Maros tv




Illetve Tv Mures. Ma reggel meglátogattam az indulni készülő új marosvásárhelyi tv csatornát. Októberben jelentkeztek nálunk meghallgatásra. Akkor nagyon optimistán már december 1.-re ígérték az indulást. Mára már sokkal visszafogottabbak. Remélik, hogy egy héten belül napi négy óra adással tudnak kezdeni. Lesz magyarnyelvű műsor is, bár nagyon nehéz szerkesztőket találniuk. Szerettek volna magyar népzenei műsort, de nem találtak senkit a vállalkozáshoz. Vajon még mindig a marosvásárhelyi bizalmatlanság, vagy csak a szakmai felkészületlenség az ok? A befektetés nagynak néz ki, sok szép gép, és mosolygós arc. Senki még nem dolgozott tévénél. Sok sikert nekik, majd meglátjuk…Címük www.murestv.ro
U.I. Eszembe jut, hogy valamikor volt egy frekvencia, amin a Maros tv sugárzott. Az egész szerkó segélyből. Helyiséget az egyház adott. Csak dolgozni kellett volna… De akkor jobbnak látszott, ha a magyarországi tévéket szolgálják ki az ott dolgozók. Mert az anyagi érdek felülemelkedett mindenen más érdeken. Azóta sem kérte senki számon a segélyek kezelőit, hogy mit tettek az erdélyi magyarság címére érkezett cuccokkal.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

7 válasz: “Maros tv”

  1. talán most

    meglovasítottak egy egész studiót?…nem semmi:)))

  2. bea

    Ha nincs benne pénz most se valószínű, hogy fog működni…
    A szakmai felkészületlenséget látom igazi problémának, több területen, de a média területén a legszembeötlőbb…

  3. reboot

    “a magyarországi tévéket szolgálják ki az ott dolgozók. Mert az anyagi érdek felülemelkedett mindenen más érdeken.”
    Szerintem is: mindenki dolgozzon csak minimálbérérét, max. egy millával többért egy kis helyi cuccnál, oszt egyen a kisebbségi kultúra megőrzéséért kapott fizetéséből, és nehogy már dolgozzon máshova, akhol esetleg egy jormál fizetést adnak neki, ha mást nem is. Azért nincs emberük, emrt nem tudják megfizetni őket. Három millióért szakemberként fasza dolog dolgozni, higgyétek el.

  4. reboot

    ahol, normnál, mert, bocsi:)

  5. Spaga

    Eljenek a rabszolgak Reboot! Kinyalni mindent szallitani a cumot idore, kicsi penzt vissza a gazdinqak!

  6. reboot

    hogy? whatever…

  7. Horváth Róbert

    Nehéz ügy… Főleg, hogy itt sem csak a szakmai tudás számít – lásd a videopontest-t kolozsváron. Szép nagy család :-)