Új törvénytervezet




Hetek óta naponta több órán át dolgozunk, az új európai irányelv hazai gyakorlatba való ültetésén. Arra gondoltunk, ha már lesz új törvény akkor nézzünk át más, olyan cikkelyeket amelyek eddig is nehezen voltak alkalmazhatóak.
Sikerült bevinni, hogy a műsormegszakítás ne tartson többet mint 12 perc. Eddig ugyanis összekeverték, a reklámot, a promócióival és így néha 20-25 perces lett egy-egy reklámszünet. Vita van arról, hogy a már kiadott analóg frekvenciák mindegyike kerüljön-e át digitálisba. Sokan szeretnék az internetet is regulázni, sikerült megakadályozni. Engedélyezett lesz a termékelhelyezés. Valószínűleg sikerül bevinnem a kereskedelmi és a közszolgálati műsorszolgáltatók mellé, a nonprofit típust is. Magyarán alapítványok, különböző érdekvédelmi szervezetek is frekvenciákhoz juthatnak.
HA befejezzük, akkor átmegy a tervezet a Művelődési Minisztériumhoz, amelyik beterjeszti a Parlamentbe. Ott a két ház, művelődési-média-egyházi bizottsága letárgyalja, bekerül a plénumba, ott is letárgyalják. Mikor mindez megvan kerül az Elnök elé aki, ha nem talál benne hibát kihirdeti… Szóval van még a végéig. Reméljük sikerül olyat készítenünk amit nem fognak alapjaiban módosítani a politikusok. Közben azért remélem, hogy a MÚRE is átnézi és megteszi javaslatait!

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

3 válasz: “Új törvénytervezet”

  1. A legvidámabb Barack

    A MÚRE??? Megvan még az a sóhivatal?

  2. Szekeres Erika

    Apropó műsormegszakítás: milyen minimális időközönként engedélyezett egy műsor, konkrétan egy film megszakítása?

  3. Administrator

    Egy órában max. 12 perc, 20 percenként. Sajna nálunk úgy indult, hogy a saját reklámot, a promó anyagot nem számítják.