Csütörtöki gyűlés




Ma rövidek voltunk. Alig négy órát tartott a testületi gyűlés. A legfontosabb pont a politikai pluralizmus eredményének kiértékelése volt. Van egy határozatunk miszerint, a hírekben a következő kell legyen a megoszlás, egyharmad hatalom, egyharmad ellenzék és egyharmad önkormányzat. A viatműsorokban fele-fele. Az október elég kiegyensúlyozott volt. A közszolgálati rádió kapott, egy 25 milliós büntetést mert az ellenzéket, az ötödik hónapja diszkriminálja. Lészen itt nagy jajgatás, hogy bántjuk őket. Azért az a katasztrófa egyik jele, hogy az új hatalom nyugdíjból hívta vissza, Rodica Madosat a ceauseszku rendszer frorontrádiósát, hír főszerkesztőnek… Az Európa Fm is kapott egy 25 milliós kis bónuszt mert nagyon nagy az egyensúlyeltolódás a jelenlegi hatalom javára. Istenem egy éve kirúgták Rodica Culcert mert a szociáldemokratákkal kritikus volt, most meg ki nem esnek az új hatalom dicséretéből. Az RMDSZ, média megjelenésben jobban áll mint egy hónapja, de ez valószínűleg a kisebbségi törvény vitája miatt van. Rádióban, az összes mért kanálison, októberben a D.A. 1637 -szer jelent meg, a PSD 516, PRM 115, RMDSZ 87 -szer. A tévében egyik csatornán sincs RMDSZ-s politikus a legtöbbet mutatottak között. A részletek a www.cna.ro címen nemsokára. Sok kollegával beszélve ők is úgy érzik, hogy nagyobb médiajelenlétre lenne szüksége az RMDSZ-nek. Nincs szóvivő, sajnos azt hiszem startégia sem a román csatornákra. Régi vita ez közöttünk… Most mennem kell mert van egy találkozó a műsorszolgáltatók képviselőivel ami után el kell autóznom Marosvásárhelre ahova érekzik a Mustra fesztivál és az ORTT küldöttség. Ma 400km, holnap Farkaslaka kábeles segélyátadás 200 km, vasárnap Gyergyó, kb 170km, mert ottan lészen előadás Nagy Istvánkával, majd műsor után Bukarest 450 km. Az annyi összesen, hogy kb. 1400 vezetés. Lehet, hogy kellne egy sofőr?
Köszönet a bejegyzésekért, csendes órámban válaszolok rá. Remélem nemsokára.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

Egy válasz: “Csütörtöki gyűlés”

  1. Kelemen Attila

    No, kontaktoltam pár VIP-t. Úgy túnik pár napon belül mozgalommá válik az, amit elkezdtél. :) Akik hamarosan indulnak a Szomszédnéni produkciós iroda, de igent mondtak még politikusok és technokraták is. A művészvilágról még nincs elképzelésem, de a szerkesztőségen belűl biztos lesz valamilyen kép.

    Addigis, így kell ezt csinálni, gratula.