Markó a tévében




Két napja Andrei Gheorghe vendége volt az RMDSZ elnök. Kissé megijedtem mikor megláttam Markót késő este ingben nyakkendőben, de végül is méltóságteljesen vitte végig. Általában a politikusaink abba a hibába esnek, hogy a tévéről azt hiszik, hogy Parlament, vagy kormánygyűlés és meg kell oldani a Dolgokat. Holott a tv az elsősorban szórakoztatás, ha jól szórakoztatsz akkor megszerethetnek . Ennyi.
Markó nem volt rossz, sőt. Érdekes, hogy ebben a ciklusban, vagyis egy éve, mióta kormányon vannak, a média hanyagolja őket. Bezzeg öt-hat éve minden este gyömöszölték, Verestóyt, Frundát, Tokayt… Tuca, Dan Diaconescu… Persze rájöttek, hogy egy adott pillanatban a sok támadással szimpátiát váltottak ki az átlag nézőben . Ma is az átlag románok őket ismerik. Gondolom, hogy ez az oka a mai hallgatásnak. Persze az RMDSZ is lehetne aktívabb a román médiával… Markót kb. 400.000 nézték. Gondoljunk bele, hány lap példányszáma ez?
Csak azt nem értettem a műsor után, hogy az infantilis román-magyar viccek, tizenöt év után miért nem unalmasak a műsorvezetőknek?

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

3 válasz: “Markó a tévében”

  1. Sz.Cs.

    Véletlenül elkaptam a műsor második felét. Nekem nem tűnt olyan jónak Markó, sőt. Hiányzott belőle a határozottság, a meggyőző erő, no meg egy kis humor (ami, ugye, nem kötelező, de azért…) Túl sok választ kezdett azzal a két szóval, hogy “nu ştiu”, és úgy tűnt, nem mer véleményt alkotni alkotni más politikusokról vagy politikai folyamatokról. Mintha ő csak úgy belecsöppent volna a trutyiba, körülötte folyna a buli, de azt már ítélje meg más, hogy tkp. mi is történik. A kulturális autonómiára vonatkozó kérdésnél pedig tényleg félszeg volt, mintha ő nem is akarná igazából, csak úgy kellene, mert, na, jó az. Ilyen retorikai teljesítménnyel (most kizárólag szónoki értelemben) nem lehet túl nagy szimpátiát kiváltani a román nézőből, legfennebb anyai ösztönöket, hogy né, milyen kis édes esetlen a cuki szakállával.

  2. PÉLI (SZABÓ )Kinga

    csak megtaláltalak és olvaslak
    ez jó nekem:))
    üdv.
    kinga

  3. Petra

    Az a kerdesem, hogy mennyiben felel meg a CNA eloirasainak az a teny, hogy du. 3-kor egy 17 eves fiu a teveben cigarettaval a kezeben jelenik meg. Szoval mig ment az interju, o dohanyzott. Ja, magyar adas volt eppen.