Apak, Anyak figyeljetek




► Tévéellenes kampány a tévében

Az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) egy szülőknek szóló kampányt indított el, amely a szülők felelősségérzetére apellál, hogy ellenőrizzék gyerekük tévénézési szokásait. Arra hívják fel a figyelmet, hogy a gyerekek a média által közvetített erőszak miatt milyen veszélynek vannak kitéve. A kampány egy Phare-projekt része, melynek szlogenje: „Ne hagyd, hogy a gyerekedet a tévé nevelje.” Három rövidfilm fog a következő hetekben futni, amelyek költsége 40 ezer euró volt.

A www.maszol.ro-n olvastam a fentieket. A cimen kivul minden rendben van. Magyaran nem a tevekkel hanem a szulokkel van bajunk. Azokkal az atyakkal es anyakkal akik odavetik a gyereket a tv ele. A klippek kicsit kemenyre sikeredtek. Ez is volt a cel. Nem hiszem, hogy egy szep tajba simulo cuccal eredmenyt lehetne elerni. Van is balhe a cegen belul, de tuleljuk. Amugy a tamadasok nem feltetlenul a klippekrol szolnak, hanem szemelyekrol, projektmenedzserekrol… A dolog itt lathato.
Velemenyek?

http://www.cotidianul.ro/index.php?id=57&brk=8476

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

19 válasz: “Apak, Anyak figyeljetek”

  1. keli

    Zsenialisak a klippek. :)

  2. sunshine

    Remek. Nagyon sokkolóra sikerültek, de éppen ez a szerepük. A kérdés csupán annyi, hogy a célcsoporthoz eljut-e az általuk hordozott üzenet. Ha van egy jó médiaterv – bízom benne, hogy van -, akkor minden bizonnyal.

  3. pozsi

    jók!
    kés, tévé s olló nem kölök kezébe való
    mérni tudjátok?

  4. laszloke

    egy helyes bejegyzes a temarol itt : http://pagini.com/blog/2007/08/31/doua-bile-albe-de-la-mine/

  5. csomh

    Elég egyértelmű üzenetük van, és elég ijesztőek, hogy még hatásuk is legyen. Grat.

  6. Soós Róbert

    http://maszol.ro/index.php?menu_id=55&cikk=10143

    temaban, vagy mellette :)

  7. Egy pájdágágász

    Attila!
    Engem ezek a klipek elvontságukban Antonioni Vörös sivatag című filmjére emlékeztettek. Átgondolatlan és silány anyag ez, mind pedagógiai, mind pedig reklámpszichológiai szempontból, mert:
    1.csak feltételezhető, hogy a tv. negatív nevelőhatásának az eredményét mutatja be a három klip, mert erre szinte semmi nem utal;
    2. ahhoz, hogy összekapcsolja a tv negatív hatását a látottakkal, túl bonyolult képzettársításokat igényel még a felsőfokú végzettséggel bíró nézőtől is;
    3. bár nagyon kellemes hangja van a szövegmondónak, a szöveg semmitmondó, lozinka. Legalább utalhatna arra, hogy ezeket a gyerekeket a tv nevelte .

  8. keli

    Szerintem pedig felsofoku vegzetseggel biro baratunk tul sokat kepzettarsit. (Es tul keveset nez tevet, kulonben konnyebben menne a kepzettarsitas a TV-vel :P )

    30 mp-ben nem lehet mindent mindennel osszekapcsolni es szajbaragni. A reklamklippek olyanok, mint egy ujsag focime. A figyelmet hivatottak felkelteni, meg akkor is, ha nem tartalmazzak (nem tartalmazhatjak) a “teljes kepet”. Nem az az erdekes, hogy azt a harom gyereket konkretan a TV nevelte-e.

    Az uzenet utana pont eleg vilagos. Es remelem nem azert, mert felsofoku vegzettsegem van :)

  9. Egy pájdágágász

    Ne vicceljen már, azt akarja mondani, hogy ezek a klipek „Arra hívják fel a figyelmet, hogy a gyerekek a média által közvetített erőszak miatt milyen veszélynek vannak kitéve.”????

  10. pozsi

    böff..
    ilyen magasröptű vitát a végzettség jegyében ritkán látni…és a felsőfokon.. más érv nincs kedves értelmiségi überértelmező?

  11. Egy pájdágágász

    Attila!
    Azt olvasom, hogy Te véleményt kértél és nem böffögéseket. És nem hozsannázást. De akik nem tudják azt felfogni, hogy amikor a klippek üzenetének befogadásához szükséges intellektuális szintről szólok, nem magamról, hanem általában a nézőkről beszélek, légy óvatos a vélemények feldolgozásánál.

  12. pozsi

    sajnálom, elég cöránosan jött le. elnézést kérek a böffentésért. poénnak készült, nem kell megsértődni és panaszkodni :)
    a vidiók meg rendben vannak, a kép és üzenet összevág.
    szerintem..
    üdv és bocsánat mégegyszer kedves kolléga :)

  13. Egy pájdágágász

    Ez a “leírt” társalgásnál bárkivel előfordulhat, esendők vagyunk kollega!

  14. Administrator

    mint a piros szoveg irja, Gasparik Adminisztrator neven fut, minden mas nem o, vagyis en. Kosz a velemenyeket, nagyon fontosak. Most a kulombozo velemenyek elfogadasat kerem. Koszonom!

  15. Egy pájdágágász

    Te a különböző, egymásnak ellentmondó, heccelődő, tárgyilagos, néha elfogult véleményből alkosd meg a sajátodat és ne várd tőlünk, hogy mi fogadjuk el a különböző véleményeket. Hiszen véleményt mindenki saját személyisége, ismeretei, élményei és előzetes tapasztalatai alapján formál, meg három ilyen “klip”-ről (amikről nem tudom eldönteni, hogy még idegen szó, vagy már jövevény. Egy p-vel vagy kettővel írandó.)

  16. Administrator

    csak azt szeretnem, hogy egymast kulonbozo velemenyek miatt ne csesztessetek. Kosz (nem mocsok)

  17. Egy pájdágágász

    Az ilyen “arctalan” véleménycserében nagy a csábítás a “fajtalankodásra”.Ez már NETKÓR (morbus internetus, vagy morbus blogus)

  18. Ligeia

    Kedves Pájdágágász, javaslom, nyugodj meg, és ne aggódj már annyira az átlagember vagy legalábbis a nálad kevesebb diplomával rendelkezők értelmi képességei miatt. Köszönjük, nincs szükségünk bővebb magyarázatra, a klipek teljesen érthetőek.

  19. Egy pájdágágász

    Tőled elfogadnám, de Te a NÉP NEVÉBEN beszélsz többesszámban.