Rowling 2




Na akkor az este. Gyerekeket segítő árveréses vacsora volt. Annak idején Adrian Nastase kezdte el Ema Nicolson bárónővel, a projektet. Az este befejezettnek tekintették. Természetesen Nastase nem volt ott és senki meg sem említette a nevét. Tiriac volt a fő ceremóniamester aki Nastase legendás barátja volt. Most más idők vannak. Tariceanu körül forgolódott a siseri had. Elmondták, hogy Csehországban nagyobb baj van, de azért a jövőben legyen nagyobb körültekintés.
A terem csicsás volt, a lazac kiváló, a bor meg száraz. Kb. kétszáz ember. Traffarel brazil kapus pólója 8500 euróért kelt el. Andrea Marin tartotta még a licitet 7 ezernél. Elgondolkoztam, anélkül persze, hogy sajnáltatnám magam, ha két évig nem költenék semmit, akkor kb. ennyi pénzem lenne. Ő mármint Andreea Marin a közszolgálati tévénél műsorvezető, tehát az én adómból tartja fenn magát. Jó adóalany lehetek… Na volt ott focista, meg atléta, teniszező. Mindegy milyen rendszer mindig ők. Soha egy művész, zenész író. Mintha Ceausescu nem halt volna meg. Nézzük tovább. A Romtelecom amelyiknek fizetője vagyok, egy dedikált könyvet 18 ezer euróért vett meg. Szabó Gabi atléta Nadia Comaneci pólóját vette meg tízen felüli ezer euróért. Összegyűlt vagy hatvanezer pínz. Egy asztalnál ült Geoana és Videanu és mindenki szerette a felebarátját és nem kívánta annak a feleségét. A miniszterelnökkel is lehetett csevegni. A világ kerek volt és tökéletes.
Rowling asszonyság elég merev volt az elején, de 11-kor már meg lehetett közelíteni és váltani egy-két általános : hello-hello-t. Nem jutottam oda, hogy elmondjam neki az Egri csillagokat. Majd legközelebb. Sajnos azt sem tudta elmondani, hogy hogyan lehet írásból meggazdagodni, valszeg először is ki kell választani a nyelvet. Az angol neki bejött.




Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

9 válasz: “Rowling 2”

  1. Sándor Szilárd

    Kedves Attila bácsi,

    a büntetőjogi és teljes tudatomban sajnálom hogy nem te írod a kommentárokat, és nem tudom hogy büntetlenül te olvasod-e ezekt a kommentárokat, mint aki nem holmi, hogy is írtad .. már nem emlékszem a jelzőre … ember vagy , mert Európa jövője függ tőled (is).
    Jogom tehát nekem nem álnevvel írnom, és jogom van letagadnom azt is hogy a rendszerem nem én használom és más írt az én nevemben aki szintén nem álnéven írt az én szempomnto,ból, de az én szempontomból az adó adójának a visszaígényléséből élni oly nehéz..stb…

    Igyekszem asajtóetika határain belül megmaradni: a véleményem szabad a hír szent ( kérdés hogy milyen theológai szemszögből, a hétszetség vagy az háromszentség, vagy az egyszentség szemszögéből nézzük a dolgokat, a szentséget pedig mindazonáltal titok veszi körül, tehát a hír az titok, misztika…

    Remélem e bejegyzés a karbantartókat nem sérti, mert engem is tartotak csecsemőkoromban karban de akkor még nem vooltam blog ls arról sem hallottam.

    A kérdésem a követklezőÉ
    tudsz-e egy olyan híresség pólój
    ról aki az érverezésésen abevételt egy gyülekezeti Otthon és egy Templom felépítése javára ajánlaná fel és ahol legalább 200-an összegyűlnek és utána a téglák fallá nőnek és tető kerül rá, még Kőmíves Kellemen ellére is:-)

    Üdvözlet és áldás és kerek labda

    Szilárd bácsi

  2. Administrator

    Szilárd “bácsi” nagyon sokszor egy cselekedetünk nem más mint egy másik akció, reakciója. Mikor azt a “pontosítást” pirossal feltettem, akkor gondolhatod, hogy volt, előtte, egy kis meccs. A labda nem volt kerek. Még azt is emlegette valaki, hogy hitelt rontottam és mivel egyesek nick névvel jelentkeznek, feltételezik, hogy én írom a bejegyzéseket is. “amikor nem te írod álnéven, akkor seggnyalók írják, akik félnek tőled, és azért dicsérnek” Mindezért még lehet, be is perelnek. Természetesen állok elébe. Láthatod nem a plátoni magasságokban szállt a beszély. De ez az egész nem fontos.
    Van több mint háromszáz hozzászólás és egyet sem kellett törölni. Senki nem élt vissza, a szólás szabadságával. Hogy egy-két intézményt zavar, a szabad vélemény… Sorry. Hozzá kell szokni. Többet erről nem szeretnék… Csakhogy ne legyenek találgatások, nem politikai, vagy érdekvédelmi csoportot zavartak az inkriminált bejegyzések.
    Jótékonykodás, minálunk? Hát megérne egy misét, illetve egy Istentiszteletet.
    Csók

  3. uj szekoly

    Sajna jótékonykodás szempontjából, mi még nem tudjuk, hogy aki ad az kap. Pedig illene tanulnunk a múltból, elõdeinktõl illetve más nemzetektõl, akik gyakorolják ezen szép és jó gesztust és össze is jön nekik.
    Egy erdélyi kisvárosban nem is olyan rég, gondolt egy merészet egy hölgy. El is kezdte megvalósitani és voltak egy páran, akik melléálltak. Nem mást akart, mint a helyi mozgáskorlátozottaknak egy olyan estet szervezni, amelyen õk is, a közönség is jól érzi magát és tehet(-ne) valamit értük… Annyival maradt!! Tiszteletem a kivételnek, de nagyon kevesen vannak, akiket ebbõl a szempontból lehetne tisztelni!
    Az est lezárult és mindenki egy kicsit keserû szájizzel ment haza: a szervezõk, mert nem úgy jött össze, ahogy szerették volna, a mozgáskorlátozottak, mert látták, hogy hány embert érdekel a sorsuk, a közönség pedig szégyellte magát, hogy milyen kevesen vannak….
    Ja, szinte elfelejtettem, karácsony(szeretet??) másodnapja volt….

  4. Sándor Szilárd

    Kedves Attila,

    köszönöm a pontosítást a bejegyzésekkel kapcsolatosan. És a türelmed is külön köszönöm hogy a betüelütéseim ellenére voltál szíves végigolvasni és megérteni amit a hírességek pólójáról írtam , amit te jótékonykodásnak olvastál. Igen valóban erről van szó, ami konkrétan a mi esetünkben templom és Gyülekezeti Otthon építéséről van szó. Sokan úgy olvassák, hogy az éíptést segítő jótákonykodás mivel nem emberek segítését célozza ( vagyis közvetetten és nem közveteleül szól az emberekért) nem is jótkékonydás valójában. Igen uj szekoly , valóban szomorú hogy a mozgáskorlátozottak megsegítésére szervezett jókénykodási alkalom karácsony másodnapján. Azzal egyetértőleg viszont hogy osztozom az eset miatti szomorúságban mégis bátorkodom megjegyezni , hogy talán szerevzési hiba is csúszhatott be az jóténykodási est szervezésében , gpndolok itt a meghívási formájáral ( nem tudom ez hogy történt és mennyire volt személyesen megszólító, vagy csupán általános, mondjuk csupán a plakátolás, vagy a mindenkinek elküdött esetleges meghívók voltak, vagy a meghívások alkalmából hányan jártak el személyesen a meghívottakhoz és beszélgettek el azokkal akiket meghívnak..sajnos manapság ez is nagyon meghatározó ) nem tudom a helység és az időpont is éppen megfelelően volt e kiválasztva … vagyis sajnos egy eilyan nagy horderejű jótékonykodási est megszervezésére több idő és energia kell és többet kell beszélni írni róla mint ahogy ezt mi gondolnánk..

    Hol vannak azok a felájánlott pólók a mozgásérültek javára is ? … igen éppen erről van szó többek között.

    Hol vannak a félcipők és sétabotok amelyek kikiáltási árából egy közösség építeni tud ? No persze ez nem azt jelenti hogy majd az oltáron lesz egy félcipő és egy sétabot is, de péládul a lelkészi irodában a polcon és a fogas alatt a kalapok alatt lenne egy félcipőnek is helye amibe mondjuk örökszáraz szalmavirágcsokrot lehet helyezni :-) és nem is mutatna rosszul a a sétabotról pedig ele lehet mondani majd a felépülő házban hogy az árverezése árából elkészült a templom vagy a gyülekezeti otthon tetejének a kiadásai fele, mondjuk, vagy hasonló attól függ hogy a félcipő másik felét milyen célra árverezik el …

    Hát tudom büntethetőségem teljes és telyes és tejes tudatában tisztában vagyok azzal hogy a leírt szavakat és mondatok értelmezése sok félreértésre adhat lehetőséget.

    Attila blogját olvasva viszont bátorkodtam gondolataim megosztani ( összeadni, kivonni, szorozni, nem tudok jól ezért választottam az osztási műveletet, de igyexem tanulni mindazonáltal ezutánis )

    Attila bácsi örvednek hogy melegedik fel az idő.

    áldással és bizalommal

    Szilárdbácsi

  5. uj szekoly

    Kedves Szilárd bácsi!

    Sajna nem ez volt az elsõ eset, amikor részt vettem egy ilyen esten, és azt kell mondanom, hogy bár talán lehettek szervezési hibái ennek is többen voltak mégis, mint azelött. A másik alkalommalsokkal de sokkal nagyobb csinnadratta volt, de arra vsk összesen kábé 10 érdeklõdõ verõdött össze, azok is a szervezõk barátjai… szóval eléggé ki vagyok ábrándulva ebbõl a fajta megnyilvánulásból…
    Ki kell hangsúlyoznom, hogy a történetet nem azért irtam le, hogy keressük benne a hibalehetõségeket(…..), hanem azért, mert fel szeretném hivni a figyelmet arra, hogy adni kell, ha kapni is akarunk! Ha keveset is tudunk adni, néha soknak számit…gondolok itt arra az öregasszonyra, aki mindenét bevetette Jézus elõtt…
    Nem akartam elvitatni annak fontosságát sem, hogy a templom javára kell gyûjteni, de számomra sokkal fontosabb maga az ember, mint a templom….mert az Urat bárhol meg lehet találni és lehet imádkozni, de hiába van templom, ha nincs aki bemenjen kapuján…

  6. Ke

    Érdekes, hogy hova jutottatok… valóban kevés az az ember, aki elvárások nélkül segít, ad… pedig nagyot tévednek. Nem győzöm eleget mondani, hogy azáltal válsz te magad boldoggá, ha mást boldoggá teszel és ez sokkal fontosabb, mint az, hogy mennyit nyersz belőle…
    Jobb adni, mint kapni… elcsépelt de igaz

  7. sch t

    Ki csinálta a fotókat?

  8. Administrator

    nagyon rosszak? én

  9. Sándor Szilárd

    Kedves uj szekoly,

    igen, messzemenoen egyet ertek azzal, amit a templom kitart ajtajarol es az ures belsejevel kapcsolatosan olvasok a bejegyzesben, vagyis a hibavalosagok hibavalosagarol (vanitatum vanitas) es hogy semmi uj sincs a Nap alatt, csupan a kitart a templomajto es az uresebb benti padok es a jotekonysagi estekre is egyre kevesebben mennek el … lat-e kedves uj szekoly a ketto kozott osszefuggest ? … vagyis : az Urat lehet a templomon kivul is segiteni es az ures templompadok hianyzoi a jotekonysagi eloadasokra sem mennek el …. az egyszemelyes es animista , a maganyossag volgyeben megdicsoulo vallasossagnak valoban nem kell templom sem muemlekben sem mostan epuloben sem, de a kerdes lenyege eppen ott van, hogy az effajta szemlelet forditja el a templomtol es a jotekonykodastol az emberi lelket.. ja, hogy tul osszemosom a ket dolgot es katagorikus lennek..? mit mondhatnek erre: a kozossegtudat, a mitudat, ertekszemlelet, meg egyeb oly sok dologrol lehetne itt meg elkalandozni de mingya mingya az a vad erhet hogy blog-predikalok esetleg ezert inkab bbefejezem, mert ezzel senkit sem szeretnek egy mediakblogban untatni, hisz a mediaetikabol megtanultam hogy itt hir van ami szent es velemeny ami hat gyonasra is alkalmat adhat
    egy ido utan.. de hogy mozgasserultek kerdeserol es a templomepitesrol “beszelhetunk vilagosan” a jotekonykodas eladott polok es felcipos szalmaviragok setabotja osszefuggeseiben azt Attilanak koszonhetjuk, aki felol mar megnyugodtam hogy nemcsak a szoveget, de az Adminisztrator utani bejegyzesekt is o irja, az iment ugyanis ezt is felreertettem..

    Szilárdbácsi