Érdekképvisleti impotencia




Az elmúlt hat évben sikerült a romániai civilszervezetekkel kiváló kapcsolatot kialakítani. Sokakkal jóban vagyunk (söröző viszony) de ha úgy vélik, hogy a lábukra lépünk…. A Román Sajtó Klub, a Független Sajtóközpont anyatigrisként védik érdekeiket.
Ezen évek alatt olyan hasznos lett volna egy magyar érdekvédelmi képviselet. Annyi csatát kellett megvívnom (jaj de heroikus ez így hajnalban) egyedül. Most itt van ez a sajtószemle ügy. Az Új Magyar Szó írásban fordult hozzánk, hogy miért nem szemlézik őket a románnyelvű műsorokban, ha ők elküldik a cikkek fordítását? Ej ha lenne egy érdekvédelmi szervezet, aki ilyenkor ráüt az asztalra, hétszentségel, tépi a lajbiját, fenyeget, udvarol, zsarol… de nincs. A CNA írt egy figyelmeztető levelet: az információhoz való jog, a kölcsönös megismerés, a méltányosság… Természetesen nem csak az Új Magyar Szó számára, hanem minden magyar lapnak, aki óhajtja. Most jött egy válasz a TVR1 részéről, hogy ők csak minőséget szerkesztenek és más szempontot nem fognak alkalmazni… Magyarán az elmúlt 16 évben nem létezett egyetlen magyarnyelvű cikk sem, ami méltó lett volna a beszerkesztésre. Micsoda cinizmus! Érdekképviselet hol vagy? Megérdemeljük kicsi szürke sorsunkat!
Most megyek megmosdok, a polcról leveszem a szárnyaimat, a sublótból a lángpallósomat, számba teszem a tőrömet és kiröppenek az ablakon, majd rózsasándori virtussal továbbharcolok. Érdekképviselet hol vagy? Gálfalvi Zsolt hol vagy?

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

6 válasz: “Érdekképvisleti impotencia”

  1. ftb

    De az is tény, hogy a minőség igen ritka madár a romániai magyar médiában…

  2. zsiga

    Az érdekképviselethez össze kéne fogni és ez nem valószinu. Az összefogás nem magyar virtus, a kötekedés az igen.
    Gáspi emlékszel Nagy Zolira? Ő csinált egy képet a Magyarok Házáról ahol
    kőbe volt vésve egy szöveg, miszerint “ha van egy magyar barátod nincs szükséged ellenségre”

  3. Nándika

    Érdekes, ezt a mondatot egy Vonnegut-regényben olvastam. Ezek szerint elterjedt világszerte.

  4. Administrator

    Szerintem Vonnegut lop tőlem!

  5. Nándika

    a zsiga által idézett mondatra értettem :)

  6. Administrator

    a MURE elnoke Ambrus Attila, levelet irt a TVR vezerenek! lelegzet visszafolytva varom a valaszt.