semmi de semmi új…




A konferencia jól ment. Voltak előadók, voltak hallgatók, ott volt a sajtó (egy része) politikusok is be-be néztek. Az első szünetben a szlovák kolléga elégedetten állapította meg, hogy Romániában ugyanazok a gondok mint náluk. A politikából és a politikusokból kiábrándultak az emberek, a jelölteknek nincs médakaraktere (ezt a szót most hallottam), a nemzeti érdekeket hangsúlyozzák a tematizálás primitív, a választók szinte semmit nem tudnak az európai intézményekről. Kis vita kerekedett ekkor a jelenlevő politikusokkal, akik a médiát hibáztatták, az újságírók meg a közélet szereplőit. A vége egy megállapítás lett: nem a média viszi a válaszokat az urnához, hanem a politikusok. Mindent összevetve hasznos és jó volt a találkozó.
Apropó a „nemzeti érdek” milyen érdekes, este már a B1 csatornán folyt a magyar veszély, az irredentizmus,a befurakodott magyar kémek elleni ádáz harc… A Realitateaban, temették az RMDSZ-t . Közben egy harmadik csatornán elmondták, hogy Funár feljelentette Markó Bélát… Milyen unalmas kampány lesz megint… istenem mit kezdenének itt egyesek ha mi nem volnánk?
Más. Miközben annak örültünk, hogy kiirtottuk a napközbeni a pénzes-telefonos játékokat a képernyőről, mit látok az egyik csatornán: hívjon most, csak engem, csak most … megnézem alaposabban… Nem pénzt osztanak hanem ajándéktárgyakat, egy bizonyos összeg fejében. Olvasom a szabályozásunkat, kizárólag a pénzes játékokra vonatkoznak. Magyarán ha nem pénzt ajánlanak akkor mehet. Nem, nem, nem, nem , nem… ez nem lehet igaz. Megmacskáztak minket, zsebre vágtak. Nekem kezd olyan elegem lenni a médiából… semmi új, szarban könyékig…

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

3 válasz: “semmi de semmi új…”

  1. reader

    Hát, ha a pénzt eredetileg juttatással vagy hasonlóval helyettesítettétek volna, akkor az élelmesebbje nem járna tól az eszeteken. :p
    Ez olyan, mint a régi vicc: Komám, iszol egy sört? -Nem. – S kettőt?

  2. Egy pájdágágász

    A „médiakarakter” , az internet-neológusok által gyártott semmitmondó új magyar szó. A „guggoló” keresőben egyszer jelenik meg Havas Henrikkel összefüggésben. Érdemes lesz figyelni, hogy a „nyetnyelvújítók” hogyan teszik ezt „közkinccsé”.

  3. tojas

    Jol bevegyultel kedves Gaspi az ujmagyarszo galamusoran a druzsbas melle. Beidezhetnel ide, hogy milyen melyszantasu gondolatokat tudott veled megosztani a fatolvaj. Azt hittem kulomb vagy mint ezek a pojacak… csalodtam….Vagy csak az ingyen kaja-pia csabitott?