Erdélyi Magyar tv, újratöltve




Olvasom, hogy nagy a helyezkedés a még koncepciójában sem létező Erdélyi Magyar tv körül. Ahogy az Omega énekelte : nem is ház csak ablakok.
Vélemény: ha az erdélyiek kapnak egy ablakot akkora Felvidék, Kárpátalja, Bácska mit fog szólni? ……….. szóval legyünk újra feszültségforrás?
A Duna meg az m2 egymást tapossa az ajánlatokban. Mi lenne ha egyszer azt beszélnék meg, hogy ugyanazt az anyagot ne vegyék át és fizessék ki kétszer?
Már arra sem vagyunk képesek, hogy magunkat eltartsuk akkor inkább csonagoljunk….
Hogy azok akik eddig két helyre adtak el egy anyagot, most a harmadik bőrt is lenyűzzák? CSAK A TESTEMEN ÁT. S most nem vicceltem tisztelt (?) önjelöltek.
Mi lett volna ha Gábor Áron, annak idején nem azt mondja, hogy lészen ágyú, hanem egy órára kölcsön kapjuk a haverektől… Húúú de ideg vagyok.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

17 válasz: “Erdélyi Magyar tv, újratöltve”

  1. lepi

    ajjjjajjj, Attila, szerinted mi legyen? Nem hinném, hogy ebből hamar lesz valami, s a legtöbb, amit gyorsan lehet csinálni napi egy órában, az egy erdélyi híradó, plusz konzervanyagok. De hát ezt majd ti döntitek, a fejesek, hogy mi s hogy legyen, de ha egyszer a mezeri embereket is megkérdeznétek, akkor mindjárt jobb lenne, egy kicsit. Pölö: ha valaki tévés, s nem az RTV munkatársa, a pár dunás belső munkatárson kívül, azokkal mi van?

  2. Tudós Itó

    Kedves Barátom!
    1. Több mint egy évig az alapítók és a kuratórium “ült” a tévén, azonkívül hogy sürgősen szétosszák a pénzt nem jutott más az eszükbe- Omegával élve akár “Időrablók”-nak lehetne őket nevezni. Most van egy konkrét terv, jó,nem jó, jobb nincs.
    2. Láttunk már olyan kabaréelőadókat akik ugyan azt a jelenetet eladták a Vásárhelyi rádiónak, a Kolozsvári TV-nek, az UMSZ gálának és mindig kaptak érte honoráriumot.
    egy Tudós Itó

  3. Administrator

    http://www.mure.ro hónlapon van egy vitaindítónak szánt írás, Lepi! Sajnos érdemben nem nagyon történtek beszélgetések, talán most, mert még nincs minden eldöntve, sőt semmi.

    Tudós Ító ha jobban figyelted volna az eseményeket akkor láthattad volna, hogy nem volt pénz és nem volt mit szétosztani.
    Nem tudom milyen kabarészerzőről beszélsz. Tudomásom szerint én is részese voltam az UMSZ indítási műsorának, 3 előadással, majd írtam egy másik kabarét a Vásárhelyi Rádiónak, de soha a kolozsvári tévében nem léptem fel, sem a Dunában stb. Kire értetted a hogy többször ugyanazt eladta? Kérlek ne vádolj igaztalan dolgokkal.

  4. Tudós Itó

    Bocs, de a beigért 300 millió forintot akarták szétosztan azon Tv tudósítók között akik nem kaptak a 2002-es Ilyés pályázaton.
    A disznóvágás falun c. jelenet , volt a Vásárhelyi rádióban, az Udvarhelyi Mestreségek Ünnepén, valamelyik hazai tévében és az UMSZ promociós gálán. Ha nem tévedek az orvos és a páciens is futott néhány helyen, Kicsi a világ,mert ezeket több helyen láttam, hallottam.

  5. Administrator

    Kösz, hogy számon tartaják a dolgaimat de az előadást úgy hívják, hogy Búcsúkoncert és elmondtuk, hogy régi jeleneteket is előadunk. A rádiónak nem adtuk el, ha jól emlékszem soha.Valóban mind a kettő sikeres volt az elmúlt 15 évben és hát sokkal nagyobb és híresebb emberek is szokták alkotásaikat koncerteken játszani… Nemrég láttam Nagy Zsoltot nyilatkozni egy csatornán, majd ugyanazzal a mikrofónnal más szivaccsal, más szögből, másik tv csatornán. na erről az uóbbi dologról beszélek. Gondolom Máthé Éva nem Omega és a tudósításai nem a Petróleumlámpa…
    A 3oo milliót mikor kitalálta Medgyessy még ő sem tudta mit akar. Azóta sokan nem tudják mi legyen. Szerintem bele kell vágni, biztos vagyok benne, hogy képes az Erdélyi Magyarság fenntartani egy csatornát….

  6. azazello

    Hát nem irigylem azokat akiknek mindezt meg kell valósítaniuk. Szerintem csak egy jó csapaton múlik az egész, lehetőleg legyenek fiatalok… Részemről sok sikert!

  7. azazello

    Még egy gondolat: szerintem lehetőleg hagyjátok ki a politikát az egészből, szóljon pl ifjúságról, turizmusról, kulturális életről, hétköznapi emberekről…

  8. Papp Sándor Zsigmond

    Még megvan az a sportiporteri állás? Azóta is gyakoroltam: RRRoberto CCCarlos :)
    Jajj, vigyázzak a helyesírásomra

  9. Administrator

    Papsi te sakkot fogsz közvetíteni ha megfelel, mert már minden hely foglalt.

  10. 6árőr

    Valaki meg tudná-e indokolni, hogy miért lesz kereskedelmi jellegű az adó? Miért nem lehetne érték-adó, hogy egy szójátékkal utaljak a Dunára is, de a közszolgálatiságra gondolva.
    Nem áll jól manapság az érték közvetítés? Nem adna ez a keret elég teret a reklámoknak, vagy inkább így biztosított a gazdasági befolyás mondjuk az egyházival szemben?

  11. Administrator

    Egy tv-nek vannak költségei, amiket a reklámokból fedez. Minnél több a pénz a reklámból, annál nagyobb az esély a függetlenségre. Az értékek közvetítése nem zárja ki a kereskedelmi jelleget.

  12. Papp Sándor Zsigmond

    nekem mindegy, csak ne legyen olyan értékeadóan unalmas, mint a Duna. Olyan sírós-durcás-megmentős-giccses, mert abba istenbizony belehalnék. Szóval mértékkel az értékkel, ha én szójátékba akarnék menekülni. Egy újjáértékelés férne ránk igazából, egy kereskedelmi alapon levezényelt érték-reform: csak az maradjon, ami egészséges. Sütő kontra Székely János. Bússzékely kontra életszag. Megmaradás kontra lelményesség.
    Hm, ez aztán lenne az igazi főzet.

  13. Papp Sándor Zsigmond

    fáradt vagyok ezért ez a sok fogalmazósdi hiba

  14. 6árőr

    Lehet, hogy a Duna néha megmentős-giccses, de ha jól megfigyeled, ha nem szólnának, közvetítenének értékeket –az anyaországba–, akkor az továbbra is csak a kozmopolita agymosásnak lenne kitéve. Igen, az értékeket Erdélyből, és a többi elszakított területekről az anyaországba közvetítik. Mert ott csángósodik a magyarság (ha valaki nem vette volna észre).
    Mondjuk fordítva is igaz egy kicsit, mert az értékhű (vagy konzervatív, de nem politikai értelemben) értelmiség kap megnyilvánulási lehetőséget, hogy a határontúli magyarság igazi mivoltát felismerje, és összehasonlítsa az alternatívákkal.
    Ha a Duna nem lenne ilyen, amilyen, akkor 10-20 év, s mint pelyvát, úgy felkapná a szél az erdélyi magyarságot.

  15. Egy erdelyi entellektuel

    6aror utolso gondolatahoz huznem hozza:

    Faszt kapna fel!

  16. 6árőr

    Jó legyünk optimisták nem kapná fel, de a jelenlegi erős liberális szélben öntudatának talaján nem állna olyan biztosan mint eddig, és szépen felsorakozna az önvádló, bűntudattal terhelt magyarságtudat jeles mo.-i képviselői, vagy éppen antimagyarok mellé. (Ha az mtv-n szocializálódna).

  17. Zsófia

    Igazából szerintem mindegy, hogy ki szereti a Duna TV-t és ki nem. Ha bekapcsolom az esti műsort, akkor a főműsoridőben csupa olyan adást közvetítenek a kereskedelmi csatornák, hogy azt nehéz lenne szakkal kifejezni. A Duna TV legalább kulturális műsorokat sugároz, ami napjainkban nagy kincs. Ezáltal a határon túl élő magyaroknak is lehetőségük van arra, hogy megőrizzék a magyarságukat és a kultúrájukat valamilyen szinten. És ez egy jó dolog, mert akkor nem veszítjük el a gyökereinket…