lesz a www.cna.ro címen. Ma délben meg a sajtó tudomására is hozzuk. Olyan elegáns leszek és okos, hogy csak na

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

11 válasz: “Közvélemény 2”

  1. Erdei Róbert

    Ez a hozzászólás csak egy egyszerű visszajelzés, hogy rendszeresen követem a blogod, csak mert nem kommentálok mindent, az az időhiánynak tudható be.

    Blogom a blogodban:

    Kedd reggel, 7.20-kor az irodába, sajtó még nem jött, magamban káromkodás a lapkihordók trehánysága miatt, számítógép be, Outlook indit, közben Mozilla Firefox, katt Transindex, katt Gáspárik blog (azért ebben a sorrendben, mert onnan lépek a blogra), katt Hotnews, katt Index hu (ez a részletes felsorolás egy majdani internet-fogyasztási szokások felmérés végett), mindent kiolvasok (már ami a blogot illeti, a többit csak átfutom), közben a titkárnő felhozza az újságokat, fő a kávé, 15 perc az újságokra (ez nekem pont két cigi), majd egész nap lótás-futás. Néha pedig délután is belenézek a blogodba, elolvasni a hozzásszólásokat…

    Szerda, lazább nap, ma van tíz percem, hogy ezt megírjam, oh jeh, bloggolok, mi ez, ha nem “Szabadság”? Ja, és apropó, az elmúlt napokban még találkoztam 4-5 itteni emberrel, akik rendszeresen olvassák a gáspárik egót, logóval és transindexel együtt, azért, mert nem irnak reája, még nyomon követik.

    Ajánlat: fél év múlva készíts egy felmérést, hogy hányan olvasnak, elmegyek hozzád marketingesnek, az oldal felesleges felületeit cégeknek reklám céljából értékesítjük, két-három évig dolgozunk, majd mehetünk “Szabadságra”.

    Ezt a visszajelzést ne vedd úgy, mint aki neked nyal be, csak a néhány nappal ezelőtti beirásodra reagálás, amolyan “szabadságosabb” hangvételben. Már rég hozzá akartam szólni, csak eddig nem volt időm, úgyhogy most melegítettem fel a töltött káposztát.

    Tisztelettel,

    ERobi

  2. Nándika

    Figyelem, SZERINTEM az Attila által “művészfilmnek” fordított szó nem Antonionit vagy Bergmant jelenti, hanem a “filme artistice” szót, amit magyarul játékfilmnek szoktak a tévében fordítani, és abban benne van minden film, ami nem sorozat, tehát Rocky IV.-től kezdve Lars von Trierig minden. Ez pont olyan, hogy a románok valamiért minden kefélős, lassú számot “blues”-nak hívnak, holott az valami teljesen mást jelent. (a magyar se jobb: mi balladának hívjuk, holott az eredetileg valami egész más volt). Attila, Mester, javíts ki, ha tévedek. :D

  3. Administrator

    Nándika, mikor kiadom bőrkötésben a Blogot, megkérlek, megfizetlek írj egy lexikont. IGAZAD VAN. Siettem és rosszul fordítottam. Javíts kérlek. Kösz.

    ERobi hát, a leveled beteszem a fa alá Karácsonykor….

  4. Nándor

    Meg van beszélve! De ugye tudod hogy nem baszogatni akartalak vagy ilyesmi? Csak lehet az emberek erősen elgondolkoznának azon (én elgondolkoztam), hogy a romániai gyerekek második kedvence mitől a fenétől a művészfilm? Biztos lázadnak a szüleik Rambós-tinikomédiás ízlése ellen. :)

  5. Administrator

    Magam is többször tapasztaltam, hogy kamaszok bandába verődve, a suilból ellógva Tarkovszki filmeket néztek és aktanciális modelbe foglalva, a metaspekulációs algoritmusok alapján, fejtették fel a filmszöveg negyedik valamint hatodik rétegét. Elfajzott nemzedék. Koltai Robi bácsi meg a Rambó vállán sír.

  6. skpialml1

    Array

  7. phentermine

    phentermine home.tiscali.cz:8080/phenterminebuy/ ; Thanks!

  8. lipitor

    lipitor lipitor911.afraid.org ; Thanks!

  9. Cheburban1

    Hi
    I like your site
    Thanks for more interesting information
    I wish good luck to you
    Thanks

  10. Chester

    very good blog!

  11. Bruce Conroy

    cool