Nyertünk




Béperelt minket, az Asztalos Csaba vezette, Diszkriminácó Elháritó Hivatal (CNCD). Volt egy szociális kampány a tévében, aminek a vezérszava az volt, hogy adj esélyt az életnek. Jó húzós kis klipp volt. Arról szólt, hogy van egy anya, akinek sérült gyermeke a babakocsiban van és mikorikor bemegy a lakásba az bejárat, mint börtönajtó működött. Átküldték nekünk a Diszkriminációsók, hogy szerintük nincs rendben, mert ugye nem lehet diszkriminálni a sérülteket. Mondtuk rendben van, mármint a klipp. Ők, hogy nincs, mi meg, hogy rendben. Nem értették. Mondok Csabának, nem jó, mert ez, nem más mint egy művészi formában való figyelmeztetés. Nyakaskodtak és letiltották a klippet. ŐK. Mondok, hát mi van itt? Most akkor ők szabályozzák a médiát, vagy mink? Nosza mérjük le. A törvényszék döntött, a javunkra. Kérdem én, mikor minden lap hemzseg a diszkriminációtól, mikor náci feliratok ahová fordulsz, stadionokban cigányoznak… akkor nekünk van energiánk pereskedni, pláne egy művészeti kifejezési formával… Ez is egy keserű győzelem.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

5 válasz: “Nyertünk”

  1. Barbár

    a reklamokrol jut eszembe

    Ma (2006.03.04) a TVSport reklamja keltette fel a figyelmemet. Vajon nem torvenybe utkozo az, hogy az Athletico Bukarest – Szekelyudvarhelyi-SK teremfoci meccs reklamjanak a felvezeto szovege egyertelmuen a nemzetisegek kozotti harcra utal, igy probalva nezettsegre tenni szert?
    Valahogy igy hangzott a reklam szovege:
    Dupa Steaua- Miercurea Ciuc la hochei, un nou meci national Athletico Bucuresti – CS Odorheiu Secuiesc…
    Szemely szerint nekem olyan erzesem tamadt mintha a roman-magyar viszonyt akarna meglovagolni a reklammal az ado.

    A meccs holnap lesz es remelem gyozunk :)

    amugy azert sem tartom fairnek az ilyen reklamszoveget pont az udvarhelyi csapattal kapcsolatosan, mert ennek a csapatnak a szurkolo tabora tobbszoros fair-play dijas

  2. Sándor Attila

    Mérik-e, “kontorizálják-e” valahol a politikusok “jelenéseit” a tv-ben?
    Ki hányszor? Gondolok itten a Cozmin Gusákra és társaira, akik felváltva, majdnem naponta “áldanak” bennünket.

  3. Molnár Zoli

    Nem láttam a klippet, de a CNCD véleménye, érvelése ebben az ügyben nagyon zavaros volt. Igy örvendek, hogy veszitettek.
    Esetleg nem a törvénnyel van baj, amelyik alapján működnek?

  4. sanyi

    Barbar! Nyertunk! udv Sri Lankarol:)

  5. Administrator

    Sajnos a Diszkrimináció Elleni Hivatal, a CNCD, felállítása, egyfajta politikai kozmetika része. Senki nem tudja pontosan, mivel-hogyan kellne működni. Sajnos nem érzem az aktív jelenlétét a közéletben. Valszeg a törvény sem az igazi, de aktívabban is lehetne jelezni: VAGYUNK…