Hétfői konferncia
Ember a nézettség mögött címmel hétfőn Bukarestben média konferencia. Várunk minden érdeklődőt a Parlament Nicolae Iorga termébe 9.30-tól. Díszmeghívott Owen Bennett Jones a BBC-től. A részvétel ingyenes. Az emberi jogog és a szenzáció tálalás kérdéseit szeretnénk körbe járni. Részletek: http://www.cna.ro/paginaindex/conferinta.pdf

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

6 válasz: “Hétfői konferncia”

 1. Egy pájdágágász

  Részletes tájékoztatást kérnék a lényegről.

 2. Administrator

  lényeg? arra gondolkozunk (és cselekszönk) évek óta, hogy egy-egy büntetés vagy figyelmeztetés nem segít a médián. Büntetéstől nem lesz jobb valaki. Egy hatóság próbáljon meg utat is mutatni, olyan példákat megjelölni amelyek irányába szeretné mozdítani a médiát. Pályáztunk nemrég a Phare alapoknál és sikerült elnyerni kb. 800.000 Eurót. Ezt az összeget intézményfejlesztésre kaptuk. A lebonyolítót megbíztuk különböző médiatréningek megszervezésével. Az egyik most lesz hétfőn. BBC-s aszisztenst kértünk, mert igazából az a francia model amelyiket a román audióvizuális rendszer indult hát, szóval nekünk nem tetszik. A franciák mindent ellenőriznek, az angolok a nézők bejelentései alapján dolgoznak.

 3. poppins

  Jelentkezni kell-e vagy elég, ha csak megjelenik az érdeklődő?

 4. Administrator

  a megjelenés elégséges, ha valami problem akkor rám hivatkozni

 5. dihor

  Ez mind nagyon fasza, de pl. ott lesz-e a ProTv ötórás híreinek szerkesztője is? És ha igen, mi a garancia, hogy tanulni is fog valamit és esetleg igazítani a lencséken?

 6. keli

  Most ez egy technikai jellegu hozzaszolas, de nem lehetne az ilyen hireket/leveleket/sajto tajekoztatasokat “csak ugy” megjeleniteni a weboldalon, nem PDF formatumban? (ne adj’ Isten is-is)

  Megertem, pdf-et konnyu eloallitani, lehet nyomtatni, es nem kell a weboldal karbantartoja “faradjon”, de ugyanakkor az olvasonak maceras, lassu es teljesen kivalik a web kontextusabol (kicsit olyanok, mint a kemeny karton hirdetesoldalak a magazinokban :) )

  Altalaban veve, feltetelezem a roman allam eleg szep summat fizethet a weboldalai elkesziteseert / karbantartasaert. Nem lehetne akkor egy jobb szinvonalat is elvarni? Valamit CSUPA NAGYBETUS CIMEK HELYETT, rendszerezett oldalakat pdf-ek tomege helyett, es valami civilizaltabb kiemelest mondjuk a villogo cimek helyett …

  Kicsit ugy nez ki a CNA-s oldal, mint egy ujsag, sok ujsagiroval, de egyetlen tordeloszerkeszto / tervezo / tipografus nelkul.