Csíkszereda




Láttam egy óra leforgása alatt, kétszer (bukaresti tv magyar adása, illetve Duna tv) egy tudósítást arról, hogy Csíkszeredában a polgármesteri hivatala, Makovecz Imrét kéri fel a városkép átalakítására. Csúcs tudósítás, ugyanazt kétszer, ugyanabból a kamerából… Dögöljön meg az újságírói etika, mi a Fasz az? A lé csorogjon. Kisebbségben vagyunk kell a zseton.
Aztán lenne egy kérdésem: mi van csíkszeredában, már nem élnek műépítészek? Vagyis a szocializmusban hívták a bukarestieket, most hívják a budapestieket? Tessen mondani azért mert itthon maradtunk, nem lesz bajunk? A rabszolgák kódexét mikor kaphatjuk meg, hogy megtudjuk végre miért vagyunk a világban (vagy útban)? Továbbá Makovecz urat, közpénzből fogják fizetni, pályázat nélkül? Szép ország a miénk és megérdemeljük vezetőinket.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

15 válasz: “Csíkszereda”

  1. kiss ferenc

    Válogassa meg a szavait, gusztustalan, amit ír.

  2. Aliz

    Igaza van Attila, ma Kós Károlynak sem lenne esélye épületet, vagy templomot tervezni Erdélyben. Makovecz pályázzon és két-három napi itt tartózkodással ne mondja meg, hogy egy negyven éve működő piacot le kelljen mondani. Mi itt fizetjük, az adót, nem lehetne minket is megkérdezni?

  3. uj szekoly

    A filmesek védelmében el kell azt is mondanom, hogy nagyon keveset fizetnek a TV-k, és azt is nagyon késõre, sokszor 3-4 hónap múlva. Az, hogy ki hogyan keresi meg a kenyerét, lehet értékelni vagy sem, de gondold meg hányan vannak akkor manapság olyanok, akiket meg lehetne és meg is kellene itélni. Nem könnyû a mai világban korrektül megélni…nem tudom Te hogy vagy vele, de én ezt látom és ezt tapasztalom…és sajnos újságirói etika már rég nincs errefelé…remélem nem kell példákat emlitenem…
    Valahogy mindent meg kellene változtatni, de leginkább a mentalitást, felfogást. Mintha beteg lenne az egész gondolkodásmód, de ez amúgy senkit sem zavar!Adja a jó Isten, hogy megtapasztaljuk, milyen lehetne, ha lehetne…
    Z.

  4. uj szekoly

    A Makoveczes dologgal teljesen egyetértek! De amikor semmi sem számit jónak, amit itteni csinál, gondol, tesz, akkor kell hivni kintrõl egyet…mi nem kellünk, de a pénzünk, azért jó…mintha a transzilván szellemiség nyugdijba vonult volna…igazán Gáspi, Te sok nagyokos környékén forgolódsz, nem lehetne egy kicsit leporolni azt a “régi” transzilvanizmust és elõvenni, használni…mert úgy gondolom az nem sokat ártana, sõt…

  5. talán most

    Kedves Kiss Úr
    Ne legyünk már olyan prüdek….jó lenne ha inkább a mondanivalóra figyelne….tudom hogy az nehezebb de azért érdemes megprobálni.

  6. Csúcs

    A két tudósítás ugyanarról a témáról szólt és a képek is ugyanazzal a saját “zsetonunkon” vásárolt (nem pályázaton nyert és nem ajándékba kapott!!!) kameránkkal készültek. De: ezúttal is két különböző tudósítás készült ugyanabból a témából! A bizonyítás egyszerű: egymás mellé kell tenni a két anyagot, a két tudósítás szövegét. Rögtön kiderül: felületes figyelem, pillanatnyi felháborodás alaptalan rágalmazást eredményezett.
    Az viszont furcsa, hogy a két említett szerkesztőség ugyanazon téma iránti érdeklődéséért is a tudósítót kellene ledorongolni.

  7. Zsögöd

    Érdekes, hogy egy akkora városban mint Csíkszereda, csak két tudósító van. Mind a kettőt ugyanarról a témáról kérdezik, egy időben. Valószínűleg ők a legjobb tudosítók, de akkor miért van Sapiencia és más képzés? Egy hazai véleményt megkérdezni arra már nem telt a tudosítónak. Milyen végzés kell egy ilyen munkához? Milyen ismeretek?

  8. Administrator

    A tudósítók vaéóban kiszolgáltatozz helyzetben vannak, a különböző tv-k sem kapnak guttát a tehetségek felfedezésében. Érdekes, hogy Bukarestben a fizetett közönségnek is van szakszervezete akik diktálják az árakat és a körülményeket. MAgyarán nekik is van szakmai közérzetük. Hát igen Új Székely itt még a tapsolóknak is van szakmai és emberi méltósága, pedig minden utcasarkon találni tapsolnivágyókat…

  9. Sz.Cs.

    Remélem Makovecz, lévén az organikus építészet mestere, tervez egy szobrot az őt megbízó vezető(k)ről – a város “ágyéka tájára”.

  10. uj szekoly

    Találtam egy jó kis szöveget, mondjuk nem éppen idevágó, de tetszik: Nem lehet mindenki hõs, van, aki csak az utca szélén áll és tapsol…

  11. Roman Infuriat

    Bai nea caisa ce problema ai tu cu Makovecz Emeric? Si cine te-a pacalit ca tu ai autoritatea morala sa-l critici? Sau te deranjeaza ca nu voteaza cu SZDSZ si ca nu e antimaghiar sau cosmopolit?
    Si de ce nu te agiti pt. canalul Autonomia?
    Daca te-ai asimilat deja si nu te mai freaca problemele maghiarilor atunci de ce ne mai plictisesti?
    Te rog sa nu-mi iei in nume de rau tonul si stilul neacademic.
    Dar daca arunci in stanga si-n drepta cu pule atunci esti cel putin pretentios sa astepti de la mine alt ton si alt stil.

    Un paste fericit si tie ca eu asa stiu voi acum aveti pastele!

    Cia ciumi cia

  12. alaszka

    Ahogy én értem, itt nem Makoveczről szó a dolog, hanem a város vezetésről. Akkor meg iaza van Attilának. Kolozsváron a Humorfeszten a legjobbak voltak és azokat a negyedrandú magyarországiakat kellett nyomni, mert ők VENDÉGEK. Gyerünk Gáspárik

  13. Roman Infuriat

    Mai alaszka il confunzi pe Attila cu Ghiurcianu Francisc.
    Alo turnu, aici nu e Republica Socialista Ungaria, e Romania!

  14. Nagy Piroska

    Gáspárikot Makovecz zavarja, nem Csúcs. GA névvel és névtelenül beleharap mindenbe, mindenkibe ami v. aki nem a pillanatnyi magyar magyar vagy román magyar hatalom híve. Vau-vau mindenkire, aki bántja vagy bánthatja a gazdit.

    Na meg: GA a CNA-nál felmarkol média címen 40 milkót és sajnálja egy erdélyi tévéstől a néhányezer forintot.

  15. Administrator

    Kedves Piroska: Makovecz nem zavar, mint már mondottam. Az zavar, hogy közpénzeket érintő dologban nem írnak ki pályázatot, így az esélyt sem adják meg, a csíkszeredai műépítészeknek, hogy beleszóljanak a saját városuk képébe. Autonómia ilyenkor hol vagy?
    CSúcs sem zavar. Tesz a dolgát ugyanazt eladja többször, lelke és etikája rajta. Az zavar, hogy a magyarországi tv-k kötelező kipipálásnak tartja az erdélyi tudósításokat, hogy igénytelenek az itteni hírek tartalma és minősége iránt.
    Kedves Piroska nem markolom a pőnzt, banszámlára jön és adót is fizetek belőle.