Intés a Realitateanak




Mára fogyott el a türelmünk Románia legnézettebb hírcsatornájával szemben. Az nem baj, ha egy politikai kérdésben egy műsorszolgáltatónak markáns véleménye van. A tisztesség ilyenkor az kívánj, hogy a néző is tudjon róla és a kanális (csatorna) ne a függetlenség álcája alatt manipuláljon. A minimum ami elvárható az az, hogy ne hazudjon. A Realitatea mindenen túlmutatott az elmúlt napokban. A pontot az i-re azt tette fe,l amikor bejelentették, hogy Basescunak a CNA-sok megtiltották a tévés szereplést.
Kérdem én, hány napon keresztül borította fel, a felfüggesztett államelnök a televíziók műsorait a köztereken való fellépéseivel. Minden alkalommal főműsoridőben, amikor a híreknek kellett volna jelentkeznie. Még a zenei adó, az MTV is közvetítette a „hű de spontán” utcai akciókat. Mivel nincs választási kampány ezért nincs kampányműsor sem, ha nincs választási műsor, akkor miért kell a felfüggesztett elnöknek megjelennie, kötelező módon? A Demokrata Párt felajánlotta, hogy a törvény által számára biztosított műsorban megszólalhat Basescu. A felfüggesztett elutasította az ajánlatot mert nem a PD tagja, hanem minden állampolgár elnöke.
A fentiek ellenére a Ralitatea tv egy másik meccset játszott, amiért ma nyilvános, írásbeli figyelmeztetésben részesült. Háromkor sajtó tájékoztatunk mert mindenki átvette a marhaságukat.
U.I. azért néha röhögünk is itt. Egy kolléga aki nemrég még a PD államtitkára volt, mikor azt hallotta, hogy a Szász Jenő és kezdeményezése Basescut támogatja, a fejéhez kapott és azt mondta: most már biztos elveszti Basescu. Kollégám nem viccelt, nevetésünk ellenére, nagyon feldúlt lett.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

6 válasz: “Intés a Realitateanak”

  1. Sz.Cs.

    De az nem visszás egy kicsit, hogy egy Basescu-ellenes (meg sokminden-ellenes) szenátor elnöklésével született az a döntés, hogy Basescu nem jelenhet meg a tévében, csak ha mások adnak neki a saját idejükből? Ilyen kérdésekről miért a parlamentben döntenek?

  2. kacsa

    A Realitatea Tv átállt volna Basescu oldalára? Nemrég Basescu felborította a Realit. Tv operatőrét (a dunai árvizekkor). Szóval nem értem, világosíts fel..

  3. Administrator

    A Realitatea mélyen elkötelezett basescu oldalán, a jelenlegi jelekből ez olvasható.

    A szenátorokat a nép választja. olyan döntés nincs ami megtiltaná Basescu megjelenését.
    Összegezzünk:
    a Parlament felfüggesztette az Elnököt. Most megkérdezik a Népet akarja-e vagy nem a felfüggesztést? Itt nincs kampány, nincs választás.

  4. Sz.Cs.

    Rendben, én csak innen informálódtam: http://belpol.transindex.ro/?hir=14068

  5. Administrator

    Preşedintele suspendat al Romaniei, Traian Băsescu va avea acces la posturile publice şi private de radio televiziune pe parcursul campaniei pentru referendum. Preşedintele suspendat va putea participa la emisiuni de dezbatere şi va putea apărea şi în cadrul emisiunilor informative.

    Ezt közöltük ma. A Realitatea mondom más játékot játszik. A háttérembert, a Realitatea tulajdonosát, Vantunak hívják. Róla a “függetelen bíroság” az amelyiket a Basescuhoz közelálló Minica Macovei nevezett ki, a napokban kell kimondja az ítéletet. Persze lehet, hogy az egész csak rosszindulatú hazugság.
    A Transindex meg jobban informálódhatna!

  6. csenea

    Ha én a csenea tagja lennék, nem feltétlenül a Realitatea pártatlansága, meg Basescu miatt fájna a fejem. Hanem amiatt aggódnék, hogy a multiláterál dezvoltát parlamenti képviselők létrehoztak egy csenea2-t, egy mindenek fölötti médiahatóságot. De hát ezért fájjon a mások feje…