Bukaresti tempó?




Dinu Patriciu fejleszti a médiabirodalmát. Románia egyik leggazdagabb vállalkozójának, a hatalmon levő liberális párt egyik fő „szponzorának” kb. egy éve gyűlt meg a fonnivalója az ügyészséggel. A körvonalazandó vád: korrupció, adócsalás, hatalommal való visszaélés… Már-már a brazil sorozatok történetépítéséi technikáját szégyenbehozó sztori, most új fordulatot vett. Patriciu megvette az egyik legnagyobb befolyással rendelkező lapot, az Adevarult. ( az Adevarul volt a Román Kommunista Párt Központi Bizottságának a lapja., Évekkel ezelőtt az egyik legmagyarellenesebb, nacionalista lap) Továbbiakban újabb lapot akar indítani (egy tabloidot), valamint két tv csatornát és hírügynökséget.
Érdekes (vagy törvényszerű?) hogy Romániában, amelyik nagyvállalkozónak meggyűlik a baja az igazságszolgáltatással, bespájzol médiával. Így tett Sorin Ovidiu Vantu is, most Patriciu.
Vajon egyszerű gazdasági befektetés lenne és csak a beteg agyam keres összefüggéseket?
Esetleg a bíróságot akarják befolyásolni?
Netán arra gondolnak, hogy a Törvényszék dönt ahogy dönt, majd a médiámban elmagyarázom a tutit?
Nemsokára kiderül de valahogy nekem nem teccik mikor a hatalmasok a médiában nagyot nyomulnak. Persze-persze-persze várjuk meg az eredményt.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

12 válasz: “Bukaresti tempó?”

  1. samu

    g

  2. samu

    szerintem elegge egyoldalrol latod a dolgokat. egyszeruen patriciu raunt arra, hogy csicskaztassak. nem azert fogjak beken hagyni patriciut mert hofeher hanem azert mert mostantol kezdve, aki azzal vadolja, hogy fekete arrol o is leir ezt-azt. Arrol nem is beszelve, hogy az allami diktatura ellen ez az egyik leghatasosabb modszer…

  3. Administrator

    Valószínűleg igazad van. Az én fejemben a sajtó még mindig nem eszköz, hanem cél, a hatalom kontroljára. Ő az álruhás királyfi, aki rendet rak a világban… Igazad van nem erre tendál a dolog. Elburjánzott a zsoldos újságírás. Agresszíven előre, ezért fizetnek, jelszóval. Tisztelet a kivételnek, NAGY TISZTELET valamint hódolat a felkészülteknek.

  4. dubrovnik

    miert kodolja a mezzot a kolozsvari upc? nem ugy volt, hogy kotelesek visszatenni az alapcsomagba?

  5. Administrator

    most mi a helyzet kolozsvariak, megy/vegy nem?

  6. csilla

    Nem megy.

  7. Administrator

    OK

  8. samu

    szo sincs alruhas kiralyfirol, mar nagyon regota nem lasd:http://media.transindex.ro/?cikk=4523, http://pentagonstrike.co.uk/pentagon_hu.htm
    Arrol nem is beszelve, hogy ma Nyugaton az allamot nem tudod helyrerakni. Ma a hivatalnokok/rendszerek diktaturaja uralkodik. Ez a rendszer gond nelkul tonkretesz egy-egy embert, bezarva tart eveken at (lasd Guantanamo) vagy haborut indit hazugsagokra alapozva (lasd Irak).
    Patriciu tanult (lehet, hogy kicsit keson) a sajat karabol. Ha Basescu cseszteti legkozelebb akkor majd az Adevarul az Eurotrading viselt ugyleteirol elmelkedik majd heteken keresztul….

  9. dubrovnik

    Lepes lesz?

  10. Administrator

    meg mindig semmi?

  11. dubrovnik

    nuku

  12. sch t událékos

    Az Adevarul a Scinteia utódlapja és a Scinteia volt a kommunista párté! Az Adevárul már a FSN-é volt- de ők azt írták rá hogy független