Egy lépés hátra




A tv-társaságok nem sugározhatnak felméréseket az EP-kampányban

A képviselôház úgy döntött kedden, hogy a tv-társaságok nem sugározhatnak közvélemény-kutatásokat az EP-kampány során, és a szavazás napján sem addig, amíg le nem zárul a szavazás.
írja a mai marosvásárhelyi Népújság és szinte igaza van. Szinte, mert a korlátozás nem csak a tv-re hanem a rádiókra is vonatkozik. Mindent összevetve jó nagy marhaság ez. Minek tiltani a statisztikákat? A közvélemény kutatásokra műsorokat lehet építeni, követni lehet a kampányhatást stb. Erre jönnek a honatyák és azt mondják, tilos. Miért kell korlátozni? Miért veszi el a Parlament a szabályozási jogunkat a választási kampányt illetően. Az Audiovizuális törvényben világosan benne van, hogy A CNA az egyetlen hatóság amelyik média ügyekben szabályozhat. Persze a Parlament mindenben dönthet, de akkor is! Évekig jól csináltuk most akkor miért? Már csak abban reménykedem, hogy mégsem hirdetik ki a törvényt ebben a formában. Mert, hogy valóban törvénnyé váljon erre még szükség van!!!

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

8 válasz: “Egy lépés hátra”

  1. brátiszlává

    de mivel indokolták?

  2. Administrator

    CSak az újságokat olvastam, vagyis nem voltam jelen. Azt mondták, hogy ne befolyásolja a szavazókat. Egyszer felmérést készítettünk, hogy a felmérések befolyásolják-e a párt preferenciákkat. Eredmény 1-2%…

  3. Rezső

    Attól félek, nektek nem annyira maga a törvény fáj, mint az, hogy sérülve érzitek a hatáskörötöket. Több szerénységre volna szükség…

  4. Administrator

    Nem kedves Rezső, nincs szó sértődöttségről, vagy fájdalomtól. Az én elképzelésemben egy demokráciában mindenki azt végez amire hitelesítve van. A játékos játszik, a bíró bíráskodik és soha nem cserélnek szerepet. Mikor a parlamenti pártok veszik kézbe a saját sorsukat nem várható el, hogy tekintettel legyenek másra mint a saját érdekeikre. A parlamenten kívüli pártok, a függetlenek, a kereskedelmi adók érdekei,a nézők érdekei?

  5. Marcika

    És a büntit ki adja??? A CNA? Érdekes konstelláció…

    Egyébként ha lehet interneten, újságban majd közölni közvéleménykutatást akkor a parlament versenykorlátozás vétségét követi el, hisz adott esetben ezen médiumok egymásnak versenytársai.
    Ha pedig itt sem lehet közölni, akkor pedig a közvélemény-kutatók szempontjából követ el vétséget, lényegében teljesítmény-korlátozást, a megrendelők kiiktatásával.

    Mivel a pártok majd hozzáférhetnek ezekhez az adatokhoz, tudni fogják hogyan kell mozgósítani, s az egyszerű állampolgár pedig esetleges csalások vétségét kevésbé veszi észre.
    Egyesek vesztüket érzik (PNL, RMDSZ, PSD), jön az “új generáció”…

  6. Administrator

    Ha még lenne humorom azt mondanám, hogy a lapkiadók lobbija ármánykodása az egész. Kérdem én a lapszemléket cenzúrázni kell majd?

  7. Marcika

    Megvan a megoldás!

    Minden pártnak legyen egy jele, mint az óvodában… Tekintettel arra, hogy elég kevesen vannak ezek legyenek a zöldség-gyümölcs kategóriából.
    A pityókát fenntartjuk az RMDSZ-nek, vagy Tőkésnek… na ki kéri hamarabb, a másiknak már csak a tök marad, hisz a PSD – paradicsom, PNL-citrom, PD-narancs, PNG – hagyma -mert dukál a sajthoz- stb kialakulófélben vannak.
    A kampányban csak azt kell csak mondani, hogy a brüsszeli piacon a paradicsom X, a citrom Y lej, stb stb, ahol X és Y éppen a közvéleménykutatási értékek.

    (Na, valaki (pld Interaktiv), nem kell egy kreativ igazgato :P :P :P )

  8. Egy pájdágágász

    Marcika óvobácsi, ne tesen elbagatellizálni a játékainakat, meg a zöldség-gyümölcs katiglóriát. Tesen zíves leni a pártoknak inkáb a féreg vagy a csúszó-mászó- kat javasolni pőldaul: giliszta, kukac, hirnyó meg iljeneket