Régió Rádió




Két napja reggelente hallgatom (próbálom) folyamatosan a “Székelyföld hangját” http://www.regioradio.ro/ Látszik, hogy nem vagyok székely. Tudja a fene… ahol főműsoridőben (rádióknál reggel) csak zene-zene… s az is úgy összeválogatva mint a lottó számok, csak logika ne legyen benne. Szóval gondolom már arra is van sok számítógép, amin lehet zenét hallgatni. A saját gépen meg legalább végig lehet hallgatni a dalokat és nem félbevágva. A hóónlapjukon meghívnak egy tegnapi sportrendezvényre… Szegény Székelyföld, remélem nincs semmi komoly, csak a hangja rekedt egy kissé. Biztosan sokat kiabált a modernizációs kinyilatkozásban. Jobbulást. Vihetek egy kompótot?

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

9 válasz: “Régió Rádió”

  1. eaposztrof

    :) igen.
    mint legtobb szekely kezdemenyezes, ez is csak egy hirtelen felindulasbol elkovetett projektnek tunik.
    mivel mindig mindenkit kijavitok, hogy azok es en, me stb.. nem magyarok, se nem romanok! szekelyek! sokan megkernek, hogy meseljek a roluk. rendszerint ez a valaszom: “mar reg sem olyanok mint a mesekben, a furfangjukkal, talpraesettsegukel es vendegszereto, osszetarto szivukkel. de ok meg mindig ezt allitjak magukrol.” ezek szerint meg hisznek a mesekben, ami a legszomorubb, hogy a sajat mesejukben.
    ez mellet meg sok negativ jelzovel illetem oket, amire fejemhez vagjak, h “de te nem is vagy ilyen!” igen, en nem csak nezek, latok is; nem csak hallok, hallgatok is; nem csak artikulalok, beszelek is.
    deaf&dumb&blind

  2. cs

    én is hallottam egy Gáspárikról, talán egy Eaposztrof-ról is. Valamikor értelmes dolgokat írtak és blöffölni is tudtak, ma már csak azt gondolják magukról, hogy írnak és tudnak…

  3. Administrator

    Csak az olvasó nem változik!

  4. cs

    Nem unalmas mindig masokat hibaztatni es kozben Onmagunkat sajnaltatni?
    A szekelyek kozul ma is sokan olyanak “mint a mesekben”. Csak szem kell hozza, hogy lasd es ful, hogy halld. Mellesleg Csak Norrisz tenyleg elszamolt vegtelenig.

  5. Administrator

    Sajnos nem értem! Azt tudom, hogy reggel hétvégén vártam volna híreket, beszélgetést, valami emberi szót, nem kaptam. Hallottam, operett után, rockot, mindegyiket félbe vágva. A rádió közben Székelyföld Hangjának nevezi magát. Remélem, abban egyet értünk, hogy ennél több kellene Székelyföldnek.

  6. Gazda Zoltán

    Én nem értlek, Gáspi! Maholnap pápamobillal fogsz járni, s úgy fogod osztani az észt, s az értékes útbaigazítást. Jól felvitta Bélu a sorsodat. Nem vitatom az exkluzív vélemény jogát, de azt azért nem úgy kellene osztogatni, mint az egy pohár vizet a sivatagban. A sepsiszentgyörgyi Régió Rádió olyan szinten teljesít, amilyet ilyen kis rádióktól még nem tapasztaltam. Hírek, riportok, interjúk, stúdió- és telefon-beszélgetések, vagyis a tájékoztatás szándékával a közélet pulzusán vannak. Enyhe csúsztatásokra hajlamosak, ezt már én is többször szóvá tettem, de az ilyen lesajnálásokat sepsiszentgyörgyi polgárként sem tudom elviselni, mert nem tehetem.
    Gazda Zoltán

  7. Administrator

    Belőlem a rádióhallgató szólt. Szombaton, vasárnap reggel rádiót akartam hallgatni. A reggeli időpont a rádiózási főműsoridő. Félbevágott összevissza slágereket hallottam , sehol egy emberi hangot. Ezért érzem, úgy mint rádióhallgató, hogy kissé nagy az a mellény , hogy a Székelyföld hangja. Bizonyára én tévedek. Valószínűleg, hogy a helyi igényeknek tökéletesen megfelel. Magamfajta igényteleneknek meg ajánlom a City Fm, a Paprika, Gaga kereskedelmi, illetve, a marosvásárhelyi, kolozsvári közszolgálati rádiók hétvégi reggeli műsorait.

  8. cs

    Admin: a kritika elsosorban eaposztrofnak szolt, de te is irhatnal tobbet ertekekrol es sikerekrol, egy kis bloff sem artana idonkent a verszegeny es gondolatszegeny, onsajnaltatasban vilagbajnok erdelyi medianak.

  9. K Szabolcs

    Szia Gáspi!

    Én is hallgatom a Régió Rádiót, és egészen jónak találom. Azt a hangulatot idézi vissza mikor a 90-es évek elején a homoródi diaktalálkozókon Zilahi müködtette a napközbeni rádiót… Ezt a zenei felhozatalra értem.
    Azt hiszem még többet kellene hallgasd, halgassátok, és inkább kiderülne mitől is újdonság, előrelépés ez a rádió. Én mindenképp a Gaga és a Paprika elé helyezem, nyilván csak egynéhány szempontból. Javítani való van rajta, kétségtelen…
    Innen, Csíkból… :)