Realitatea tv harmadszor




Ma újabb írásbeli figyelmeztetést kapott a Realitatea hírcsatorna, mert megszegte a törvényt. Harmadik alkalommal, a kampány során. Sajnos egyenlőre úgy néz ki, hogy a csatorna a legnagyobb vesztese ennek a népszavazásnak.
A büntetés egy tegnapi műsornak szól, amelyikben a csatorna a parlamentről ígért egy műsort, de közben olyan képeket és összefüggéseket mutattak amelyek amellyel mindent lehet, csak objektív képet alkotni nem. Nagyon húz a Realitatea tv a felfüggesztett államelnöknek. Ez nem jó. Nem jó mert minden szolgáltatásnak ára van. Vajon ki és mivel fog fizetni? Ugyanakkor minden manipulálással, veszít a média is a hiteléből.
Az OTV is csak felfüggesztett álláspontját mutatta be, ők is kaptak egyet a büntikből!

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

9 válasz: “Realitatea tv harmadszor”

  1. kaka

    Igen a realitatea is huz valamerre. Es az UMSZ is huz valemerre. Kar hogy oket senki nem bunteti. Ha az UMSZ-nek szabad kampanyolni nyiltan, cikkekben valakinek, akkor a realitateanak miert nem?

  2. Administrator

    Azért a média és a sajtó közötti külömbségről ebben a fórumon sokat írtam!

  3. tihi

    Figyelj, nekik megéri húzni. Le se szarják a büntetéseket. Most nyerjen Bassi, aztán lesz miből elintézni az a pár milkó büntetést. Ez nem szankció ekkora maffiozótévéknek. nem érdekli őket. Most Basi nyerése fontos.
    Na, így látom én.

  4. Csíki

    Nem értem, hogy miért nagy baj, ha Basescunak kampányolnak, és nem a kommunista-udódoknak, vagy az udemerájnak. Ez utóbbi megint a széllel huddik szembe, de nem veszi Markó elvtárs ezt észre. csak akkor lesz hűledezés, ha pisis lesz a gatyája. Mi a kakáé nem lehetett azt mondani a hazai magyarságna: kérem, szavazzon mindenki saját belátása szerint. Akkó ők es nyertesek lettek volna, mindegy mire szavazott vóna a nép. Így pisis gatyában ugrál majd hétfőtől az udemeráj is. Sajnos, huggyos érdekvédelmi szervezetünk lesz. Csak nehogy le es szarják magukat.

  5. Administrator

    A pisi-kaka fórum máshol van. Kösz a megértést.

    Tihi igazad van de a gond az, hogy sokat veszír het a hiteléből a média. Az pedig senkinek nem jó. Gyerekkoromban mikor nagyapán kezébe vette az újságot, mindig elmondta: na ma mit hayudnak. Nem lenne jó ha megint eljönne az a körszak.

  6. M.Zoli

    Kérlek igazítsatok el, mert nem találok egyetlen román nyelvű újságot sem, ahol a felfüggesztést pártolnák.

  7. Administrator

    nem pártolásról van szó, objektivitásról.
    Pl. ki írta le azt, hogy Basescu elleni szavazás nem volt törvénytelen? Hogy milyen csalással jutott a korrupció elleni harc “nagyasszonya” Monica Macovei egy házhoz Bukarestben? Milyen alapon telefonálgat az Államelnök a Főügyésznek a vizsgálati aktái miatt?
    Objektivitás és nem pártolás egyik vagy másoik oldalon. Nehéz ez a médiának?

  8. M.Zoli

    Én csak arra gondoltam, hogy tudtok-e olyan újságot amelyik nem annyira B. párti mint az Evz, Cotidianul. Közben találtam egyet: Jurnalul National.
    Nem ismerem mélyen a tulajdonosi viszonyokat, de mintha egyszer említettél volna egy publikus webhelyet ahol ezt meg lehet nézni.

  9. Administrator

    http://www.mediaindex.ro/
    valamint a http://www.cna.ro