Téli Olimpia




Az európai és a hazai törvények külön szabályozzák, a különlegesen fontos események tévés közvetítésének körülményeit. Ezeket az eseményeket, törvény védi attól, hogy kereskedelmi árúvá váljanak és segíti, abban hogy minél szélesebb körbe eljussanak. Romániában egy kormányhatározat foglalkozik velük. A lista: Téli és Nyári Olimpia, a labdarúgó válogatott selejtezői, valamint az Enescu Fesztivál. Hollandiában és egyéb civilizáltabb országokban, a Paraolimpia is, az események közé tartozik. Ezeket az eseményeket úgy, továbbá akkor, kell közvetíteni, mikor a legtöbb tévénéző ül a képernyők előtt. Az a gyanúm, hogy a román közszolgálati tv, el akarja dugni az a Téli Olimpiát a kettes csatornára. A gyanúmnak hangot is adtam, azóta tart a balhé. Nyavalyognak, hogy az az embereket nem érdekli nagyon, meg nincs szakkommentátor… Rendben mondtam, de akkor ne legyen exkluzivitás sem és engedjék meg a kereskedelmi csatornáknak is a sugárzást. Hó, na ne, jött a válasz. Ebben maradtunk. Illetve jövő héten folytatom, mert felháborító, hogy az Olimpia ami több mint sport, ebben az országban másodlagos. Ugyanakkor a kettes csatornán az Olimpia alatt leállítják a regionális műsorokat.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

5 válasz: “Téli Olimpia”

  1. bellini

    Szia Attila. Irtam mar neked a tavaly is levelet a cna-s e-mail cimedre de nem jott ra valasz ezert irok ide, remelem itt el tudod olvasni. Szeretnek keszitteni veled egy interjut a http://www.kakukk.ro oldalon, ha benne vagy kerlek irj egy par sort az e-mail cimemre bellini@kakukk.ro . Varom valaszod tisztelettel Balint.

  2. Barbár

    Tiszteletre melto lepes volt megszoritani egy kicsit a “kozszolgalati” Tv-t. Lesz valami abbol, hogy ne sugarozzanak kereskedelmi reklamokat? Nem eleg neki az adofizetok es az allam penze?

    Ilyen es ehhez hasonlo lepesekre szukseg lenne (ertsd Olimpiaval kapcsolatos megszoritas)

  3. szadógéza

    Teccik is meg nem is ez a piros bötűs rész, amit ma vettem észre errefelé. Kurat démokrácijé, ahogy mondaná a monsér. Értem is meg nem is a jogosultságát a dolognak. Merthogy a címben ugyanazt a Transindexet látom, amely érdekes módon a Disputa közösség fröccsögését is kellene néhanapján moderálja. Csakhogy amikor egy alkalommal jeleztem Moderáló Nagy Tezsvíreinknek, hogy ejsze valaki nemcsak csúsztat, hanem szemenszedett módon hazudozik is az említett felületen, és könnyen ellenőrizhető módon sérti másvalakiknek a becsületét ésatöbbi ésatöbbi, a válasz priviben az volt, hogy rendezzük mi egymás között a dolgainkat. Szó sem volt törlésről meg figyelmeztetésről. Sasztán annyiba es hagytam a pofázkodást, soha többé nem jeleztem, ha a Dispután hasonló malacságokat észleltem. Márpedig gyakran észlelhetünk.

  4. Kozma Erika

    Tisztelt Gáspárik Attila!

    Olyan kéréssel fordulok Önhöz, szeretném a sportot folytatni, 8 évig kézilabdáztam, és sajnos folytatni nem tudom mert nem foglalkoznak velem, mivel a bal alkarom hiányzik, így születtem!
    Hiszen lehetettlen nincs, ezt mindenki tudja!
    Szeretném megérdeklödni, hogy a paraolimpián van e kézilabda, ha van akkor esetleg hogyan tudnék oda kijutni???????????
    Elöre is köszönöm segítségét!

    Üdvözlettel: Kozma Erika

  5. Administrator

    Kedves Kozma Erika!
    a nyitottság jegyében írok, annak ellenére, hogy levelében van némi ellentmondás. Kérdéseire próbálja meg megtalálni a választ a http://www.parasport.lap.hu címen.