csökken




Amit vártam bejött. Júliusban 5%-kal csökkent a lakosság bizalma a hivatal iránt. Nyelvpecéreknek ez a sorsa. Ugyanakkor az elnökválasztási huzavona is lemérhető ebből a népszerűségvesztésből. A minap tetéztük a hülyeségeket. Valaki előjött, hogy be kéne tiltani a 89 előtt forgatott román filmeket. Olyan locsogós gyűlésbeszéd volt. Sajtó szeme villant, jött a cikk. Lett is nagy szösszenet. Az “ötletelők” hirtelen eltűntek és felébredtem egy élő tv műsorban, hogy elszámoljak arról, hogy mi is a bajom a román filmekkel. Itt köllne olló, hogy az ember kivágja a rezet.
Mi lesz itt még

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

6 válasz: “csökken”

  1. Egy pájdágágász

    Soha senki nem mondta még neked, hogy ez a képed itt a blogon rossz. Mert
    alulról nézel felfelé. Egy médiaguru felülről nézzen lefelé. Még akkor is, ha CSÖKKEN!!! az az izé.

  2. csalódott

    Szeméremből avagy érdekből nem zeng a romániai (magyar) sajtó arról a gyalázatos tényről, hogy Stanik István “jóvoltából” megszűnik az Országos – (Nemzeti?!) Rádió évtizedek óta működő, a soros hatalmiaknak időnként nagyon kellemetlen, de a ceausizmust is átvészelt, magyar nyelven sugárzott műsora?
    Az az ember, akinek halvány fogalma sincs a rádiózásról, aki anno, “S.I. igaznak vélt idejében” maga érzett rá az Erdályi Naplónál az országos beszámolók- tudósitások fontosságára, az azokból összeadódó összetartozás-érzésre, most jó pénzért és büntetlenül megteheti (július eleje óta) az erdélyi tudósitások beszüntetését?
    És mindezt bő egy hónapja méla csend övezheti???
    Kinek jó? Kinek éri meg?
    Mi a következő: A bukaresti tv magyar adása, majd a szinházak, avagy forditva?
    És mikor kell újra – ilyen gumigerincű szolgáknak köszönhetően Marosvádárhelyt Tg. Muresnek, Csikszeredát M. Ciuc-nak irni-mondani?

  3. Administrator

    Kedves Csalódott
    bejegyzésedet az általános üzenetekhez kellett vona tenned. Fordultál-e nyílvánosan Stanikhoz?
    A Rádió Közszolgálati és nem Országos, vagy Nemzeti. A témára még visszatérek.

  4. Stanik István

    Én is csalódott vagyok, mert Csalódott, ezt a blogot rémhírterjesztésre használja.
    Az igazság az, hogy a romániai közszolgálati rádió, nemzeti kisebbségek szerkesztőségében, a magyar és a német nyelvű adás, köszöni szépen, jól van. Nem a megszűnés fenyegeti, hanem az, hogy kétszeresére növeli az adásidejét. Azon dolgozunk, hogy ne csak délután 2 és 4 között, hanem este 10 és 12 között is jelentkezhessünk műsorral, hogy a szerkesztőséget önálló adóvá fejlesszük, amely a Romániában élő összes nemzetiséghez szól majd.
    A műsor szerkezetében történtek változások, mert a környezetünkben sem állt meg az idő: a regionális rádiók megnövelték adásidejüket, a kereskedelmi rádiók pedig gombamód szaporodnak, ma már alig van olyan nagyobb magyarlakta település, ahol legalább egy magyar nyelvű kereskedelmi rádió ne ontaná a helyi híreket. Egy központi rádió nem szállhat be a helyi hírek versenyébe, nem is ez a feladata. Ennek ellenére az erdélyi tudósításokat sem száműztük adásunkból, minden országos jelentőségű eseményről sugárzunk tudósítást, bárhol történjen az. Július elseje óta azonban a megyei lapokból kimásolt, a többi regionális rádiónak és Magyarországra is eladott tudósítások már valóban nem kerülnek többé adásba. Azóta nem fordulhat elő, hogy ugyanannak a tudósítónak a kopjafa avatásról szóló beszámolóját előbb a kolozsvári, utána a marosvásárhelyi és végül a bukaresti stúdió adásában izgulhatja végig a hallgató. És ha szerencséje van, valamikor később a Kossuth Rádió valamelyik határon túli műsorában szembetalálkozhat vele.
    Szerintem azért csalódott Csalódott, mert már nem vesszük át kilóra az unalmas, semmitmondó anyagokat és a már máshol is eladott anyagokért nem fizetünk többé. Sajnálom!
    Tényleg, miért hallgat erről a sajtó? Ne legyetek már olyan szemérmesek!

  5. sebesi karen attila

    Ejnye, ejnye… pedig valóban érdekfeszitő volt az, amikor pld egy marosvásárhelyi tudósitást (lehet az akát Kvár is) már és még olvasom egyik-másik lapban, közben hallom a rádióban, hogy jobban tudatosuljon a Lényeg, de mindjárt a tv-ben is adagolják hozzá a képanyagot, hogy “emészthetőbb” legyen a töltöttkáposzta-cintányéros-aszfaltozás… Csak azt nem értem, hogy miért nem lehet várni egy picit, kedves csalódott? Amennyiben Ön rádiós, tudhatja, hogy egy-egy változtatásnak (rovat, műsor) picikét később “jön meg a hatása”. Ami pedig a magyar műsorok bővitését illeti: Bukarestben, Kolozsváron egyaránt ez történik a nagyon közeli jövőben. És ez nem is kevés… Egy Közszolgálatinál főleg. De, ha már ilyen jól összejöttünk, Gáspi-Stanik and Co.-ék, akkor mindezt alátámaszthatja hamarosan Ágoston Hugó is, aki aztán tényleg tudora ennek, mert a bukaresti (nem bucuresti!) Közszolgálatinak igazgatótanácsi tagja – magyarként, kedves csalódott. Szerénységem pedig csupán az ő póttagja, de nem cluj-ról, hanem Kolozsvárról…

  6. Cégkereső

    A politika erről szól. Lassan majd megszokjuk….