Alter-Native Budapesten




Mácsu Kósa András érdeme a következő!!!!

ALTER-NATIVE az Intro fesztiválon

December 6., szerdán, 19 órától a Millenáris Fogadóban kerül sor a marosvásárhelyi ALTER-NATIVE Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál díjnyertes filmjeinek a bemutatójára. http://www.millenaris.hu

Filmek:
VILMOS ÉS ARTUR Tóth Szabolcs (Romania)
A film semmit nem akar mondani. Érdemes megnézni, semmit nem veszítesz vele.

RÉSFILM Kardos Sándor (Hungary)
“Mióta filmmel foglalkozom, mindig zavart a filmkép túlzott konkrétsága. Olyan eszközzel próbálunk egy történetet elmesélni, amely minden valóságos élménytől különválik.”

DYING OF LOVE Gil Alkabetz (Germany)
Amíg gazdájuk sziesztázik, a két öreg papagáj a kalitkában múltbeli emlékeit idézi fel. Ez mindhármuk számára váratlan következményekkel jár.

MAELSTROM Terry O’ Leary (Ireland)
Élet és halál közötti határon egy ember fölött ítélkeznek. De megpróbálni a bírák kedvében járni szörnyűségekhez is vezethet. Egy szürrealista film, amelyben több ízben is próbára teszik az emberi lelket, amely csak az örökös élni akarásra támaszkodhat.

A BÁRÁNYOK MEGHALÁSA Felméri Cecilia (Romania)
Európai integráció.

NEVET ÉS SZÁMOT KÉREK Gorki Glaser-Müller (Sweden)
Egy kegyetlen film nyomasztó eseményekről, amelyek sok ember életét megváltoztatták. Nemcsak a rendőrökét és a tüntetőkét.

TINY KATERINA Ivan Golovnev (Russia)
Oroszország, Szibéria északnyugati része. Katerina, a piciny khanty lány, ismerkedik a külvilággal. Felfedezi az emberek, állatok és más élőlények hangját. Fokozatosan barátkozik az ismeretlennel és az ismeretlen egyre közelebb kerül – a nomádtábortól nem messze megjelenik az első fúrótorony.

ERRE JÁROK MINDEN NAP Raúl Arroyo, Ramón Gonzáles (Spain)
Film a ritmusról. Saját belső ritmusunkról; közös ritmusunkról; életterünk mindent betöltő ritmusáról. Látomás arról, ahogyan az időt érzékeljük akkor, amikor a konkrét dolgok között sétálunk. Ez a dokumentumszerű riportfilm Barcelona el Raval nevű multikulturális belvárosának falain, utcáin, emeletein történő apró baleseteket mutat be.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

3 válasz: “Alter-Native Budapesten”

  1. pazs

    Te, ezek nem a tavalyi díjnyertesek?

  2. Administrator

    Persze. Budapest annyira le van maradva, hogy legszívesebben a Beérkező vonatot vinném oda.

  3. Kósa András

    Az INtroval való megállapodásunk még az idei fesztivál előtt megszületett, ahhoz pedig a levetítetndő filmek listájára is szükség volt. Ráadásul az eseményről katalógus is készült, így az idei ALTER-NATIVE és az INtro között eltelt rövid idő nem tette volna lehetővé, hogy a szerkesztési munkát. De bónuszként az idei fődíjast is műsorra tűzzük a tavalyi díjnyerteseket követően.
    Ha sokan lesztek, akkor jövőre lesz folytatás. :-) Kicsit megkésve, de van egy vásárhelyi nap a Millenárison!!!

    Macsu