Figyelem rádiósok




Vannak Barátaink ORTT Alap, pályázatot írt ki határontúliak számára. Tessék tanulmányozni és nem szégyent hozni deresedő fejemre.

http://alap.ortt.hu/palyazat/hatarontul2006radio/index_beadas.html

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

2 válasz: “Figyelem rádiósok”

  1. TBee

    Kérnék majd egy választ a magán emailre. Köszi

  2. Sándor Szilárd

    Kedves Attila bácsi,

    a pályázat – ha jól olvastam ? – a már működő rádiós adások támogatásokra vonatkozik .

    Az Erdélyi Mária katolikus adót – amiről jeleztél Mikulás ajándékként, hogy Erdélyt ( és deresedő hajad és deresedő szakálam is majd lefedi ) – sajnos még nem tudtam hallgatni, s lehet hogy azért, mert nem tudtam a pontos adósávról, vagy pedig mert nincs jogi személyek részére adófizetőképes rádióm).

    Így tehát a “jóakarat” unitárius rádiósugárzásra – amire a bloggod indukása eljén utaltam – a pályázati kiírás szerint nincs lehetőségem ( jól értem a pályázati felhívásból ?) Pedig … ugyanvalós jó lett volna elmondani majd a “jóakarat” rádiósugárzásban, például azt is , hogy a Csíksomlyói búcsú – szerény és kissebbségi vélményünk és a történelmi tények szerint is – nem az unitáriusok ellen jött létre ( amit minden évben elmondunk ( mi kereszténysáégünkben is megkérdőjelezett unitáriusok ) leírjuk és igazat adnak nekünk sokan akik gondolkoznak és akik tudnak történelmet, és-de a történet évről évre ismétlődik ).

    Vagy, nem tudom , hát nem jól tudom: a katolikus búcsúnak mélyebb a lelki és vallásos értéke, minthogy egy valami “ellen” jött volna létre ( és itt a valami az “unitárius” , aki ellen a nemzetet védte meg unitárius őseim ellen egy számomra jelenben nagyrabecsült vallásos közösség majdani refomáció korabeli katolikus papja )? Hát mire jó ez, az évről évre felröppenő unitárius ellenség-kép, s ráadásul a magyarság ellen, arról a vallásról, amely az egyetelen magyar földön létrejött szász-magyar által alapított vallás , nem tudom, s valaki esetleg tudja a választ …?

    Kissebségem tudatában hadd ne utaljak egyelőre a reformációi Luther búcsú-céduláira – mert a de a bűn és a bűntudat és jóvátétel vallás-lélektani és gyónás-feloldózó katolikus búcsú-tant többre értékelem és talán az egész kereszténység is – minthogy valami ellen és ne valami mellett jöt volna létre a katolikus búcsú.

    Szóval hogy is van a rádió pályázati kiírásssal : aki nincs az nem is születhet meg, aki pedig van az pedig mondhatja és énekelheti tovább Koltai művész úrral a magáét … vagyis az unitáriusopk elleni küzdelem a magayrásg számár épp olyan fontos lenne a történelem számára, mint mondjuk, a különböző vallások ellen irányuló karikatúrák..?- a különbség csak az , hogy az unitáriusok soha nem hírdették vagy terjesztették fegyverrel a hit és lelki-ismereti szabadságot és a hitet – ami Isten ajkándéka –

    A rádió kiírásának az értelme számunkra, viszont nemcsak az önvédelem és önigazolás szándékával szólalna meg, mert helyet kaphatna a Böjte atya Nyárádszeredában majd megnyitandó szegény gyerekek megsegítését célzó tevékenységében való együttmüködésről is .. és persze mindezt kissebbségünk tudatában..

    hogy is van a rádió-pályázattal … szeretnék találkozni veled Attil abácsi amikor a Nyárád mentére haza-látogatsz .. a pályázati kiírásban ugyanis nem találtam a beadási határ-időt..

    barátsággal, bizalommal és reménységgel:

    Szilárd bácsi