Média és Koszovó




Sokan mondják, hogy visszatértek azok a 91-92-es magyarellenes idők a médiába. Szerintem, más, rosszabb a helyzet. Akkoriban még voltak normális, objektív hangok, ma már a Catavencu is felhívja az RMDSZ figyelmét, a valamikori Nagy Románia stílusában, hogy ne játszon a tűzzel. Persze választási év van, mindenki le akar csapni arra, a nacionalista bázisra, ami kb.10% és Vadim valamint Gigi után maradt. Nosza akkor elő lehet szedni a magyar kártyát. Miért is ne, hiszen az erdélyi magyarság közélete el van foglalva azzal, hogy Bölöni László milyen makróstrukturális régiófejlesztési koncepciót ültet gyakorlatba, ha Tamás Gábor mégse vállalná, a marosvásárhelyi polgármesteri jelölést. Tamás Gábor még konzultál Nagy Istvánnal és Dancs Annamarival. Az erdélyi magyar közélet meg lélegzet visszafolytva bögyörgeti kezét… Annak idején emlékszem mikor esténként Tokay, Frunda, Verestóy, Borbély esténként kimentek Tuca és más akkoriban vad szélsőségesek műsoraiba és verték az asztalt…. Milyen erősnek tűnt akkor az erdélyi magyarság.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

17 válasz: “Média és Koszovó”

  1. gamer

    A politika mocskos dolog.

    Inkabb jatsszunk: http://neubrunswick.myminicity.com

  2. Balogh

    Kedves Gasparik,

    szerintem a Catavencu irasat felreertetted, en inkabb (on)-ironikusnak erzem mint fenyegetonek. Beillesztem azt a bekezdest amire szerintem hivatkoztal:

    “Asa ca, draga Marko, kedves Frunda, hon szeretet Attila, nu va jucati, dragilor, cu independenta! Ce, vi s-a urit cu traiul bun si bogatia? Cine o sa va dea ponturi si cine o sa-nchida ochii, fratilor, ca intr-un stat al ungurilor, politistii si judecatorii nu-s romani!”

  3. Administrator

    Lehet paranojás lettem és neked van igazad, de a tegnap teljesen kiborított Tőkés László nyilatkozata a BBC-n aki semmiben sem különbözött, az elmúlt napok magyarellenes kórusától, csakhogy magyar szót be helyettesítette az RMDSZ-szel. Ennyi gyűlöletet, ennyi rosszindulatot még a halálraítélt bérgyilkossal szemben sem tudnék érezni. Persze ugyanaznap kenetteljesen a magyar sajtónak elmondta, hogy majd ő közvetít a különböző magyarérdekek között. Ekkora előítélettel, ekkora negatívtöltettel?
    Bocsánat, de ez most nagyon bennem volt

  4. régi blogolvasó

    Mit modott Tőkés? Valahol meg lehet hallgatni?
    Amúgy a kenetteljességtől én is ki vagyok borulva…és nagyon hiányolom az erős magyarságot jelző jeleneteket. Nem a kenetteljes, hanem a realitásnak megfelelőt. Itt ülünk, és várjuk, hogy mi lesz, már megint csak nézők vagyunk….és mások meg pocskondiáznak bennünket.
    De azért rettenetesen élvezem hogy már megint be…ijedtek tőlünk….

  5. Administrator

    http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2008/02/080220_tokes_iv_zilei.shtml

  6. Csanád

    Én a b1-tv Naşu cimu műsora alatt éreztem, hogy ez a Koszovó függetlensége lehet, hogy hazánkban túlzott magyarellenes indulatokat vált ki. C.V. Tudor úr beszélt… azaz… inkább szitkozódott benne… és a szeparatistól a terroristáig mindennek megnevezte az RMDSZ-t.
    Gondolom nagy sikerét tekintetbe véve, legalább kétszer ismételték meg a műsort, többek között az Rtt-n is…

  7. csalán

    Paranojas vagy.
    Vadimmal egy bizottsagban ülni nem volt büdös, most mi van? Kelemen Hunor évekig ült bájosan egy parlamenti bizottságban Vadim Tudorral!!!

  8. Administrator

    Kedves Csalán, ha jól meggondolod, Kelemen Hunor képviselő, Vadim Tudor meg szenátor! Magyarán soha nem ülhettek egy bizottságban. Más?

  9. régi blogolvasó

    Rémes. Mármint a szöveg. És az ájtatos hangnemtől a hideg ráz. És Basescu-nyalástól úgyszintén. Vajon miért nem bántja ez a saját magukat egyetlen igazi erdélyi magyarnak kikiáltókat?
    Az RMDSZ ez esetben igazán tökösen kiállt Koszovó függetlensége mellett. Kínos lesz ezzel az igazi Magyar csapattal együttműködni, és kár, hogy a bennük rendületlenűl hívők nem látnak a lepel alá, ahol ….a hangzatos szavak mellett nem igazán van lényeg. Idézlek: bocs, de nagyon bennem volt…

  10. Blogolvasó

    Vettem a fáradtságot magamnak és meghallgattam az ominózus interjút Tőkés Lászlóval. Helyesnek tűnik a diagnózisa, úgy tűnik, Ön valóban paranoiás lett. Az interjú hangvétele nem gyűlölködő, ezért teljesen elfogadhatatlannak tartom az interjúban elhagzottakat bármilyen módon egyéb, magyarellenes kirohanásokkal összehasonlítani.
    Ön, Uram, szándékosan, vagy talán csak veleszületett hülyeségből összetéveszti a szezont a fazonnal. Az interjúban Tőkés püspök valóban keményen kritizálja az RMDSZ-t, ami jogában áll. Ezzel a kritikával egyet lehet érteni, vagy nem, ez az Ön joga. De a kritikát, s annak megfogalmazóját megpróbálni ilyen módon lejáratni, ahogy Ön teszi, az egyáltalán nem etikus. Nagyon furcsa az Ön álláspontja: egyrészt megpróbál úgy tenni, mint aki nem az RMDSZ elkötelezettje, másrészt azonnal idegrohamot kap, ha valaki bírálni meri őket. Talán ideje lenne elgondolkodnia Önnek is azon, miért jutott be Tőkés úr az Európai Parlamentbe? Szívesen segítek: azért, mert a választók egyre nagyobb hányada nincs megelégedve az RMDSZ tevékenységével. Az RMDSZ választóinak százezrei már így is a lábukkal szavaztak az elmúlt 18 évben, az egyre kevesebb itthon maradtnak pedig végre van egy alternatívája. Nem kell hozzá sok ész, biztos Ön is ki tudja számolni: ha ilyen ütemben csökken a magyarság lélekszáma Romániában, hány évnek kell eltelnie ahhoz, hogy ne legyen szükség semmilyen képviseletre. Riadó, Uram!! Süllyed a hajójuk, s ezért sem Tőkés László, sem az MPP, sem senki más nem hibás, csak azok, akik az RMDSZ hajóját rossz irányba kormányozták. Ideje lenne kicsit toleránsabbnak is lenni, s odafigyelni arra, amit mások mondanak, nem csak vakon, csípőből tüzelni, ráadásul becsmérelni azon kevés emberek egyikét, akik a legsötétebb időkben is ki mertek állni az igazuk mellet, s ma sem adják fel elveiket.
    Engedjen meg még egy észrevételt, Gáspárik úr: a helyesírása katasztrofális. Ennek lehet egyik oka az Ön igénytelensége is, vagy egyszerűen csak az olvasókról hiszi azt, hogy igénytelenek, vagy ki tudja. Szerintem biztos találna valakit, akár egy egyetemistát is, aki egy kis zsebpénzért lektorálná a szövegeit.

  11. Administrator

    Igénytelen ember munkáit olvasni, nem vall valami nagy szellemre. Kérem keressen intelekusának nagyobb kihívásokat. Köszönöm!

  12. Blogolvasó

    Nem a tudat alatt bennem rejtőzködő mazochizmus késztetett arra, h. beleolvassak a blogjába és a kommentárokba, hanem kíváncsi voltam hogyan gondolkodik és mit ír Ön, mint romániai magyar közszereplő, magas rangú állami hivatalnok, illetve mint egy fontos hatóság vezetője.

  13. fodor

    Mi az az ‘intelekusa’ ?

  14. Blogolvasó

    Gondolom, intellektusa akart volna lenni, uú., mint ahogyan a lélegzetet visszafojtják és nem visszafoly(at)ják, valamint azt a bizonyos kóros elmeállapotot paranoiának nevezik és nem paranojának, stb., stb….Ja, és ugyanúgy, mint ahogyan az RMDSZ térvesztése nem Tőkés László térnyerésének köszönhető, hanem fordítva.

  15. régi blogolvasó

    Gáspi valóban odafigyelhetne egy kicsit a helyesírásra, de a lényegen ez nem változtat, kedves Blogolvasó. Az pedig a Basescu-barátság, és az államfő ülepének…..kitörlése, akkor, amikor a vak is látja, hogy drága hajóskapitányunk a cirkuszt kavarja itt is, s hálistennek nem kell saját kezüleg tennie, akadt a jó bolond….S ez engem is bánt, mert Tőkés Lászlótól többet vártunk.
    Más kérdés, hogy vannak forradalmárok, akik békeidőben nem tudnak mit kezdeni magukkal.
    Az RMDSZ hajóját meg nem Gáspi vezeti, s ha annak irányt kell változtatni, lesz aki megtegye…remélem.
    Ami pedig az etikát illeti, hadd ne a Tőkés pártiak kezdjenek szónokolni, a fennebb említett okok miatt. Vagy etikus azzal az emberrel cimborálni, neki jelentgetni, amikor az megfojtana minket egy kanál vízben? hagyjuk a nyári meséket másnak, itt kőkemény érdekek vannak, mert egyesek nem fértek a húsos fazékhoz, s emiatt egyszemélyes pártot alakítottak (itt nem Tőkésről van szó).
    Ahogy Ön elvárja, hogy ne nézzük hülyének, úgy mi is elvárjuk azt.

  16. régi blogolvasó

    alapítottak, nem alakítottak, pardon

  17. Gedeon

    Bár ezen cikk régi, mégis annyit hozzáfűznék, hogy látják uraim, 2 év eltelte után, még rosszabb lett a magyarság helyzete. Eddig volt 2 bizalmatlansági indítvány és mindkétszer az RMDSZ-en múlt a kormányváltás. Nos amikor Gáspárik úr írta ezt a bejegyzést akkor egyetértettem Tőkésről alkotott nézetével, véleményével, de most nem. Az RMDSZ-i cél?-bármiáron hatalmon lenni, vagy tenni is a magyarságért, akkár megkockáztatva a kormányváltást és fizetésüket. Persze értem én, hogy mindenkinek élnie kell valamiből, de ne már egy nemzet rovására.