Félelmetes
A választási törvény előírja, hogy a választás napján a szavazókörzetek bezárta előtt, semmilyen felmérési adatot nem szabad nyilvánosságra hozni. Mit csinál a szegény ember? Betartja a szabályt? Egy túróst. Előreviszi az órát. A Realitatea tv 8.56-kor pár másodperc reklámot sugárzott, majd egyből átugrott az óra 21.00-ra és elkezdte adni az előzetes eredményeket. Erre felébredt az Antena 3 és ők is elkezdték, csakhogy ők annyira siettek, hogy még az órát sem állították át. Istenem meddig lehet a szakmai lejtőn leereszkedni, becsapni a nézőket, a nézettségért mindent feláldozni?

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

7 válasz: “Félelmetes”

 1. Tajhamér

  Hehe, erről a következő vicc jut eszembe:
  - Móricka fiam, hány óra van?
  - Kilenc lesz 5 perc múlva éjdisapám!
  Puff, Móricka kap egy hatalmas taslit.
  - Ezt most mijéééé kaptaaam?!
  - Mert nem azt kérdeztem, hogy mennyi lesz, hanem hogy MOST MENNYI!

 2. Marcika

  Tényleg nem fair, hogy előrehozták az exit-poll bemutatását, ugyanez volt a májusi referendumon is, habár ott csak egy percet siettek, DE, álszent dolog felnagyítani a felelősségüket, tekintettel arra, hogy az eredményeket a mozgatórugók (pártok -> aktivisták; médiások) nem a képernyőről szedték, hanem a szociológia felméréshez első kézből jutottak hozzá…
  Következésképp az sem tisztességes, hogy az információhoz hatalmi poziciójukból, vagyoni helyzetükből kifolyólag egyesek hamarabb férjenek hozzá, míg másokat szándékosan távoltartunk tőle.

  Offtopic: (újra) Az üzenőfalas kérdéseimre is várnám a választ, ha nem megterhelő

 3. tundike

  varnam en is.

 4. Administrator

  Az akció arról szólt, hogy megfogják a nézőket. Vagyis illojális konkurencia. Kérdés: lehet-e csalni, hogy gyorsabban informálj?

 5. Marcika

  Ha a konkurencia illojális akkor már passzolhatjátok át a kérdést a GVH-nak… Remélem ők (még/már) végzik a dolgukat.

 6. Volt Nincs

  Ezek olyan tipikus román megoldások :) Biztos úgy gondolták, hogy mostmár egy kis idő ide vagy oda.. mit számít?! :D

 7. Dénes P. István

  Na ezt nem engedtétek át !