Félelmetes




A választási törvény előírja, hogy a választás napján a szavazókörzetek bezárta előtt, semmilyen felmérési adatot nem szabad nyilvánosságra hozni. Mit csinál a szegény ember? Betartja a szabályt? Egy túróst. Előreviszi az órát. A Realitatea tv 8.56-kor pár másodperc reklámot sugárzott, majd egyből átugrott az óra 21.00-ra és elkezdte adni az előzetes eredményeket. Erre felébredt az Antena 3 és ők is elkezdték, csakhogy ők annyira siettek, hogy még az órát sem állították át. Istenem meddig lehet a szakmai lejtőn leereszkedni, becsapni a nézőket, a nézettségért mindent feláldozni?

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

7 válasz: “Félelmetes”

  1. Tajhamér

    Hehe, erről a következő vicc jut eszembe:
    - Móricka fiam, hány óra van?
    - Kilenc lesz 5 perc múlva éjdisapám!
    Puff, Móricka kap egy hatalmas taslit.
    - Ezt most mijéééé kaptaaam?!
    - Mert nem azt kérdeztem, hogy mennyi lesz, hanem hogy MOST MENNYI!

  2. Marcika

    Tényleg nem fair, hogy előrehozták az exit-poll bemutatását, ugyanez volt a májusi referendumon is, habár ott csak egy percet siettek, DE, álszent dolog felnagyítani a felelősségüket, tekintettel arra, hogy az eredményeket a mozgatórugók (pártok -> aktivisták; médiások) nem a képernyőről szedték, hanem a szociológia felméréshez első kézből jutottak hozzá…
    Következésképp az sem tisztességes, hogy az információhoz hatalmi poziciójukból, vagyoni helyzetükből kifolyólag egyesek hamarabb férjenek hozzá, míg másokat szándékosan távoltartunk tőle.

    Offtopic: (újra) Az üzenőfalas kérdéseimre is várnám a választ, ha nem megterhelő

  3. tundike

    varnam en is.

  4. Administrator

    Az akció arról szólt, hogy megfogják a nézőket. Vagyis illojális konkurencia. Kérdés: lehet-e csalni, hogy gyorsabban informálj?

  5. Marcika

    Ha a konkurencia illojális akkor már passzolhatjátok át a kérdést a GVH-nak… Remélem ők (még/már) végzik a dolgukat.

  6. Volt Nincs

    Ezek olyan tipikus román megoldások :) Biztos úgy gondolták, hogy mostmár egy kis idő ide vagy oda.. mit számít?! :D

  7. Dénes P. István

    Na ezt nem engedtétek át !