Mondom, mondom




Ma megjelent a Realitatea tv, hogy engedélyt kérjen egy újabb csatorna indítására. A kanális neve Money Channel és bizniccel fog foglalkozni, meg tőzsde és bank és pénz… Magyarán két nap alatt 3 engedély, ugyanarra a szegmensre. Befektetés 1.600.000 Euró. Mi lészen itten? Egész nap a pénzszámlálást fogjuk nézni?
Volt egy érdekes eset is. Az egyik hír csatorna, beszámolt egy új brandy márka elindulásáról. Reggeli szervíz műsor, diszkrét filmezés, nem mondanak céget, nem mondanak a cuccról szinte semmit, képek, műsorrészlet… Nagyon korrekt beszámoló. Erre ugrott a Tanács, hogy alkohol és, hogy reggel és burkolt és HALÁL rá. Mondok nekik, Emberek, most akkor mindent kiherélünk. Ez egy történet ami sikeres, információs tartalma van. Balhé jobbra, balhé balra. Semmi. A kórus huhog. Mondok ha holnap a főhír az lészen, hogy új Logant mutatnak be akkor is ilyen fasza csávók leszünk. ” Persze, következetesek, mert mindenki egyforma elbírálásban és…” Na szóval brandy ügyben alul maradtam, kapott a csatorna írásos figyelmeztetést.
Erre mi történik másnap? A Logant tényleg bemutatták Genfben, természetesen a hírek elsőként foglalkoztak vele és nem a reklámszünetben. Hát akkor, mondok, a kollégáknak, csapjunk le rájuk, az igazság pörölyével…… hát az mégis csak nagy cirkusz lenne, mert hát ez nemzeti ügy és ezért… mondok nekiek, hogy a következetesség nem nagy erény de azért az útszéli örömhölgy is, megmosakszik két numera között. Mi nem. Nem. VAnnak egyenlők és egyenlőbbek, ugye Orwel elvtárs? Hát így mennek a dolgok Tesókáim. Gondoltátok volna?

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

Egy válasz: “Mondom, mondom”

  1. Sándor Szilárd

    Van-e a filmezesnek es medinak etikaja, “szentek szentje”..hogy lehett ezt ket szoban vagy a legrovidebben kifejezni…

    Erkolcs nelkul a hir halalt nemz…

    Isten nyugtassa Kiss Laszlo Tordai unitarius lelkesz kollegamat

    Szilard bacsi