Duma tv




Keserűen ír a Duna televízióban megrendezett román-magyar párbeszédről Ambrus Attila, a Brassói lapok főszerkesztője, a MURE elnöke. A műsort átvette a román közszolgálati csatorna is. ” elbeszéltünk egymás mellett” mondja Ambrus Attila. Vajon mit akartak a szervezők ezzel a beszélgetésnek szánt unalom műsortól? Gondolom az Autonómia csatorna bemelegítéséről lesz szó. Egy televízió sok mindenre jó, szórakoztat, szórakoztat, szórakoztat, informál, beszámol…..nevel. Illetve nevelni akar. Csak ne keverjük össze a Tudományos Akadémiát, meg egyéb tudományos fórumot a Marconi galaxisával. Felmérés van arról, hogy a tudománnyal foglalkozó tematikus csatornát rendszeresen nézők, nem műveltebbek az átlagnál. A tv az tv, nem tud megoldani fajsúlyos kérdéseket. Illetve, arra a tv néző nem vevő. Az inkriminált műsornak Romániában 0,5 %-os nézettsége volt, vagyis a hibahatáron belül. Magyarán senkit nem érdekelt. Hosszú távon nem lehet hazudni a tévéről, mert hamar lebukik az ember.
Valószínűleg az Autonómia tv-nek is ennyi lesz a nézettsége (jobb napokon), ha olyan lesz a tartalma amilyet február 25.-én láttunk. Nem tudom mi akadályozta a Dunát eddig, hogy az autonómiáról szóljon? Netán újabb kívánságműsor, vagy szappanopera veszi át, az unalom perceit? Majd meglátjuk. Addig is Cselényi László egy nem létező, nem működő tv kanális miatt, kap Aranyalma díjat a nagyváradi Scripta kiadótól. Ez igen EREDMÉNY. Menezzzselni tudni kell. Csak nehogy jövőre ki kelljen adni a Háry János díj arany fokozatát…

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

17 válasz: “Duma tv”

  1. Kelemen Attila

    :) http://szines.transindex.ro/?hir=6687

  2. Molnár Zoli

    Amivel a médiumok nem foglalkoznak az nincs – szokták mondani.
    Az autonómia tévé hozadéka [lehet], hogy egy tabutémát (egyeseknek) próbál fogyaszthatóvá, földközelivé tenni.
    Tisztelem is érte Cselényit, hogy nem másokat majmol, hanem olyasmit csinál ami eddig még a magyar közéletben-közbeszédben sem volt. (Lásd: Trianon-nap).

  3. Administrator

    Könyörgöm, senki nem látott semmit. Szándék van és sok nyilatkozat, erre kap egy kitűntetést. Amúgy senki nem gátolta a Duna tv-t hogy nagyobb mértékben foglalkozzon a témával. Hogyan fog bekerülni a kábeles ajánlatba? Kérdezte ezt valaki?

  4. uj szekoly

    A Duna az csak Duna marad…soha nem fog tudni megváltozni, mert nem akar, nem akarják… Az õ dolguk, csak mi isszuk a levét…
    Gratula a HVG-s értékelésért…

  5. Balázsi-Pál Előd

    Most küldött ki a Duna sajtóirodája egy közleményt, hogy április 16-án indul az Autonómia, napi 8 órában. Vajon ebből a nyolcból akarnak egyet adni az erdélyi magyar tévének? Vagy a többi 16-ból? Az rosszabb lenne, mert akkor csak napi 15 órát láthatjuk majd a halacskákat úszkálni az akváriummá avanzsált képernyőn. Gáspi, ne fogadjátok el az ajánlatukat, mert a halacskákat jobban szeretjük!

  6. Administrator

    Nem hiszem, hogy a kuratórium belemenne. Nem ismerem az ajánlatot, de ha igaz, akkor a Duna nem akar mást mint a kábeles rendszerbe, a mi kezünkkel bekerülni. Az én véleményem, továbbra is, hogy saját magunk kell megalkossuk a saját magunk csatornáját.(PONT)

  7. Szűcs László

    Kedves Gáspi!
    Cselényi díjában csupán annyira vagyunk ludasak, hogy valamikor a tavaly a hónap jelölését kapta, amikor az Autonómia Televízió ötlete ismertté vált. A már elkészült Oklevél (csatolnám is, de a képet nem engedi ez a blog) is hangsúlyozza, hogy a díjat az új csatorna előkészítééséért kapja. Lehet, hogy mellékes körülmény, de az olvasók rá szavaztak, ezen változtatni sem okunk, sem jogunk nem lenne.
    Halihó:
    Szűcs László

  8. Kelemen Attila

    Laci, hümm-hümm.

  9. Administrator

    Cselényi kiváló filmrendező, szervező, igazgató, menedzser, rokon, magyar. Kb. 8 milliárd forint a költségvetése egy évre ( a Sapientia 2 milliárdból alakult, az erdélyi magyar tv kapott 3oo milliót, stb) Most indít egy napi 8 órás műsort, amiből senki semmit nem látott egy szünetjelet sem és felterjesztjük díjra.
    Ebben a periódusban minden állami támogatás nélkül, önerőből Szatmárnémetiben és környékén megindult, a napi 24 órás magyar rádió, egész Erdélyt lefedő katolikus rádió… megindult egy új országos napilap…

  10. papp sándor zsigmond

    Nem tudom, miért veszekedtek. Az Aranyalma-díj már születése pillanatában is akkora blamázs volt, mint ide Moszkva. Markó minden páratlan, Frunda minden páros évben kapja meg. Ja, és Hunor kapja a 3-al osytható években. Ha épp Szabó Vilmos nem ér rá átvenni. Kriptaszagú, átlátszó és körbeudvarlós vállveregetésről van szó. Nem mindegy, hogy Cselényi megkapja vagy se?
    Csak szegény Szűcs Lacit sajnálom, de neki védenie kell a mundér becsületét.

  11. Administrator

    VÁROSOK TELJES NÉPESSÉG
    Csatorna Cím Kezdés Vége RTG (Fő) RTG(%) SHARE % REACH (FŐ) RTG (Fő) RTG (%) SHARE % REACH (FŐ) REACH( %)
    TVR 2 PULS 2006/PULZUS 17:30:40 18:49:22 111,000 1% 2.8% 659,000 433,000 2.1% 5.8% 1,920,000
    DUNA TV PULZUS 16:30:36 17:49:21 30,268 0.3% 0.9% 255,360 2.7%
    Összesen: 463,268 2175360

  12. Stanik István

    Kedves Zsiga!

    Sajnálattal látom, te is beiratkoztál az érvek nélkül „vitázó”, mindent lesajnáló, „igazságosztók” klubjába. Sajnálom, mert ez a magatartás frusztrációt takar. Sajnálom, mert azt hittem, futja tehetségedből, hogy megvalósítsd magad, és ha megszólalsz a nyilvánosságban, nem szorulsz a színvonaltalan, nyegle minősítésekre, az olcsó poénokra, Sajnálattal, látom, hogy nem így történt, hogy nem igazán csillogsz a Népszabinál, hogy a nagy mű is egyre késik… Lehet, hogy én is frusztrált lennék a helyedben, de arra biztos nem vetemednék, hogy arra az asztalra piszkítsak, ahonnan egy ideig a tűrhető minőségű kenyeremet ettem.
    De nem azért írok neked, hogy kioktassalak vagy megbántsalak, a régi barátság jegyében mindössze azt szeretném kérni tőled és „klubtársaidtól”, alapítsatok végre lapot, tévét, rádiót, díjakat, tegyetek már le valamit az asztalra az isten szerelmére, hogy legyen, amit én is lesajnálhassak. Tét nélkül, természetesen. Így lenne sportszerű, nem gondolod?
    Üdv, Stanik István

  13. papp sándor zsigmond

    vegyük sorba:
    1. nem vitázom. csupán hozzászóltam, és igyekeztem egyetlen beíróval sem személyeskedni.
    2. tehetségtelen vagyok, mint a bot. Akit érdekel, elmondom, a Népszabitól épp tessékelnek kifelé. A mű nem készül, mert az alkotó pihen.
    3. rettentően frusztrált lennék, ha egy napon megkapnám az Aranyalma-díjat.
    4, bár piszkítanék, megkönnyebbülnék végre.
    5, ezennel visszavonom a nevem alatt valaha közölt cikket, novellát, regényrészletet, de még apróhirdetést is.

    kérdem én, akkor most egálban vagyunk?

    barátsággal:

    zsiga

  14. Administrator

    Hé, hé Zsiga, Pista!!! mi vagyok én itt Mónika? Esetleg Balázs?

  15. papp sándor zsigmond

    A Mónikának jobban örvendenék.
    különben meg semmi sincs. olvastad a népszabiban a rólad írt cikkentyűt?
    http://www.nol.hu/cikk/396242/

    minden jókat

  16. Administrator

    Olvastam testvér, de mikor kellmesen szólnak rólam, akkor zavarba jövök, mint egy román rendőr a gyergyói bálban. Köszönöm.

  17. Kacsó Edith

    Stanik úrhoz lenne 1-2 szavam:az, amit Ön Papsinak reagálván idevetett a blogra, enyhén szólva is gecizés, legalábbis számomra az, mert aljas, ócska, szemét személyeskedésnek tartom, aminek véleményem szerint az ilyen szövegelések minimum privátban kellene elhangozzanak egy 4szemközti találkozás alkalmával. Remélem Papsi nem ad erre ezekután alkalmat… mer ha igen, hozzá is lesz 1-2 szavam. Csók Zsiga!