Takarékon
Sajnos az ideiglenesség (amiről már többször panaszkodtam) hozza a gyümölcseit. Hivatalunk legnagyobb elfoglaltsága a román nyelv helyes használata. Hú de kemények vagyunk. Már odáig jutottunk, hogy egy reklámot is leállítottunk amiben kakofónia este forgott fent. Rémes mi lesz még itt? Kakofónia? Csak az a baj, hogy a kakofónia maximum ízlésbeli kérdés, de még a Román Tudományos Akadémia sem tartja hibának. Mindegy fő, hogy mi CSELEKSZÜNK.
Igaz, hogy lesz az idén Eu-s választás lesz, és a tévék, rádiók össze-vissza kezdenek manipulálni… Hogy újabb hatalmas tranzakció készül, vagyis a Radió Dea-t megveszi a Radio XXI és nekünk a monopólium helyzetét kéne vizsgáljuk. Csak nehogy valamilyen politikai érdeket megsétsünk. Jó üzenet ez a politikai grémiumnak. Kakofónia, az jó. Simulunk a tájba, simulunk.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

6 válasz: “Takarékon”

 1. Andrea

  Pruteanu bacsikat kene odatenni felvigyazonak. :D
  Amugy van egy reklam, melyikben elhangzik a kovetkezo mondat : “Eram precisa!” a szerintem “Eram sigura!” helyett. Ahanyszor hallom a szekelybicska nyilik a zsebemben annyira serti a torzsgyokeres magyar fulem. Roman ember hogy tudott ilyensmit kitalalni????

 2. Administrator

  ezeket a dolgokat a közvéleménynek, a civil társadalomank kellene “értékelni” nem egy hatóságnak.

 3. uge

  “össze-vissza kezdenek manipulálni”
  Annyiran pongyolan fogalmazol, hogy nem tudlak komolyan venni. Egyszer seperd ki a hazad kornyeket, professzor (sic!) Ur!

 4. Administrator

  Irodalomért én is Kosztolányihoz, Adyhoz, fordulok.

 5. Egy pájdágágász

  Ma már mindenkinek a házából lehetne valamit “kisöpörni”.
  “hogy nem tudlak komolyan venni” helyett ” hogy “nem vehetlek komolyan”, talán jobban hangzana. Nemdeigen?!

 6. Kelemen Zsombor

  Kedves tanar ur, elnezest, de mast modjat nem talalvan, igy tudom csak megerdeklodni, hogy milyen email cimre kuldjuk a forgatokonyveket mint 3 eves sapientias diakjai. Kerem mielobb valaszoljon. Udvozlettel: Zsombor