Tamási Áron bocsáss meg




Ma pontosan 110 éve született Tamási Áron. Ahhoz képes jó nagy csend van róla a médiában. Nem a kiváló írót minősíti. Hiába reményik teljes waskorszakban csend van a valós értékek körül. Pl. a Duna tv, a magát nemzet televíziójának nevező csatorna, ma esti műsora:

19:55 Duna tér – filmajánló
20:00 Kikötő – Háttér
Kulturális magazin
20:30 Sporthírek
20:40 Deed bíró (angol tévéfilm sor., 17. rész, 2001) (12) – A mundér becsülete
22:10 Hírpercek, időjárás-jelentés
22:20 Elfelejtett ősök árnyai (szovjet filmdráma, 1964)
23:50 Cserfő Jazzland 2004. – David Yengibarjan Trió (magyar koncertf., 2004)

Ha valakinek kedve van olvassa el, Tamási: Rendes feltámadás novelláját, méltó megemlékezés.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

7 válasz: “Tamási Áron bocsáss meg”

  1. nandika

    kamaszkoromban filmet akartam forgatni a rendes feltámadásból, annyira megihletett a lábszárcsontokkal hadonászó zombi székelyek képe…

  2. pozsi

    elég szomorú. nemrég játszották sztgyön a boldog nyárfalevelet, fantasztikus hogyan játszott az élő nyelvvel a pofa. rip

  3. sanyi

    23:50 Cserfő Jazzland 2004. – David Yengibarjan Trió (magyar koncertf., 2004)

    Mi a baj ezzel? Legalabb nem nepnemzeti, nincs sirankozas, nincs szomorkodas, nincs melldongetes es hasonlo erdelyi magyar megmozdulas… Ez zene…

  4. Administrator

    A magyar irodalomban kevesen alkottak világhírűt. Tamási közéjük tartozik. Illik róla szólni, legalább a pirosbetűs ünnepeken, persze nem mások rovására.

  5. Fodor

    igazad van egyetertek veled, ellenben az zavar piciket, hogy mint kozosseg szoszoloja szolalsz meg, hogy Tamasi bocsass meg. Lehet nem kell pl. az en nevemben megszolalj. De lehet amit irok csak kekeckedes, ne haragudj.
    Oszinte tisztelettel,
    Fodor Istvan Zsolt

  6. Vér ciki

    A 110. évforduló. Nem is 100, nem is 125, meg semmi ilyesmi.

    Úgyhogy mi a baj?
    Azon kívül, hogy végre megint sikerült okot találnod a neked nem tetsző Duna megpiszkálására…

    (Aki pedig olyan művelt mint te – most tekntsünk el attól, hogy ez nem jár mindig tisztességgel, meg jó ügyek szolgálatával meg ilyenekkel – és jó novellákat ajánlgat, annk különösen vérciki nem tudni helyesen írni.

  7. Vér ciki

    )