tehén vagy ló




Ma reggel hallottam a következő reklámot egy bukaresti rádióban: (emlékezetből) Gondoltál már arra, hogy a cowboy miért a lovat fogja be és nem a tehenet? Mert a lóban van az erő és nem a tehénben. Igyál Power Hors energia italt.
A reklám egyértelműen blamálja a konkurenciát vagyis a Red Bull-t. Már előre vakarózóm. Hogyan leszünk mi okosak? Felénk tilos a negatív kampány. Melyik az a pont amikor egy termék beazonosítható? Lehet, hogy csak én gondolkozom betgesen? Lehet… na megyek gyűlni..

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

9 válasz: “tehén vagy ló”

  1. Erdei Róbert

    Osztán majd ugranak a hímsoviniszták, mi az, hogy valaki egy tehenet bikának hall…:)

  2. CTrucza

    Ha jol tudom nem a negativ kampany tilos hanem a komparativ.
    Lehet rosszul tudom…

  3. Administrator

    Igazad van rosszul fejeztem ki magam. Kösz a helyesbítést.

  4. Molnár Zoli

    Kérdés: az EÁ-ban vannak olyan politikai reklámok, amelyeknek kimondott céljuk, hogy egy jelöltet lejárassanak. Tehát nem is szerepel benne az ellenjelölt. Pl. mély, bizalomkeltő, karakteres férfihang (mint a filmek beharangozójában) mondja: ,,Tudta ön, hogy B.Clintonnak zavaros nőügyei voltak? stb.”
    Megengedi-e ezt a törvény nálunk? kösz.

  5. Administrator

    Felénk tilos a politikai reklám. Csak kampányidőben engedélyezett és egy külön törvény szabályozza. Az a logikája, hogy 30 másodperc alatt, egy politikai terméket: ideológiát, személyt, meggyőződést stb. nem lehet “kifejteni” Fél perc alatt csak manipulálni lehet.

  6. Molnár Zoli

    És majd a kampány alatt szabad-e ilyent készíteni? Vagy nem a hatáskörötök?

  7. Sz.Cs.

    Én is hallottam ma a reklámot. Valahogy így hangzott: “Tudod, hogy a cowboy miért lovon ülve fogja be a borjút, és nem fordítva? Eltaláltad. Ezért hívják a legjobb energiaitalt Power Horse-nak és nem Power Borjúnak”. Annyira szubtilis negatív reklám, hogy nem is biztos, hogy az. Nincs semmilyen direkt utalás a Red Bullra (ami, ugye, bika és nem borjú).

  8. Administrator

    Ma feljelentette az egyik sportlap, a másikat (kettő van ugye) mert a “másik” a reklámszövegében annyit mond: mi valóban kifizetjük a nyereményeket. A vád hitelrontás. Magyarán értik ők egymást, hogy tehén meg borjú…

  9. Sz.Cs.

    Az biztos, hogy ők értik, csak az a kérdés: ilyen esetben rájuk lehet bizonyítani, hogy negatív reklámról meg hitelrontásról van szó?