megvolt a 15.-ik




Alter-Native életműdíjasa Buglya Sándor, az örökbarát Schneider Tibor, a bejátszó tervező és a zsűri különdíjasa: Bálint Arthúr a záróünnepség után lazul. Ők azt mondták, jó volt. A fődíj Izráelben, részletek rövidesen a www.madisz.ro címen.
Köszönet a munkatársaknak, a közönségnek, az alkotóknak, és bocsánat, ha valakinek netán kellemetlenséget okoztunk. Jövőre Németországgal a központban: Alter-Native 16. Már lehet nevezni.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

23 válasz: “megvolt a 15.-ik”

  1. emőke

    Nem kell megjelentetni a kommentet, csak annyit szeretnék mondani, hogy Arthur és nem Arthúr, ki lehet javítani ;)

  2. Attila

    Elég gyenge volt ez az egész fesztivál. Csak ennyi, gyenge volt, szinvonalatlan.

  3. géza

    Bocs Gáspi, az elnézéskérés valóban jogos.
    A nézőtéren ülők többször felszisszentek, mert a fesztivál versenyprogramjának vetítése alatt több tucatszor előfordult, hogy a technikai stáb nem hagyta végigfutni a stáblistájákat, melyek helyett a fesztivál logója jelent meg a vetítővásznon. Ez annak ellenére fordult elő, hogy a stáblista bármilyen filmes alkotás integráns része. Több rövidfilm készítői is jelen voltak, akiket ez eléggé érzékenyen érintett.

    A másik konkrét probléma a szombat késő esti nagyjátékfilm vetítésével fordult elő. Szász János Ópiumja (a 2007 februári pesti Filmhéten a legjobb rendezés díját kapta) úgy ment le, hogy a DVD-változaton mindvégig látható volt a filmet gyártó stúdió halványfehér copyright-jelzése. A vetítés háromszor is elakadt. Szerintem ezt a DVD-t ilyen formában nem kellett volna elfogadni vetítésre: a Filmtett szülinapon Kváron celluloidról ment ugyanez a film (igaz, ott mozi volt a helyszín).

    Radu Gabrea A lefejezett kakas című, szintén szombati nagyjátékfilmjének vetítése újrakezdődött az első négy perc után.

    És egy általános megjegyzés. Bizonyára technikailag bonyolult és költséges lett volna egy 35 milliméteres mozivetítőgépet beszerelni a színházterembe a fesztivál idejére, de az eredeti tekercsekről vetített filmek erősebb nézői élményt biztosítanak. Évekkel ezelőtt – például 1999-ben, amikor Enyedi Ildikó Simon mágusa ment, onnan emlékszem rá – mozivetítő működött a a Kultúrpalotában szervezett fesztiválon.

    Az viszont szerintem határozott előny, hogy a színházban profi a nézőtér, vagyis bármely pontjáról jól lehetett látni a vásznat, nem úgy, mint korábban a Kultúrpalotában mindig.

  4. Kati

    Gyenge volt.

  5. sanyi

    BALFASZ! Ja és mégvalami: BALFASZ!

  6. Kati

    Csak gyenge.

  7. Marcika

    Fő, hogy nyertek a zsidók! :P

  8. acs

    Kati es sanyi , de bolcsek vagytok ! miert nem jarultok hozza a szervezeshez, ha ennyire jok vagytok, minosegi kritikak a hatterbol?
    Gasparik, ilyen emberekre van szuksegunk !

  9. Administrator

    Szegény, aki most éppen Kati néven írt, velem van megakadva és minden alkalommal köpköd, sok más név alatt.
    A Géza féle bejegyzéseket köszönöm.

  10. Kati

    Admi,
    Azt mondtam GYENGE, ezt miért nevezed köpködésnek?
    Ellenőrizd légyjó, a sanyi nem én vagyok.
    Üldözési mánia kerített hatalmába?

  11. Administrator

    Kati drága: csókol Kiss József, Pepe, Tündike, B.N.V. Szóval jó lenne ha ezek mind együtt érvelnének, s nem csak üresben gyűlölködnének, köpködnének. Ne ébresszük fel az alvó állatot.

  12. kati

    Kati vagyok, nem piskóta. Mi a baj? Ki bántott, lelkem?A gyűlölködés és köpködés a te kenyered. Idézd tőlem, hogy milyen beírásomat minősíted ezekkel a jelzőkkel. A csénéások nyugodtan rágalmazhatnak? Aki nem bírja a mások véleményét, ne futtasson blogot és ne fenyegetőzzön a saját állatságával. Én a helyedben már rég beteget jelentettem volna, mert nem mindenkinek használ, ha kiteszi magát a placcra.
    Most jut eszembe, nem Bukarestben élsz? Valamelyik rádió mondja, hogy magyar filmhét van hétfő óta Eperjes, Bereményi, Koltai Róbert stb. személyesen is ott vannak. Igaz, nem olyan jelentősek, mint Arthur rövid u-val. Péntek van, a „médiablogodba” csak a vásárhelyi szived csücske fér el, észre se veszed a szegény pesti rokonokat.
    És ne boronálj össze egyéb hozzászólókkal, akikhez semmi közöm!

  13. Administrator

    Szánalmas!

  14. Attila

    Te is szanalmas vagy Gaspi. Nagyon. Sem helyesen irni, sem helyesen beszelni nem tudsz. A fejedben a kaposztale, ennyi vagy. Hiaba a neheztuzersegi szemfenyvesztes!

  15. Administrator

    Attila jöjjön mutatkozzon be és utánna tegeződjünk, cseresznyézzünk egy tálból. Addig érvekkel kikövezett hozzászólására nem tudok reagálni. Magyarán, mocskolódás legyen névvel, kritika érv stb. jöhet nickkel. Érti?

  16. Tomi

    Tényleg, miért futtat blogot? Talán grafomán?

  17. Tundike

    Kedves Attila!

    Ha hozzászólásoddal azt akartad mondani, hogy Kati, Kiss József, B.N.V., Pepe és én (Tündike) ugyanaz az ember, nagyot tévedtél.
    Egyelőre még vannak olyan helyek ahol nincs minden alkalmazottnak külön számítógépe és IPcíme. Tehát azt megtörténhet, h ezek az emberek mind ugyanarról az IPről írnak, de különböző személyek. Hozzászóláshoz kér mailcímet is(amit te elméletileg látsz) és nem hinném, hogy a különböző nevekhez megadott mailcímek ugyanazok lennének.

    Ha hozzászólásaim köpködésnek ítélted meg, bocsánat. Nem az akart lenni. Hanem kérdés, megjegyzés vagy kritika. Esettől függően. Azt is bevallom, hogy olyankor szólok hozzá, amikor valami nem tetszik, vagy tévedést veszek észre, szoktam írónikus, de “gyűlölködő és köpködő” nem vagyok!

    Remélem a fenti következtetésed hirtelen idegességben született meg, nem tudatosan vádaskodásnak szántad és hogy a jövőben kétszer utánanézel a dolognak mielőtt ilyeneket megfogalmaznál.

    Ismersz személyesen is és nem hinném, hogy valaha is képmutató vagy köpdösödő lettem volna veled vagy bárki mással szemben.

    Üdvözlettel,
    Borsos Tünde Krisztina

  18. Tundike

    Bocs a hibáért a 2. bekezdésben.
    “Azt is bevallom, hogy olyankor szólok hozzá, amikor valami nem tetszik, vagy tévedést veszek észre, szoktam írónikus lenni, de “gyűlölködő és köpködő” nem vagyok!”

  19. Administrator

    boccs Tünde, de a többi még egy. Most látom Katit, Jóskát, Tominak is hívják. Az azért surmó dolog mikor nevek mögé bújva önmagaddal feleselsz olyan dolgokról aminek nem is voltál tanuja. Ugye V?

  20. Tundike

    Bocsánatkérés elfogadva. :) De többet ne forduljon elő!
    LOL

    Tünde

  21. Sunci

    Idezet Joskatol:
    “A blogban valóban kiderül, hogy sokan nem rokonszenveznek önnel, és azzal, amit ön képvisel a médiában….”

    En erre csak annyit mondhatok, pontos matematikai szamitasok szerint a “sok” az a fenti esetben nem eri el a tizet, de “hangoskodasuk” annal farasztobb lehet több ezer tisztesseges olvaso szamara.

    Kernem az erintett alanyokat, esetleg irigykedöket, irjanak közvetlenül az Admin-nak es kimeljenek Bennünket, tiszteljek a raforditott idönket, ezen a forumon nem Önökra vagyunk kivancsiak.

    mely tisztelettel,
    Sunci

  22. Kiss József

    Tisztelettudó hangnemben írt levelemet a blogtulaj, a változatosság kedvéért Sunci néven, kiszuperálta.
    Valami nagyon nyomhatja a lelkét, hogy nem mer tképpen önmagával, a saját közimázyával szembesülni.
    Maradok,
    Jóska

  23. Sunci

    Kedves Kis Jozsef!

    Ön teved.
    Kerem ne tevesszen össze Gaspival. Köszönöm. Nem dolgozunk egy intezmenyben, söt megkockaztatom, hogy az idö tulnyomo többsegeben meg csak nem is egy orszagban. Ha ugy jobban tetszik, IP cimünk sem azonos. :-)

    Es szerintem Gaspinak sincs szüksege alnevekre. Tökös ficko, meg tudja vedeni magat ha kell.

    tisztelettel,
    Sunci