“érdekes levelek”




Kétségtelen, hogy a hivatalban sokszor humor is van. Pár napja az ORTT folytatott le vizsgálatot, azzal kapcsolatban, hogy állatkínzásnak számít-e ha a rákokat élve darabolják. Nem is tudom, szerintem a panaszt el kellett volna küldeni, a panaszos valamikori biológia tanárának. Szenvedjen ő is, a hülyeségtől.
Naponta kapunk mi is olyan bejelentéseket, amiket nem lehet nevetés nélkül kibírni. Nemrég válaszoltam egy kedves panaszosnak, aki nemes egyszerűséggel azt kérte tőlünk, hogy tiltsunk be minden olyan rádió és tv műsort ami nem az ország nyelvén történik, mert a hivatalos nyelv mégiscsak a román. Megalázónak tartja, hogy az a nyelv amit ő ismer, az feliratozva jelenjen meg. Az ilyen és ehhez hasonló tartalmak különösen egy-egy párt, vagy politikus élesebb nyilatkozata után törvényszerűen következnek. Természetesen türelmesen elmagyaráztuk, hogy ez most nem lehetséges stb.
Tegnap volt még egy szép levél. Az egyik leggenyább, szennylap főszerkesztője, aki naponta alázza meg a közszereplők és művészek magánéletét, panaszt tett, hogy az egyik lapszemlében lehülyézték… és ezt nekünk le kell tárgyalni…

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

13 válasz: ““érdekes levelek””

  1. dzsokko

    de tenyleg,igaza van …be kell tiltani mindent ami nem roman..hisz tenyleg megalazo ha nem erted…emlekszem utoljara a bakasagban talalkoztam ezzel a mentalitassal..vorbeste romaneste bai….irritalta oket a MAGYAR NYELV..

  2. ScrnSvr

    dzsokko, a magyar az egy dolog… De itt nem is azzal van a baj. Hanem mondjuk az angollal, a franciával, spanyollal, amit nem ért az istenadta, és nem is akar, merthogy a román a legnagyobb nyelv.

  3. zsoltika

    És megalázó lenne az is, ha a Discoveryt nézed román feliratal? Akkor hány műsort is kellene betiltani? Mi ebben a megalázó?

  4. balint

    Igaza van Zsoltikának. Megelőtél. Valószinüleg a kedves, búzgó román tv néző, nem nézi a Discovery csatornát, így nem tünt fel neki, hogy ott is román felirattal adják a műsorokat. Jobb szereti nézni, a kedvenc magyar műsorait, csak valószinüleg idegesíti a felirat, be kellene hozni a szinkront ide is …

  5. Szász Marci

    Szerintem csak annyi a baj, hogy az illető nem tud olvasni…:D

  6. keli

    ja, hat romanul feliratozott magyar adot nem is tudom lattam-e …. ergo tenyleg ijesztobb a dolog, mert a magyar-ellenes kirohanasok mar meg sem hatnak, annyira kozhelyesek. Ez ellenben nagyon sulyos … :)

  7. bezzeg

    Idézet tőled… “Előadásomban a közszolgálati csatorna felszámolását tekintettem célnak, valamint a közszolgálati tartalmak elosztását a kereskedelmi csatornákban.
    Azért ez sem semmi szerintem. FŐleg tőled. Megnézném, hogyan osztják el a rommagyar közszolgálati műsorokat az Otv, DDTV meg protv, antenna1,2,3, prima, stb-ek között. Ez legalább olyan súlyos mint a csak román nyelvű adókat. Nemdebár?????
    Azzal meg ne magyarázkodj, hogy politika ide meg oda, hogy ők osztják az éceszt a közszolgában. Ugyanaz csak esetleg kicsiben a kereskedelmiekben is benne van. S még csak az semm lenne magyarázat, hogy ugyebár a rommagyarnak kellene már az a Dózsa TV, vagy mi a franc nevű saját TV adó. Innen nincs pénz, onnan nem lesz pénz.

  8. retson r

    hülye vagy.

  9. Administrator

    bezzeg boccs lehet fárdt vagyok de nem értem mit akarsz mondani?

  10. bezzeg

    hát csak annyit, hogy itt kineveted azt aki be akarja tiltatni a nem románul szóló tévéket, két bejegyzéseddel korábban, meg azt tűzöd ki célodul, hogy megszüntesd az egyetlen – országos szinten – magyar nyelven néhány órát sugárzó közszolgálati televíziót. Melyik kereskdelmi csatornának szeretnéd ezeket az órákat átadni? Vagy az én logikámmal van baj?

  11. Micimaci

    Gáspi, a Bezzeg által felvetett kérdésre adott válaszodra én is kíváncsi lennék, ja és még egy kérdéssel toldanám meg: a TV mellett a közszolgálati rádió is menjen a francba?

  12. Administrator

    Csak tv-ről volt szó. A digtitális sugárzású tv-ről. Egy konferencia kérdéseket vet fel és nem megoldásokat. Az a pár órás magyaradás olyan időpontokban jelenik, meg mikor nagyon kevesen vannak a képernyő előtt. Miért nincs magyaradás este? Miért nem lehet 5 után romaműsort nézni? Miért marad el évente kb. 10 alkalommal a magyaradás, a németadás, mert olimpia van, foci vb stb? Miért ne pályázhatná meg a központi alapokat a gyergyói, a marosvásárhelyi tv?

    NEm nevettem ki azt aki be akarta tiltani a magyarnyelvű műsorokat. Tényként közöltem, azoknak aki úgy érzik, hogy nincs már szükség érdekképviseletre.

  13. bezzeg

    Bocsáss meg, hogy folytatom, de nem nyugszom. Az a politikus, mely beleszól a közszolga tv és maradjunk a rádiónál, mert én úgy hallottam, hogy a közrádiót is említetted valamilyen interjúban, szóval a közTV és Rádió vezetőségét poltikikai algoritmus alapján, a mindenkori hatalom jelöli ki, vagy nevezi meg. Ez eddig ok. Biztos, hogy nem jó, de ezáltal az utóbbi időben végig kormányon lévő honfi- és kissebbségi társaink, az úgymond vezetőink nem tudták sem azt elérni, hogy egy becsületes országos szórású tévénk, sem azt, hogy hasonló tulajdonságokkal rendelkező rádiónk legyen. Pedig mi ugyanoda fizetjük az adónkat, és összességében nem is keveset.
    Nos az egyetemmel is ez a helyzet. (itt nem beszélek autonómiáról, szándékosan, mert …)
    És akkor beindulnak az olyan magyar nyelven (is) sugározó tv-k, rádiók (maradjunk csak az elektronikus médiánál) amelyek egy-egy gazdag vállalkozó, vagy csoportok “hozománya”. Igy kialakul a példa Udvarhelyen, jobb oldali és baloldali média. Semmi középút helyi szinten.
    És mind-mind kereskedelmi adókról van szó. Vagy ne beszéljünk vásárhelyen a Gaga rádiójáról. És mind a politikus befolyásolja őket. És csak a magyar nyelvű médiáról szólok.

    Apropó. Olvasom a Tusnádi programot:
    Kelemen Attila , az Erdély Fm igazgatója: A média, mint manipulációs eszköz (ilyen hamar beletanítjátok őt is? Tudja, hogy honnan jön a pénz?)