rossz nap
Ma tárgyaltunk két esetet, párhuzamosan. Történt, hogy Brassóban és Konstancán a helyi tv-ben levetítettek több olyan filmet, emelyiknek nem volt meg a szerzői joga. Nem első eset. Sajnos nem tudtunk ítéletet hozni, mert egyesek úgy vélték, hogy nem olyan nagy a vétség és egyártalán nem jelentős adók. A két városnak van szinte gy millió lakosa. Más csatornák több tízezer eurót fizettek ki a vetített filmekért. Mi meg nem tudunk szavazni. Mind a két csatorna vezetője politikai ember. A nem szavazóknak meg lassan-lassan lejár a mandátuma… Innen fúj a szél? Sajnos ez így fog tartani az új seprűig. Depolitizálás? Intellektuális jogok? Pár nappal az EU előtt. Szégyenteljesen cselekedtünk.
Közben a heti szokásos büntetést kiadtuk az OTV-nek, mindenféle szarért.
Megbüntettük a közszolgálati tv-t, vagyis a TVR-t 50, az Európa FM-et 75 , a Realitateat 50 , N24-et 50, Guerrilla-t 50, SRR Közszolgálati Rádiót 75 millióra mert újra nem tartották be a politikai kiegyensúlyozottságot. Mindegyik esetben a hatalom volt túlsúlyban. Ami közös volt még bennük, hogy egyik sem tolmácsolta a kisebbségi politikusok véleményét. Hát így nem könnyű demokráciát építeni. Persze a kisebbségi politikusok is lehetnének aktívabbak. Vagy ezt már mondtam?

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

9 válasz: “rossz nap”

 1. mary poppins

  És ezért például titeket nem lehet beperelni?

 2. Administrator

  Gondolom, hogy egy demokráciában mindent és mindenkit be lehet perelni. Nekünk a parlament előtt kell elszámolnunk. Az egyik aki megúszta az Libis, a másik Szoc.dem markáns figura. Szerinted leszavaznak?

 3. Horváth Róbert

  nevek? :-D

 4. Administrator

  ELVEK

  Mazare, Konstanca
  Cancescu, Brasso

 5. Zozo

  Hello!
  Szerzőjogi hivatal és a jogtulajdonos mit szól?

 6. Ke

  Ki szokták fizetni a büntetéseket???
  növelni kell a büntetést, csak lesz olyan összeg, ami elég nagy, hogy ne érje meg nekik a szabálysértés…

 7. mary poppins

  De a donteseteket meg lehet fellebezni, nemde?

 8. Administrator

  Ha nincs döntés nem lehet fellebbezni. Itt egyedül a sajtó borzolhatta volna fel a kedélyeket, hogy NANAN. A sajtóban meg olyan kusza érdekek határozzák meg, hogy ki a jó és ki a rossz, hogy nem reagált. Különben is Romániában alkotói jogok???

 9. Astalavista

  Pár nappal az EU előtt. /GA

  Ha más nem is, de ez a kijelentés még vicces lehet. :)