Lészen fesztivál, Alter is meg Native is




most jön a 15.-ik. Az az igazság, hogy nem hittük volna, hogy meglesz! Az eddigi helyszínt felújítják, de szerencsére meg lehetett egyezni a Nemzeti Színházzal. Kicsit necces lesz, mert a Fesztivál egybe esik, a Könyvvásárral minden szempontból. Előre elnézést a torlódásért, de sajnos Marosvásárhely nem az a város ahol parlagon hevernének a termek. Láma reklám:

15. fesztivál

November 7-11 között Marosvásárhelyen a filmvilág jeles alkotásai, alkotói 15.-ik alkalommal találkoznak az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál keretében. 5 kontinens, 45 országának 449 alkotásából válogatott ki az előzsűri 56 filmet. A versenyprogram mellett 14 játékfilm, többek között Jancsó Miklós, Antonio Nuić, Szász János, Radu Gabrea, Mészáros Péter mellett a tavaly tragikus körülmények között elhunyt Cristian Nemescu nagyjátékfilmje is látható lesz. Világpremier: Radu Igazság első animációs nagyjátékfilmje: Egy rövid történet. Díszvendég Horvátország. A filmek mellett sok zene is lesz: Dés László, Hobó, Tapinarii, Yesterdays, Bohém Ragtime Band. Kiállítások, három helyszín. ALTER-NATIVE 15, Románia legnagyobb rövidfilm fesztiválja ezúttal a Nemzeti Színház nagytermében várja a közönséget. Támogatók: Kulturális és Egyházügyi Minisztérium (ROM), Román Nemzeti Filmintézet, Románia Kormánya – Interetnikus Kapcsolatok Hivatala, Nemzeti Ifjúsági Hatóság (ROM), Szociális és Munkaügyi Minisztérium (HUN), Nemzeti Kulturális Alapprogram (HUN), Communitas Alapítvány, Nemzeti Rádiókommunikációs Társaság, Magyar Mozgókép Közalapítvány, Szülőföld Alap, Eurotrans Alapítvány, Boom TV, BCR Asigurări de Viaţă SA, Oktatási és Kulturális Minisztérium (HUN), Magyar Köztársaság Kulturális Koordinációs Központja, Marosvásárhely Városi Tanácsa és Polgármesteri Hivatala, Contrascom Benţa, Banca Română de Dezvoltare – Groupe Societe Generale, Aquaserv Marosvásárhely, Arkum Csoport, Izorep. Te sem hiányozhatsz! Számítunk rád, ahogy tizenöt éve mindig! Csak mi nem öregszünk.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

Egy válasz: “Lészen fesztivál, Alter is meg Native is”

  1. Tündike

    Radu Vasile Igazság Egy rövid történet című filmjének premierje 2007 június 1.-én volt. Tudomásom szerint már több hazai filmfesztiválon(Pl a Muuuvi-n, TIFF-en) is levetítették.