Változások a Dunán (?)




Hetek óta várom, hogy a Duna tv újonnan kinevezett (magyarán: pályázat nélkül) elnöke Ókovács Szilveszter, nyilatkozzon már arról, hogy mi is a szándéka, a valamikor a határon túli nézőknek szánt Duna tévével. Se kép, se hang. Nincs nyilatkozat, a sajtót meg a médiát nem érdekli, nem kérdez, nem kommentál. A Dunán mióta elhajtották Cselényi Lászlót, minden folyik abban az unalmas langymelegben. Egy kis kívánságkosár, egy kis hagyományőrzés… Ekkor valami új jött, a sportműsorban. Beszámolót láttam arról, hogy Nagyváradon a Párcium Sport Klub sportbált szervezett. A szervező Tőkés Máté, házigazda Tőkés László, díszvendég Deutsch Tamás (mint volt sportminiszter) Ez igen, gondoltam. Románia kupát nyert a Csíkszereda hokiban, a nagyváradi póló csapat várja a Honvédot, hogy a LEN kupában összecsapjanak, a kolozsvári vasutas labdarúgócsapat új sztárt igazolt, a Fürge Vasas   ifi kosárlabdacsapat tornát nyert Marosvásárhelyen… és a hír az, hogy egy nagyváradi ötödosztályú csapat bálozik. Igaza van a Dunának, ezek a valódi sporthírek. Ez a közszolgálat, így kell az adófizetők pénzét jó célokra használni. Jó látni,  hogy a az ötödosztályban is van élet, hogy európai rangú közméltóságok ezt is fontosnak tartják.

Apropó, az említett Duna tv elnök, Ókovács Szilveszter, még mindig a hír tv honlapján szerepel. Ez jelent valamit?

http://www.hirtv.hu/musorvezetok/?article_hid=45486

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

34 válasz: “Változások a Dunán (?)”

  1. dinnye

    Hál’istennek nem csak Kelemen Hunort tologatják ide-oda, Mo-n is megy az ilyesfajta mutyizás. Ókovács a magyar Kelemen Hunor?

  2. Dunai Laci

    Egyetértek, csak annyit fűznék hozzá, hogy Tőkés Máté volt, aki szervezte a gálát.

  3. Administrator

    Dunai Laci köszönöm, javítottam.
    Dinnye nem hiszem, hogy jó a hasonlat. Kelemen Hunor mégiscsak három jelölt egyike… Ókovács meg lehet nem is tud, arról, hogy kinevezték.

  4. sanyi

    Rektor úr megint teszi a hülyét.
    Minden köztévé műsorrácsa 2-3 hónappal azelött készül.
    A Dunában március után, de leginkább az őszi műsorrácsra várható a változás.
    Ezt egy média körül ügyeleteskedő Gáspáriknak is tudnia illik.
    Tudja is, csak kavarja.

  5. Administrator

    Sanyi kedves, próbálj meg magyarul fogalmazni. A “teszi a hülyét” egy román mondás tükörfordítása. Nehéz lehet neked, de koncentrálj. Amúgy meg a Duna nem Bukarestben szerkesztett közszolgálat, hanem Budapesten Ne használd a dimbovicai tapasztalatokat a Duna partján. Az új Duna elnök hónapok óta van kinevezve és még nem olvastam, hallottam a terveiről.

  6. antal

    “próbálj meg magyarul fogalmazni”

    Jujj, admin, ezt képes volt leírni, és nem szárad le a keze.

  7. Administrator

    a juj az csak egy j

  8. Lucky

    Helyes cikk, s elgondolkodtató… Én kis naiv azt hittem, hogy az Orbán- Tőkés kapcsolatok burkoltabbak, átgondoltabbak. De ez van. Ettől a két embertől, illetve a köréjük csoportosult “pártok” részéről már lassan semmi nem lep meg…
    A kár az, hogy a társadalom egy része ezt nem veszi észre… A két leader szavait előbbre teszik saját belátásuknál…

  9. Santa

    Nagyapám mesélte, hogy megkérdezték a disznópásztort, aki a régi időkben, minden reggel “makkozni” hajtotta a falú disznóit:
    – János, ha király lennél, mit csinálnál ?
    a disznópásztor azt felelte: LÓHÁTRÓL ŐRIZNEM A DISZNÓKAT

  10. Aragorn

    “Románia kupát nyert a Csíkszereda hokiban”.
    A rektori állásra kiírt pályázathoz csatolt önéletrajzod saját kezűleg írtad?

    Amúgy a témához: a “gyerekednek” tartott Erdély TV-ről még ennyit se tudni. Igay, nem is érdemes. Otthon sepregess előbb, Gáspi.

  11. Stanik Bence

    http://www.dunatv.hu/kultura/okovacs_szilveszter_kozbeszed.html?query=%C3%B3kov%C3%A1cs%20szilveszter%20k%C3%B6zbesz%C3%A9d

  12. marcika

    A Duná-nál folyik a munka, tény, hogy az említett sporthírek nekem is nagyon hiányoznak, de ahogy látom előbb a “csontvázakat” kell kiszedni a szekrényből.
    Igricek nemiszervét élőben emlegető Cselényinek pedig rég börtönben lenne a helye. Oka, a videó alant:
    http://www.youtube.com/watch?v=HytjsLAjt6w

  13. atta

    Pedig nyilatkozott, csak utána kéne nézni:

    pl google : “duna tv ókovács” szavakra, és hoppá, már meg is van:

    http://www.estihirlap.hu/belfold/3169-Duna-Televizio-a-premium-kozelet-es-magas-kultura-fellegvara-lesz

  14. Administrator

    Kedves Stanik Bence, és Attila abból az anyagból ha te megtudsz valamit ami a határon túli, illetve az összmagyarságra vonatkozik, akkor kérlek oszd meg velem is. Idéznék Ókovács szavaiból: Az állami médiarendszernek nem tiszte, hogy különbözőképpen próbálja meg bemutatni egy-egy hír tényanyagát
    Félek nem tudja mi a különbség az állami és a közszolgálati között. Pedig óriási, egy demokráciában! Az állami médiát a kilencvenes években átalakították. A nyilatkozat több mint két hónapja született… Konkrétumok?

  15. sanyi

    Admin, visszasírod Cselényit? Pedig ö is csak a Dimbovica parton, Bukarestben kupálódott a jó öreg román közszolgálatinál. Látom napirenden vagy at IP eredetekkel, tudod, hogy melyik köthető a bukaresti szerkesztőséghez. La mistó, mondom csak.

  16. Ren Tandor

    Hát az, hogy Ókovács Szilvesztert kinevezték (magyarán pályázat nélkül) szerintem elfogadhatóbb, mint ami a Rémédészénél történik. Vagyis mindenki tudja, hogy ki lesz az új szövetségi elnök, de azért próbálják úgy beállítani az egész kampányt, mintha demokratikus szavazást tartanának. Közben nagyon nem. S nem értem, hogy mi a baj, az, hogy Ókovács nem mondott még semmit vagy az, hogy Cselényi nem tud többet pénzt osztani ingyen az erdélyi ismerősöknek? S miért kell számon kérni egy olyan televíziót, ami nem a mi pénzünkből, nem a mi munkánkból készül, csak azért, mert nekünk kellene készüljön? Ha akarnak beszámolnak a korondi vénasszonyokról s ha nem, hát nem.

  17. Jónás

    Ehh…blődség az egész

  18. Administrator

    Ren Tandor, kérlek az RMDSZ frusztrációidat máshol, van fórum elég. Nem szeretem ezeket a “mi pénzünk, ők pénze” Pár milliárd megy el egy nagyon kevesek által nézett csatornára. Bosszantó.

  19. Aragorn

    Ahogy jo par millio ment el (600, forintban) a kis zsebprojektetekre, amit a Duna neoinek kb ezredresze, ha nez. Mondom, itthon kezdd a sepregetest.

  20. Administrator

    Aragon, nagyon bejön neked ez a sepregetés. Gondolom a saját blogomban ott takarítok, ahol kedvem van. Kösz a megértést. Persze ha konkrétumokat tudsz, ilyen-olyan szebprojektekről akkor érdeklődve várom.

  21. Lacika bácsi

    Kedves Admin, szóvá lehetne tenni például azt, hogy mi van az Erdély TV és a Janovics Jenő Alapítvány működésére az évek során kiutalt pénzekkel ;s hogy abból mekkora teljesítmény született.

    Vagy azt, hogy hova ment a Communitas Alapítvány költségvetésének kb. 60 százaléka?

    Vagy hogy mi a helyzet a teleház-projekttel.

    Szóval van elég, csak tekintsük létezőnek ezeket a problémákat is.

  22. geri

    Madarat tolláról, embert blogjáról!

  23. geri

    Szép!
    Tényleg nem veszitek észre, hogy a blog gazdája kavarja?
    És: A MÁS PORTÁJÁN SÖPRÖGET!
    Nekem tetszik!

  24. geri

    MADARAT TOLLÁRÓL, EMBERT BLOGJÁRÓL!

  25. Administrator

    “Kedves Admin, szóvá lehetne tenni például azt, hogy mi van az Erdély TV és a Janovics Jenő Alapítvány működésére az évek során kiutalt pénzekkel ;s hogy abból mekkora teljesítmény született.”
    Tedd szóvá! Jelentsd fel, ágy szokták nem. Vagy csak bűzt árasztatsz?

  26. geri

    BŰZLIK AZ MAGÁTÓL IS!

  27. Ren Tandor

    Erre mondják, hogy a legjobb védekezés a támadás.

  28. geri

    Jöhet az új szöveg, mert ennek a kommentjei finoman szólva is…jól megaszonták Gáspáriknak!

  29. Administrator

    geri van új szöveg, máshol… jó olvasást

  30. user

    Ókovács nyilatkozott:
    http://www.origo.hu/teve/20110204-okovacs-szilveszter-csaknem-egymilliard-forint-a-kanalisba-kerulhetett.html?

  31. gyusza

    Technikai megjegyzés:

    úgy tűnik, sajnos sem a bejegyzések, sem a hozzászólások RSS-e nem működik jelenleg.

  32. Santa

    Elítélem a Duna Televízió Tőkést pártoló reklámjait.
    Az én kezdeti lelkesedésem teljesen elmúlt. Nem akarok magyar-állampolgár is lenni. Nem keresem fel a Demokrácia Központokat, amelyet azért szerveztek, hogy átverjenek és aláírjuk, hogy támogatjuk a Tőkés Pártot, amit nevetségesen naiv és káros fontoskodásnak tartok.
    Elítélem a beképzelteket, akik sokunkat ostobának néznek.
    Elítélem azokat akik kizsákmányolják az érzelmeinket.

  33. Administrator

    ‘”Hogyan jött az ön kinevezése? Sokakat meglepett.

    - Engem is. Pár nappal korábban szóltak, hogy menjek el a meghallgatásra. Aztán kimondottan jól éreztem magam a kuratórium előtt.’” Nyilatkozza Ókovács

    Már nem változom. Miért nem lehetett pályázatot kiírni? Ennyi közpénzt így elkölteni? Ez nem vall egy megállapodott demokráciára. Az interjúból meg egy fél mondatot sem látok azzal kapcsolatosan ami a határon túli dolgokat illetné. Langyos semmitmondás.

  34. Figyelő

    Végigolvastam minden hozzászólást. Kár volt a ráfordított időért. Egyetlen normális hozzászólás a Santájé.