Orrba-szájba




Tennap gyűltünk, mint kisnyugdíjasok az ingyen gyógyszerre. Érdekes mikor nincs nagy meleg Bukarestben, akkor olyan jókat lehet gyülekezni. Elkészült a havi kimutatás, a politikai szereplők megjelenéséről. Kivétel nélkül, mindenhol a hatalom van túlsúlyban. Mint egy éve, mint öt éve, mint minig kies hazánkban. A jelenlegi hatalom hoz közelebb álló kollégák azt mondják, amit az három éve azok akik akkor voltak hatalmon: nincs eseménye az ellenzéknek… Oszt mi vágtuk a cédulákat, nagy haraggal, írásbeli megróvással, semplivel, fejléces cédulán. Irgum-burgom, ha mégegyszer….
Most én nem értek bizonyos dolgokat.
Eddig minden hatalom aki túlsúlyba került a médiában, elvesztette a választásokat. Mert az ember, ha jámbor is de nem hüjjjje. Nézi a tv-t, hallgatja a rádiót, de néha kimegy az utcára (ahol a politikusok csak elvétve) és látja, hogy az árak…a bérek…a házak…a fák….a szemét…a csúszópénz…na
Amit meg nagyon nem tudok magyarázni a politika és a média közötti kapcsolat, halalt jelentő csókjából: a politikai hatalom fekszik a médiára, vagy a média fekszik be a hatalom alá… mekkora dilemma?

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

2 válasz: “Orrba-szájba”

  1. papsi

    ezt nízd meg, tesvír:
    http://www.pappsandor.egologo.transindex.ro

  2. Administrator

    nézem és örvendek és boldog vagyok, mint egy csehovi kisasszony, boldog vagyok, boldog vagyok