Mik vannak?




A Curentul mindig talál új témát, amikor valami miatt a romániai magyarokkal „baj van”. Most éppen (éppen most) azt vette észre éberen, hogy az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) nem “monitorizálja” azokat a rádio- és tévéadókat, amelyek magyar nyelven sugároznak. Emiatt azok – az adók – csendben követhetik a saját politikai-pénzügyi érdekeiket. Ezek szerint a román adók a CNA monitorizálása miatt nem követhetnek ilyen érdekeket. Szegény Realitatea, szegény Antennák, szegény OTV! Egy érdekes és biztató adat mégis ide kívánkozik: a Romániában működő négyszáz adó közül hatvan magyar nyelven sugároz.

Olvasoma tegnap a MASZOl-ban. Hogy mik vannak? Az az igazság, hogy egy pár éve lemondtunk egy rakás lapot, hogy ne herdáljuk a közpénzt. Szóval, nemcsak, hogy nem monitorizálunk mindent, de olvasni is csak szelektíven szoktunk.
Amúgy figyelünk, figyelünk, figyelünk…. most éppen a helyes magyarnyelv használata érdekel a médiában…remélem összejön a projekt. Amúgy van rá törvény előírásunk. Személy szerint a kolozsvári egyetemmel szeretném elvégeztetni a munkát. A dolog munkafázisban van.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

6 válasz: “Mik vannak?”

  1. nanehogymar

    “most éppen a helyes magyarnyelv használata érdekel a médiában”

    Akarod mondani a magyar nyelv helyes használata… Nem mindegy.

  2. Administrator

    igaz, igaz látod ezért bizzuk a feladatot szakértőkre

  3. nanehogymar

    “igaz, igaz látod ezért bizzuk a feladatot szakértőkre”

    Akarod mondani “igaz, igaz, látod, ezért bízzuk a feladatot szakértőkre”. Három helyesírási hiba egyetlen mondatban… Még szerencse, hogy nem te felügyeled a bizottságot.

  4. aker

    Mi sem biozonyitja jobban, hogy szukseg van ilyesmire :) En sem vagyok szakerto, de sokszor zavar ha helytelenul irnak vagy beszelnek a mediaban. Es meg a nagyobbak is surun tevednek, pl. a tv2…

  5. gabor

    …nem kell tv-t nezni!

  6. nelli

    Kedves Gáspi! A félszigeti nagyszerű rappelésről van fent három fotó a következő blogban:
    http://www.agepenkeresztul.wordpress.com
    Ha írsz nekem egy emil-címet (ide: mezeinelli@yahoo.com), szivesen elküldöm őket neked is.
    nelli