1 éves anyag




A következő bejegyzés 1 éve született. Nem figyeltem lett belőle valami? Azok akik azt mondták: áll elébe az átvilágításnak, hozzájárul, álltak elébe? Vagy az idő ezt a kis karcolást is beheggeszti?

A Bukarestben megjelenő Új Magyar Szó szerkesztői felvetették a kérdést, hogy legalább 16 évvel a diktatúra bukása után, át kellene világítani a romániai magyar újságírókat. Felhívtak egy csomó embert megkérdezték, ki mint vélekedik. Helyesnek tartom a kezdeményezést és megemlítettem, hogy azokat is át kellene világítani akik külföldön az erdélyi magyarságról kialakult képet befolyásolják. Csak azért, hogy mindenki megnyugodjon és némuljon már el az az úton útfélen felhangzó suttogó kórus: ez, vagy az, ez volt, vagy az volt…. nem gondoltam nevekre, sokan vannak. Sokan közülük a magyar közszolgálatban tevékenykednek és a magyar szabályok szerint, át lettek világítva. Hogy tiszta legyen a kép kérjék a saját átvilágításukat Romániában és …. kész. Szívből remélem mindenki tiszta és ennyi.
Két hét alatt a nyilatkozat eljutott magas Budapestre. Érdekes, hogy ott senkit nem érdekel az Új Magyar Szó kezdeményezése……. Ugorjunk……. Lássuk a hozzáállást , Népszava mai száma
:
„Cselényi László lapunknak a cikkel kapcsolatban úgy fogalmazott: a patkányok vonyítására nem kell odafigyelni. Hozzátette: áll elébe az átvilágításnak, hozzájárul, hiszen nincs mit titkolnia. Mint mondta: annak idején megszenvedte az ellenzékiségét, volt idő, amikor csak éjszakai tejhordásból tudott megélni. Cselényi kiemelte: furcsállja, hogy a lap csak úgy bedobta a nevét a Securitateval kapcsolatban.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

10 válasz: “1 éves anyag”

  1. Egy pájdágágász

    Te tényleg nem vetted észre, hogy azóta kiderült, Erdélyben egy besúgó volt: Szilágyi Domokos, akit a Bihari Napló munkatársa ráadásul még kultköltőnek is nevezett.

  2. Samki

    Markó is jelentett, a Gigi is benne vót meg a Lacurosu is ott vót Elena mellett. A Stanikkal kéne kezdjétek az átvilágitást, aztán Gáspi meg megmondja mi van a Janovics alapitvánnyal, meddig szándékszik hülyiteni az erdélyi magyarságot ? Tiszta vicc, hogy egy ilyen piti bohóc ossza a lapot, hallod Gáspi téged is az alapitvány tett ide ? Gyuri bácsinál be vagy e vágódva ?

  3. Administrator

    A hosszú í-t “alt. j”-vel lehet képezni. Persze akkor sem fogom érteni mit is akarsz mondani.

  4. Samki

    Mond bohóc te mindig a hülyét játszol amikor választ kéne adni ?
    Na akkor mi van az alapitványoddal, tudod amelyikről te nem is tudsz, vagy csak a nevedet adtad állitólag ? Ha meg már tényleg szklerózisban szendvedsz szólj és felfrissitjük az emlékezeted.

  5. Administrator

    Kedves (?) Samki ebben a hangnemben, nem tudok és nem is akarok válaszolni. Kérem emlékeztessen, hol és mikor tegeződtünk össze?

  6. Administrator

    Samki törölve

  7. Samki

    Mit törölöd ki a válaszokat ? Nem élünk a kommunista cenzúra idején, te meg szégyeld magad azért ami lett belőled. A suliban nem gondoltuk volna, hogy ilyen nemzetárulót mint te melengetünk a keblünkön.
    Tudjuk, hogy az igazság fáj, de ezt te is tudod, na töröld ki akkor !

  8. Sz.Cs.

    A suliban valószínűleg nem voltak nemzetárulók, mert ezt a szót akkor még nem exportálták a Magyarországi Gyengeelméjűek Szakközépiskolájából.

  9. Administrator

    Kedves Sz. Cs. Samki nem járhatott a mi sulinkba, mert ott nem nick name mögül fröcsögtek, ha valakinek valami baja volt nyíltan szemedbe mondta.

  10. Samki

    Kedves Sz.Cs a nemzetáruló szót miért kell akárhonnan is exportálni ?
    A suliban meg volt legalább két köpös álá Markó-Verestóy minden osztályban. Na milyen gyenge elméről van szó akkor ?

    Gáspárik elvtárs maga meg miről beszél ? Ha valakinek ott baja volt akkor magát pofán baszták, ennyire nem emlékszik ?