Apak, Anyak figyeljetek
► Tévéellenes kampány a tévében

Az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) egy szülőknek szóló kampányt indított el, amely a szülők felelősségérzetére apellál, hogy ellenőrizzék gyerekük tévénézési szokásait. Arra hívják fel a figyelmet, hogy a gyerekek a média által közvetített erőszak miatt milyen veszélynek vannak kitéve. A kampány egy Phare-projekt része, melynek szlogenje: „Ne hagyd, hogy a gyerekedet a tévé nevelje.” Három rövidfilm fog a következő hetekben futni, amelyek költsége 40 ezer euró volt.

A www.maszol.ro-n olvastam a fentieket. A cimen kivul minden rendben van. Magyaran nem a tevekkel hanem a szulokkel van bajunk. Azokkal az atyakkal es anyakkal akik odavetik a gyereket a tv ele. A klippek kicsit kemenyre sikeredtek. Ez is volt a cel. Nem hiszem, hogy egy szep tajba simulo cuccal eredmenyt lehetne elerni. Van is balhe a cegen belul, de tuleljuk. Amugy a tamadasok nem feltetlenul a klippekrol szolnak, hanem szemelyekrol, projektmenedzserekrol… A dolog itt lathato.
Velemenyek?

http://www.cotidianul.ro/index.php?id=57&brk=8476

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

19 válasz: “Apak, Anyak figyeljetek”

 1. keli

  Zsenialisak a klippek. :)

 2. sunshine

  Remek. Nagyon sokkolóra sikerültek, de éppen ez a szerepük. A kérdés csupán annyi, hogy a célcsoporthoz eljut-e az általuk hordozott üzenet. Ha van egy jó médiaterv – bízom benne, hogy van -, akkor minden bizonnyal.

 3. pozsi

  jók!
  kés, tévé s olló nem kölök kezébe való
  mérni tudjátok?

 4. laszloke

  egy helyes bejegyzes a temarol itt : http://pagini.com/blog/2007/08/31/doua-bile-albe-de-la-mine/

 5. csomh

  Elég egyértelmű üzenetük van, és elég ijesztőek, hogy még hatásuk is legyen. Grat.

 6. Soós Róbert

  http://maszol.ro/index.php?menu_id=55&cikk=10143

  temaban, vagy mellette :)

 7. Egy pájdágágász

  Attila!
  Engem ezek a klipek elvontságukban Antonioni Vörös sivatag című filmjére emlékeztettek. Átgondolatlan és silány anyag ez, mind pedagógiai, mind pedig reklámpszichológiai szempontból, mert:
  1.csak feltételezhető, hogy a tv. negatív nevelőhatásának az eredményét mutatja be a három klip, mert erre szinte semmi nem utal;
  2. ahhoz, hogy összekapcsolja a tv negatív hatását a látottakkal, túl bonyolult képzettársításokat igényel még a felsőfokú végzettséggel bíró nézőtől is;
  3. bár nagyon kellemes hangja van a szövegmondónak, a szöveg semmitmondó, lozinka. Legalább utalhatna arra, hogy ezeket a gyerekeket a tv nevelte .

 8. keli

  Szerintem pedig felsofoku vegzetseggel biro baratunk tul sokat kepzettarsit. (Es tul keveset nez tevet, kulonben konnyebben menne a kepzettarsitas a TV-vel :P )

  30 mp-ben nem lehet mindent mindennel osszekapcsolni es szajbaragni. A reklamklippek olyanok, mint egy ujsag focime. A figyelmet hivatottak felkelteni, meg akkor is, ha nem tartalmazzak (nem tartalmazhatjak) a “teljes kepet”. Nem az az erdekes, hogy azt a harom gyereket konkretan a TV nevelte-e.

  Az uzenet utana pont eleg vilagos. Es remelem nem azert, mert felsofoku vegzettsegem van :)

 9. Egy pájdágágász

  Ne vicceljen már, azt akarja mondani, hogy ezek a klipek „Arra hívják fel a figyelmet, hogy a gyerekek a média által közvetített erőszak miatt milyen veszélynek vannak kitéve.”????

 10. pozsi

  böff..
  ilyen magasröptű vitát a végzettség jegyében ritkán látni…és a felsőfokon.. más érv nincs kedves értelmiségi überértelmező?

 11. Egy pájdágágász

  Attila!
  Azt olvasom, hogy Te véleményt kértél és nem böffögéseket. És nem hozsannázást. De akik nem tudják azt felfogni, hogy amikor a klippek üzenetének befogadásához szükséges intellektuális szintről szólok, nem magamról, hanem általában a nézőkről beszélek, légy óvatos a vélemények feldolgozásánál.

 12. pozsi

  sajnálom, elég cöránosan jött le. elnézést kérek a böffentésért. poénnak készült, nem kell megsértődni és panaszkodni :)
  a vidiók meg rendben vannak, a kép és üzenet összevág.
  szerintem..
  üdv és bocsánat mégegyszer kedves kolléga :)

 13. Egy pájdágágász

  Ez a “leírt” társalgásnál bárkivel előfordulhat, esendők vagyunk kollega!

 14. Administrator

  mint a piros szoveg irja, Gasparik Adminisztrator neven fut, minden mas nem o, vagyis en. Kosz a velemenyeket, nagyon fontosak. Most a kulombozo velemenyek elfogadasat kerem. Koszonom!

 15. Egy pájdágágász

  Te a különböző, egymásnak ellentmondó, heccelődő, tárgyilagos, néha elfogult véleményből alkosd meg a sajátodat és ne várd tőlünk, hogy mi fogadjuk el a különböző véleményeket. Hiszen véleményt mindenki saját személyisége, ismeretei, élményei és előzetes tapasztalatai alapján formál, meg három ilyen “klip”-ről (amikről nem tudom eldönteni, hogy még idegen szó, vagy már jövevény. Egy p-vel vagy kettővel írandó.)

 16. Administrator

  csak azt szeretnem, hogy egymast kulonbozo velemenyek miatt ne csesztessetek. Kosz (nem mocsok)

 17. Egy pájdágágász

  Az ilyen “arctalan” véleménycserében nagy a csábítás a “fajtalankodásra”.Ez már NETKÓR (morbus internetus, vagy morbus blogus)

 18. Ligeia

  Kedves Pájdágágász, javaslom, nyugodj meg, és ne aggódj már annyira az átlagember vagy legalábbis a nálad kevesebb diplomával rendelkezők értelmi képességei miatt. Köszönjük, nincs szükségünk bővebb magyarázatra, a klipek teljesen érthetőek.

 19. Egy pájdágágász

  Tőled elfogadnám, de Te a NÉP NEVÉBEN beszélsz többesszámban.