Fischer Pista 75




A romániai magyar filmkészítés egyik kiemelkedő személyisége a napokban belép a 75 évesek klubjába. Szinte hihetetlen, hogy az ilyen higanyembereknek is van kora. Köszönet neki mindenért, üdvözlet Aachenbe! A következő rész a www.filmtett.ro honlapról való.

Fischer István filmrendező Kolozsváron született 75 éve. Négy év kényszerleningrádi közgazdasági egyetem, kitérő után operatőri szakot végez Bukarestben. A Híradó és Dokumentumfilm Stúdió után a Bukaresti Román Televízió magyar adása munkatársaként rengeteg portréfilmet készít neves személyiségekről. Elkészíti Páskándi Géza novellája alapján az első játékfilmet a Janovics Jenő féle első, erdélyi magyar filmstúdió megszűnte óta – „Legalább Európát…” – még a készítés évében betiltják. A saarbrückeni televíziótól megy nyugdíjba.



Ha valaki szeret jó történeteket olvasni akkor katt. ide: http://www.forrasfolyoirat.hu/1011/punkosti.pdf

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

Megjegyzések lezárva.