Gyergyóalfalu




Szombaton az ötezer főt számláló Gyeregyóalfalban tévés konferencián mulattuk az időt. Nem is hasztalanul. Lelkes atyafiak az önkormányzat támogatásával összedobtak egy helyi tv adást, amelyik a kábelrendszerben működik és beszámol minden fontosabb eseményről. Többek között a választók láthatják a választottakat tanácsülésen. Jó is ez a demokráciának, ameddig az önkormányzat a tv működéséhez csupán a lehetőséget adja és nem az „észt” Meghánytuk vetettük, hogy mit is kellene, meg mit nem. Volt ott MÚRE ügyvezető Krácsony Zsigmond, a nemzetközi jelleget biztosító Szudár László a békéscsabai Csaba tv menedzsere, meg politikus Borboly Csaba, internetes újságíró, a www.figyelo.ro főszerkesztője, Horváth Gábor, Kulcsár Andi s egyéb válogatott romalegények és leányok. Röviden a konklúzió: érdekvédelembe kéne tömörülni és akkor sokkal nagyobb hatást lehetne elérni. Bizony, bizony mondom én is ezt vagy hat éve, de nem elég hatásosan, mert eddig nem történt nagydolog. Ej ha minden nagyobb község napi egy órát gyártana és azokat össze lehetne szerkeszteni… tán még az Erdélyi tv-t is fölfedeznénk. Amúgy jó volt sok elszánt embert látni és innen az elsivatagosodott Dimbocicza partról is csak gratulálni tudok. Isten és az önkormányzat, valamint a vállalkozók segítsék Kiss Arnoldot és csapatát. Megyek, dugom vissza a homokba a fejem, mivelhogy ma sem lesz könnyebb, mint amilyen tegnap volt.
Habár vég e a tévés okoskodásnak de a Sővér Elek kiállítást érdemes megtekinteni, sőt megéri több száz kilométert is megtenni, azért az összeállításért ami most ott látható.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

6 válasz: “Gyergyóalfalu”

  1. Sándor Szilárd

    …de nagyszerű lenne egy Nyárádmenti ..stb- menti tévéadás is, nemde ?!

  2. Administrator

    nem a törvény gátolja…

  3. mlg

    Fönök úr, legközelebb vajon mikor indul a gyergyoalfalusi fm rádió ? Már csak ennyi hiányzik a helyi repertoárból :-) )

  4. Alfalvi Alfalvi

    Te gasprik igy bekapicsan alul nezed az alfalvi embet???

    idezem: “…s egyéb válogatott romalegények és leányok…”

    ezt jobb lett volna nem elolvasnom. En is OTT voltam es gondoltam a Gasprik egy normalis ember….nahat csalodtam…..

  5. Administrator

    Ha bemutatkozna és nem 5 hónapig várna a bejegyzéssel, akkor lehet, hogy tisztázni tudnánk a dolgot. így csak azt érzem, hogy személyemet akarja lejáratni. Csalódtam önben.

  6. Alfalvi Alfalvi

    nem azert vartam 5 honapot mert most gondoltam hogy irok hanem azert mert mot kaptam meg az irast.