Marathoni táv




Az i. e. 490-ben vívott ütközetben sikerült a görögöknek első ízben győzedelmeskedniük a perzsák felett szárazföldön. “A győzelem jócskán megnövelhette az athéniak önbizalmát, hiszen világossá vált számukra: sikeresen szembe tudnak szállni a perzsákkal” – nyilatkozta John Lazenby, a Newcastle Egyetem történésze. “Ha viszont a perzsák nyertek volna, biztos meghódították volna a görög területeket.”

A jól ismert legenda szerint mikor a csata véget ért, a görögök hírnököt küldtek a 42 kilométerre fekvő Athénba. Ez volt a világ első marathóni futása. Mikor a hősi hírhozó megérkezett a városba, a következő szavakkal esett össze: “Örvendezzetek, győzedelmeskedtünk!”, majd a kimerültségtől azonnal meghalt. A legtöbb történész azonban úgy véli, hogy a történetnek ez a része csupán mítosz.

http://www.mult-kor.hu/cikk.php?article=6078

Ma elérkeztem a 42.-hez én is.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

14 válasz: “Marathoni táv”

  1. dihor

    Isten éltesse, de ejszen ez nem célzás volt, hogy a kimerültségtől Ön is felveszi a fadzsekit…????…

  2. ERobi

    Nagyra nőjjé….

  3. Kovács Péter

    Nem mutatod a korodat Gaspi. Legalabb 45-nek nezel ki:)

  4. Karmen

    Kedves Gáspárik Úr!
    Pár éves voltam, amikor a szászrégeni színházban először szerepelni láttam. Azóta eltelt 20 év, más városban (több mint kétszeres marathoni távban) látogatom a színházat, és más környezetben látom viszont Önt is… Az a jó, hogy az őszülő hajjal és puhuló bőrrel együtt jó adag bölcsességgel is meglep a Nagy Mindenség, ami pótolhatatlan, és hozzásegít, hogy örökké fennmaradó aforizmákat szüljünk az utolsó lehelletünkkel is.
    Isten éltesse!

  5. Egy pájdágágász

    Ehhez képest túlsulyos vagy túl súlyos ( tedd a vesszőt a megfelelő helyre).

  6. Sándor Szilárd

    1.verzió:
    ” Nem vagyok ideges, fő a nyugalom,
    100 évig élek én ha így folytatom”

    2.verzió
    ” Nem vagyok idegen ,fő a nyugalom
    100 évig élek én ha így folytatom”

    3.verzió
    ” Nem vagyok hidegen, főa nyugalom
    100 évig élek én ha így folytatom”

    4.verzió

    sétabot és sétapálca

    :-)

    Isten éltessen Attila bácsi!

  7. új széköly

    Na, a jó Isten áldjon meg Téged jó egészségben, örömben, amennyire lehet békességben és a kedves Családodat is!! isten éltessen!!

  8. bogdan zsolt

    Isten eltessen Gaspi s orizzen meg minden bajtol,betegsegtol.Adja meg neked azt amire a legnagyobb szukseged van.Olellek:Zsolt

  9. Ha

    Lám sokáig eláll a szar és nem büdösödik. na rohadj meg akkor te szopós udemeráj katona

  10. Laszlo Attila

    Isten eltessen Gaspi!
    U.I. Ha-nak: dobbenetes a hulyeseged. Probald meg surgosen bepotolni a szuleid mellett el nem toltott idot, vagy fordulj orvoshoz.

  11. Egy pájdágágász

    Színészként csak a kollegáktól kapnál ilyen Ha-szerűt, a nézőtől soha. Ennek örülj, mert szenvedélyeket nagyon nehéz felkelteni az emberekben.

  12. egy hatvanöt éves nő

    ember, ennyire szánalmasan hatásvadász összehasonlítást csak egy súlyproblémás nárcisztikus hivatalnoktól lehet olvasni. sztem ezt tagadd le, mások előtt, mond azt hogy meghekkeltek. amúgy az egész blog egy szakbarbár csetlésbotlása, a helyesírás meg proli.

  13. Administrator

    és a stílus paraszt és buzi is vagyok

  14. egy hatvanöt éves nő

    nem, az igazi paraszthumort és a melegek cizelláltságát nem tükrözi ez csacskaságfolyam amit túlértékelt egóddal ideöntesz. de hát mit is várhatnék tőled, ez is csak egy ripacskodós komment vót.