Hírek, meg ez az




Ki tudja hányadjára behívtuk Dan Diaconescut, az OTV főemberét, hogy emberi jogokról, a magánélet szentségéről s egyéb szakmai finomságokról tárgyaljunk. Mint annyiszor csak ült, nézett s nem értett semmit. Folyton ismételgette: ez emberek szeretnek minket. 15 ezer lejes befizetési csekkel ment el (régi lejben 150 millió). Volt azonban egy érdekes intermezzo. Bejelentette, hogy befizette az eddigi büntetéseket. Az összesen 3 milliárd régi lej. Az sok pénz, még a médiában is. Honnan lett neki pénze? Mitől lett kedve fizetni? Igaz aznap az egyik újságban, ami egy nagy médiatröszthöz tartozik, megjelent egy cikk, arról, hogy nem is olyan rossz csatorna ez az OTV. Érdekes, eddig meg rajtuk edzették a nyelvüket. Mennyi érdekes dolog egyszerre.

Megindult a BBC egésznapos műsora Szebenben, holnap indul Konstancán. A sok szar mellett legalább ennyi jó hír kijár.

bravó Kacsó Sándor, sokan vagyunk akik várjuk a többieket.

http://reply.transindex.ro/?cikk=38

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

19 válasz: “Hírek, meg ez az”

  1. peter

    http://www.tolo.ro/2007/10/25/vantu-a-intrat-partener-in-otv/

  2. Della

    Vajon tényleg csak a román palettán vannak ilyen médiatulajdonosok?

  3. Administrator

    A világ nagy sok benne a tröszt. Az érdekes, hogy az Otv olyan társaságba került ahol mindig lenézték őket, ahol az volt a sikk, hogy jó nagyokat rúgjanak beléjük. Mostantól a Realitatea tévések, a Catavencusok, a Guerrilla-ások kollégának szólíthatják Dan Diaconescut…

  4. Kiss József

    Valaki kérdést tett fel itt, az imént. Della ezt kérdezte: VAJON TÉNYLEG CSAK A ROMÁN PALETTÁN VANNAK ILYEN MÉDIATULAJDONOSOK? Érdekesebbnek tartanám erre a kérdésre a választ, mint amilyen érdekes szerinted, hogy milyen társaságba keveredett az Otv. Szerintem ez számunkra fontosabb, mint az, hogy Dan Diaconescut ki vásárolta meg. No persze ha tudunk erről beszélni bablamentesen.

  5. Administrator

    A kérdést kérném pontosítani. Milyen médiatulajdonosokról van szó? Tudomásul kell venni, hogy a legátláthatóbb tulajdonosi konstrukció mellett is sokszor papirokon más a tulajdonos mint a valóságban.
    Szóval akkor a pontos kérdés?

  6. figyeljcsak

    Kiss József nem gondolod kicsit tul agressziv vagy?

  7. Della

    Valóban nem tettem fel pontosan a kérdést. Szándékosan. Abban reménykedtem, hogy talán egy enyhe félreértésnek köszönhetően plusz információkat is megtudok, aon kívül, amire céloztam. Itt olyan magyar “politizálókról” (a politikus más fogalom) van szó, akiknek szintén – egyebek mellett – médiaintézmények, médiák vannak a kezeikben. Nem OTV méretűek, de akad hasonló kaliberű is. Igen, és ezek sem játszanak tiszta lapokkal, és nem is tiszta célokért lettek létrehozva, vagy megvásárolva, vagy fenntartva. A kérdésem az lenne, hogy Önök tudnak-e ezekről? Gondolom a válasz igen lesz. A második kérdés, hogy: Hogyan viszonyulnak ehhez? Ez az, amit nem tudok.

  8. Kiss József

    Gondoltam, hogy nem kapunk választ, a rövid és velős kérdésre.
    Della kérdésére nem kérdéssel kéne válaszolni.
    Itt vannak az én pontos kérdéseim:

    Kinek a tulajdonában vannak a székelyföldi rádiók és a helyi televítiók?
    Ki a Transindex tulajdonosa?
    Kié az Új Magyar Szó?
    Hány lapot pénzelnek direkt vagy közvetve, cégeiken keresztül RMDSZ politikusok? Melyeket?
    Kié a Kelemen Ármin által vezetett rádió?

    Várom a válaszokat. Gondolom, nem titok, hogy kinek, kiknek a pénzén működnek az erdélyi magyar nyilvánosság fórumai.

  9. Administrator

    a http://www.cna.ro oldalon minden radio es tv tulajdonos neve ott van. Ha egy kicsit többett olvastad volna az előző bejegyzéseimet akkor tudhatnád. A lapoknál nem tudom. Kelemen Attila Ármin egy produkciós irodát vezet nem rádiót.

  10. Kiss József

    Ez aztán részletes, kimerítő, el nem kötelezett, szabad véleménymondó, pártatlan, független válasz az összes kérdésemre.
    A román guruknak legalább van nevük. Az is valami.
    Üdvözöld nevemben a névtelen magyar média-gurukat. Kiváló kiszolgálóik vannak, bár én a helyükben az ilyen buta válaszokért azonnal kirúgnám a segédemet. Gratulálok!

  11. Administrator

    Miért nem szólátl, hogy nem értesz az internethez és képtelen vagy egy adatbázist kezelni?

  12. Kiss József

    Maradjunk az én képtelenségemnél, hogy is repültem a blogra ilyen bénán?
    Della okosabb nálam, talán válaszra érdemes az Ö kérdése.

  13. Della

    Kiss Józsefnek,

    ő úgy kérdezett, ahogy én szerettem volna. Persze az, hogy ő sem és én sem kaptam választ, nem lep meg. El sem ítélem, még csak rossz szájízzel sem maradtam. Tudom milyen nehéz körülmények között egy családot eltartani. Ha pedig az ember még ennél is több pénzt, vagyont vagy befolyást akar, akkor bizonyos szempontból lapítani kell és tenni amit mondanak. Talán ebben a helyzetben mi is így cselekednénk. Azért csak reméltem, hogy a magyar médiaorgánumok “monopol” helyzetéről is szó esik. Nem így lett. Megértem, megértettük.

  14. Administrator

    Ha valamivel pontosabban lehetne fogalmazni, megkönnyítené a választ. Ezt nem értem?

  15. Kiss József

    Megértette, megértettük…értjük Kedves Adminisztrátor, hogy Te miért nem érted. Mert nem akarod érteni, ha pedig akarnád, az előnytelen lenne helyzetedre, poziciódra.
    A magyar médiaorgánumok “monopol” helyzetéről esett volna szó, ha nem tennéd itt az értetlent.
    “Megértem, megértettük” idézet a megnemértett és megnemválaszolt Dellától.

  16. Administrator

    örülök, hogy azt hallottad amit akartál. Nem értem miért akarod az egészet az én számba helyezni? Ha pontosabban rákérdeznél valamire, kapnál választ is, de te csak ködösíteni akarsz, mindent tudóan bólogatni. Romániában több száz rádió tv működik. Pontosan mit akarsz?

  17. tundike

    Milyen értelmes kérdés.

  18. Della

    Ha sok mindenhez nem is ért a mester, egy dologot biztosan jól csinál: kérdez. A kérdéseket tartalmilag nem boncoljuk.

  19. Kiss József

    Ne boncoljuk, hagyjuk a mestert. Csinálja a fesztivált!