Talán csend




Lassan-lassan csend lett mifelénk, reméljük tartós marad. Amúgy sok minden történt az elmúlt hetekben, amiről nem volt idő (kitartás, lendület) írni. Voltak büntetések, frekvencia osztások. Pl. Segesvárra nyert műsorsugárzási engedélyt a marosvásárhelyi Radió Gaga, Régió Rádió Kézdivásárhelyre. Megintettük az Antena 1-t a marosvásárhelyi vízszolgáltató körüli balhé keveréséért. Margittán beindult a magyarnyelvű kereskedelmi rádió.
Volt egy szebeni nemzetközi konferencia a közszolgálati tv és a digitalizáció kérdésében. Nagyokat szólt mindenki, aztán szendvics. Egyre kevésbé hiszek ezekben az elmélkedésekben. A kérdés az volt, hogy milyen szerepe lesz a közszolgálatnak, akkor mikor az országban lesz vagy 30-40 földisugárzású tv csatorna. Repkedtek a modellek, Olaszország, Dánia, Ausztria… Elhiszem, hogy Nagyszeben szép, de mégiscsak Románia. Itt amíg a politika belenyúlhat a közszolgálatba bele is fog nyúlni. A költségvetésen keresztül, állami megrendeléssel, stb. Előadásomban a közszolgálati csatorna felszámolását tekintettem célnak, valamint a közszolgálati tartalmak elosztását a kereskedelmi csatornákban.
Megveregettük egymás vállát az európai kollégákkal, névjegyeket osztogattunk, majd mindenki elhúzott.
A tanácsban csend van, mindenki teszi a dolgát, “máma már nem hasad tovább”
A sajtóban még lövöldöznek, de a csata valszeg szeptemberig nem folytatódik.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

4 válasz: “Talán csend”

  1. Egy pájdágágász

    “A nyár heves, s kasza egyenes”, ha jól emlékszem…

  2. Administrator

    Hol van az a nyár…hol van itt már kasza…

  3. Egy pájdágágász

    A “kéregben” Attila!!!

  4. antal

    Tordara mikor jon a Gaga, vagy a Parika….