Schnedarek Ervin




Marosvásárhelyen mindenki Ervin bácsija elment. Generációk sora tanult meg tőle filmezni, a mozgóképet megbecsülni. A mai tévés derékhadnak ő volt a mentora, egyszemélyes intézménye. Elévülhetetlen érdemeket szerzett, a Marosvásárhely fekete márciusának dokumentálásában. Emlékét meg kellene őriznünk. Pénteken temetik. Élt 88 évet.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

2 válasz: “Schnedarek Ervin”

  1. új széköly

    Isten nyugtassa!!

  2. bjm

    Egy évvel ezelőtt készítettem vele interjút arról az amatőrfilmes kurzusról, amit a vásárhelyi szakszervezetek házában vezetett. És terveztem, hogy újra megkeressem.
    Bár a szakszervezetk házából az ottani népnevelő kurzusok minden nyomát, köztük a filmklub tekercseit is a szemétre dobták, Ervin bácsi hazavitt belőle párat. Jó lenne egyszer majd ezt valami retrospektívben megnézni.