Mi vagyunk mi?




Jővő hét pénteken, vagyis november 23-án – a kampány utolsó napján – szerepelhet a román közszolgálati tévében Traian Băsescu államfő – közölte a Mediafax hírügynökséggel Răsvan Popescu az Audiovizuális Tanács (CNA) elnöke.

A fenti hír bejárta a hazai médiát. Szép hír, csak nem igaz. Ha valós lenne akkor valóban egy cenzúra intézmény lennénk. Érthetetlen, hogy senkinek nem tűnt fel a dolog. Mi az, hogy a CNA engedélyezi az államfőnek, vagy bárki másnak, hogy megszólalhasson? A CNA semmilyen körülmények között nem ad előzetes engedélyt, valakinek a megszólalására.
Mi történt valójában? A közszolgálati tv jelenlegi vezetője (vezetői) annyira félnek, még az árnyékuktól is, hogy még a wc-re való kiemnésre is engedélyt kérnek. így történt ez az államelnök tv-hez intézett kérésével kapcsolatban is. Engedélyt kértek tőlünk, hogy szerepelhessen az elnök. Válaszunk egyszerű volt: nem szólunk bele a műsorpolitikába. Ebből lett az a hír, hogy engedélyeztünk valamit.
Sajna lassan-lassan beigazolódik az a félelem, ami a köztévé élén nemrég történt változás körül körvonalazódott.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

2 válasz: “Mi vagyunk mi?”

  1. Pepe

    Sajna. Jó történet. Feltehetjük a kérdést, hogyan juthattunk ide?

  2. Administrator

    Hova?