Kis magyar újságírás

Magyar gyest és gyedet kérnek a határon túli magyar állampolgároknak is (www.nol.hu)

Magyar gyest is akarnak a határon túli magyarok (www.klubradio.hu)

A két cím ugyanarról a lufiról szól amit egy Kiss István nevezetű egyén, az MPP nevű romániai médiapárt (csak a sajtóban létezik)  tagja eresztett el nemrégiben a “nagy magyarság liciten” A hírről kiderül, hogy senki nem vette komolyan, de írnak róla mert nem elég komoly a repedés, szakadék, a megosztottság a Magyarországon és a környező államok között, mindig lehet még mélyíteni rajta. Szerencsére a címeknek kevés köze volt a cikk tartalmához. Az eset “csupán” súlyos szakmai és etikai hiányosságot takar. Valószínűleg más célja nem volt a Klubrádiónak és a Népszabadság online változatának, csakhogy újabb feszültségeket keltsen. Persze kellett ehhez egy feltűnési viszketegségtől dagadó nyilatkozó.

Magyar gyest is akarnak a határon túli magyarok… mondja a Klubrádió. És még mit? Mindjárt kiderül, hogy a magyar állampolgárságot is a határon túli magyarok kérték……..

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

3 válasz: “Kis magyar újságírás”

 1. H. Márton

  Kedves Attila, ön mióta nem látott médiát? Nyisson ki bármilyen lapot, nézzen bármilyen tévéadót, nézzem bármilyen hírportált, bőven talál ilyen címeket/írásokat. Hiába dohog, ez van, meg kell tanulni kihámozni a lényeget. A román média pl. 90 százalékban csak ilyen anyagokat közöl.

 2. Administrator

  Kedves H. Márton látom a sajtót és a médiát nap mint nap. Ezek után sem tudok közömbös maradni, a kiugróan szakmaiatlan anyagok láttán. Rossznak tartom, azt, hogy csoportokat, közösségeket hergelnek egymás ellen. Az említett két médiatermék ha utálják a FIDESZT, akkor írják azt. Számos úgynevezett határon túli magyar, erdélyi, felvidéki a magyar állampolgárságot sem akarja… de egyesek már tudni vélik, hogy a gyereknevelés támogatást is Magyarországról kérik.

 3. H. Márton

  Nézze csak, Attila, ehhez hasonló anyagok mindennaposak a román sajtóban:

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/ungurii-ataca-incalzirea-centralizata-in-romania-919503.html