Szatmár




Vagy újabban Szatmárnémeti. 1 éves a City Rádió… Hogy mire jó egy újság? vagy két éve írta Dancs Arthúr nevezetű egyén, hogy véget ért a magyar rádiózás Szatmáron. Volt heti pár óra és a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy vége. Nagyon fájdalmas volt a hír. Elkezdtem nyüsletni a Frekvenciagazdálkodásnál, hogy ha lenne két szabad frekvencia, akkor az jó lenne…. Kettő mert ha egy van akkor az nem biztos, hogy… na és akkor valahogy sok segítséggel lett és most van. Jó helyen van. Egy olyan városban ahol a magyar Kossuth, abudapesti kereskedelmiek sztereóban, megvetette a lábát a City fm. érzik a városban, hogy van. Most már van Nagykárolyban is. 7végén megünnepeltük a normalitást.
Volt egy jó kis rádiós konferencia. Sok rádiók és miniszter( Nagy Zsolt), képviselők (Erdelyi István, Kelemen Hunor) mg ORTT elnök (Kovács György) francia technikai szakembere és lehetőségek valamint tervek tömbkelege. Mi (hivatalok) arról szóltunk, hogy jó lenne bizonyos dolgokban egy nagy, közös lobbi, összefogás, szakmai fórum. Frekvencia elosztás, lefedettség növelés, közös piaci felület, jogdíjak, SZAKMAI képzés, további szabályozás, digitalizációra való felkérés… Ők megértették. Várjuk az eredményt. Érdekes, hogy a Szatmáron tapasztalt lelkesedés, sokkal nagyobb volt a hazai magyar média iránt, mint mondjuk Székelyföldön. A Párcium fölött elsiklottunk volna? Megelégedtünk azzal, hogy ők nézhetnek magyarországi tévéket és hallgathatnak budapesti rádiókat?
Szatmárnak és Károlynak van és hallatszik a magyar hangja, a lelkes kis csapat tartalommal is megtöltötte. Előre a 100.-ikra

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

3 válasz: “Szatmár”

  1. Administrator

    Gondolom ide szánta Kovics a bejegyzést.

    kovics

    2006. május 8., 9:54 am e
    Ne vagánykodjon, annyit! Nem is volt semmilyen találkozó. Olvastam a mai Krónikát egy sor sincs a rendezvényről, méghogy ORTT elnök Romániában járt volna. Szégyelje magát hantás. Lezuhant egy siklórepülő a Prahova völgyében az igen, az az meg van ottan írva, a Krónikában.

  2. Lolka

    Kedves Attila!

    Ajanlom figyelmedbe az alabbi cikket:
    http://www.hotnews.ro/pp_articol_10630-Funar-intra-in-razboi-cu-Radio-Cluj.htm
    Nem egyebert, de az a bizonyos genny csak gyul es gyul abba a bizonyos sebbe…

    Kerdesem: tenyleg kerhet ilyent a PRM, marmint perceket sajat maganak a magyar adasbol???? Nem masert, de meglehetosen furcsa demokracia lenne az, hogy egy kisebbseg kiirtasat celul kituzo politikai szervezet az adott kisebbseg adasidejebol vegyen el es reklamozza magat az adott kisebbseg nyelven. Nemde?

    Udv.
    Lolka

  3. Administrator

    Rostás István egy tehetséges, jó rádiós szakember. Legalább is a műsorait hallgatva ez a véleményem. Biztos vagyok benne, hogy vezetőként is kicsit “felturbózza” a kolozsvári közszolgálati műsorokat.
    Van a közszolgálati törvényben egy passzus, hogy köll adni műsoridőt a politikai pártoknak. Ezt a pártok képviselői döntik el, mit, mikor és hogyan. Természetesen, ha magyarul akar valaki, akkor úgy fog beszélni a magyarnyelvű műsorban. Már látom, hogy az RMDSZ emiatt nem fog bekerülni a Parlamentbe. hahahah
    Az egyharmados törvény nem a pártműsorokra vonatkozik, hanem a hírekben és a vitaműsorokban, kell betartani az egyharmados tagolást