Új menet




Az Idő koma nem engedte a lazulást. Rekordok könyvébe illő módon, harmadjára is elnök lettem. Először még annak idején mikor elnököt és alelnököt választottunk, de az elnököt a Parlament is meg kellett szavazza, volt egy hónapi elnökségem, majd mikor Ralu Filip elment bukaresti polgármesterjelöltnek szintén egy hónap, most, meg most van.
Teljesen más terveim voltak. A doktorátusomat is az egyetemen való tanítás érdekében tettem le. Most meg itt állok egy jó barát nélkül, egy mindent eldöntő aláírásra jogosító tollal a kezemben. Tegnap leültünk beszélgetni a kollégákkal. Ragaszkodtam hozzá, hogy minél hamarabb kérjük a Parlamenttől az új kollégát, és tartsuk meg az elnökválasztást. Annak ellenére, hogy többen elkezdték már az üres műbőrfotel körüli mozgást, hangsúlyozottan azt kérték, hogy ne siessünk. Tanítják ezt a menedzser iskolában is: a mindenfajta változással szembeni félelmet. Amitől én félek, az a Parlamentben uralkodó politikai hullámzás. Egyrészt ilyenkor, a kompromisszumok tengerén, okos döntés ritkán születik. Emlékeztetnék a tavalyi kinevezések körüli hercehurcára. Hat hónapig tartott a bizonytalanság.
Nem gyávaságból, nem is felkészületlenségből, de valahogy nem akarom ezt az ölbe hullt lehetőséget. Elsősorban érzelmi szempontok miatt. Persze, aki érzelmeskedik a közéletben, az… menjen haza. (mennék is, ajjaj) Másrészt nem érzem annyira nyitottnak még errefelé a társadalmat, hogy egy magamfajtában ne a magyart lássák elsősorban az évszázadok alatt rátapadt előítéletekkel. Félreértés ne essék, nagyon sokakkal, a média és a közélet világából, jó kapcsolatban vagyok, sokan hívtak az elmúlt napokban, hogy támogatásukról biztosítsanak, sokan akarnak lobbizni egy esetleges elnökválasztáson, stb. Az elmúlt időkben történt lazulás ellenére, nagyon sokszor mikor valakivel itt először találkozol, rögtön letapad a nevednél és elmélázik, hogy „ én is ismertem egy…”. Szép élet az úttörőké de hét, azaz 7 év után… vágyom Csehovra és Bartha Lajosra, Bródy Sándorra és a próbatermek hűvösébe.
Akkor most alámerülés, az érzelmek kora lejárt. Menni kell, megnyitni egy nagyon fontos, névtelen, konferencit, ahol csak most és csak itt és csak nekünk…

„kíváncsi vagyok lesz-e végbélrákom vagy szívgyógyszerem
Unokáim meg a többi ilyen dolog
Ami azt mutatja, hogy éltem
S minden úgy lett-e amitől féltem.” (Bandi a hegyről)

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

6 válasz: “Új menet”

  1. karen

    Biztos nem lehet most könnyű neked (sem), de nem féltelek, Gáspi…

  2. Egy pájdágágász

    Amíg nem gondolod azt, hogy mindent te tudsz a legjobban, addig még tehetsz valamit a közért is. Amikor már ezt gondolod (erre hajlamos vagy), akkor már mindent csak magadért teszel majd.

  3. Administrator

    Kösz ezt átgondolom. Mentségül a mindent tudásért: mikor döntéshozásban vagy és rengeteg ember mozgása, a te döntésedtől függ, akkor dönteni kell. Ez lehet, hogy nagyobb távolságból beképzeltségnek tűnik. Nem czifrázom, értem a tanácsot és köszönöm.

  4. Kacsó Edith

    Gáspi kedves, persze, hogy Csehov sem rossz… de Te jól csináltad a dolgod, remélhetőleg jgy látják a politikusok is (bár elég rövidlátóak néha…) maradj s intézzed a dolgokat, s csíkiasan mondva: ott Te ne törődj, hadd el… lesz valahogy, szép napokat!

  5. új széköly

    Az, amit eddig tettél jó volt! És a barátod is büszke lenne arra, hogy Te vetted át a helyét…úgyhogy előre bátran, mert kellenek az ilyen emberek is!!

  6. dihor

    ecce’ igen he’!