Akkor vége




Pár óra, és vége az évnek meg sok másnak. Durran a pezsgő, kivágja a tutit a politikus, a sztárok riszálnak, a vicces emberek lökik a poént. A nép meg iszik, eszik, tölti az időt.
2006! A médiában nem hozott minőségi változást. Dominál a szürke. A semmitmondó, unalmas, mindent beborító szürke.
Megindult a rádió Székelykeresztúron, Szovátán, Nagykárolyban, Kolozsváron, Kézdivásárhelyen… Ez jó, … már csak a szakmai kihívásoknak kell eleget tenni. Nem lett meg az erdélyi magyar tv, sem a rádió, de van már egy épület.
A blogok terén, fárasztónak bizonyult az RMDSZ transzparencia Tóró T. Tibornak és Eckstein Kovács Péternek… Nagy lendület után köszönés nélkül oldalogtak ki a cyber valóságból.
Jó, hogy elindult Nagy Zsolt és továbbra is kiválóan ír Kelemen Hunor és Markó Attila. Természetesen ez nem mentesíti az RMDSZ médiakoncepciójának hiányát. Továbbra is nehézkes, esetleges a szervezet kommunikációja.
Egész Romániában vételezhetőek a magyarországi kereskedelmi és közszolgálati tv csatornák, csak a sugárzókat nem érdekli. Pl. az M2-nél, a maratoni reggeli műsorfolyamban (Naptévé) egy határon túli sem fért be a koncepcióba (most sem, a csatlakozás pillanatában). Úgyszintén érdektelen Tompa Gábor, Kovács András Ferenc, Bocsárdi László vagy a többi sikeres erdélyi…
A Duna -élén az új Háry Jánossal- nézettsége nem jön ki a felmérési tűréshatárból, unalmas … Ha Magyarországon bevezetnék a giccs-adót, valószínűleg a Duna Kívánságműsora megmentené a költségvetést. Indított a beígért két csatorna helyett, egyet, amit most nem minősítek.
Mindent összevetve olyan a médiánk amilyet megérdemlünk.
Magunkról: ez a blog betöltötte az 1 évet és a beszólások meglahadták a 2000-t.
Boldog Újévet kívánok.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

7 válasz: “Akkor vége”

  1. új széköly

    Ami a médiát érinti, igazad van!! Sajnos!!
    Nem tartom helyesnek egyeseket szapulni, mig másokat ajnározni…már csak azért sem, mert Markó Attila is a cyberhalál szélén van…november óta semmit sem irt…Nagy Zsolt is az utóbbi idében visszafogott, na de semmi gond…
    Az már rég bebizonyosodott, hogy a határon túliak nem foglalkoznak velünk…
    A szervezet kommunikációja pedig hagy bőven kivánnivalót maga után…
    na szépeket és jókat…

  2. dorka

    Szerintem ne háborogj. A belmagyar szemétdombon van nagyjából 50-80 ember, akik megtöltik hétről hétre a bulvárlapokat. Ők mennek a Napkeltébe is intellektualizálni Verebeshez, aki mindent “színházi emberként” néz (csak nem lát)…, vagy Lakat T.-hez, aki az abszolút diettáns, és szegény Esterházy Pétert csak akkor érti meg, ha EP focihasonlatot mond. Ide szerintem jobb is, ha nem hívják az általad említetteket. Még tán a Kultúrházba – de ha csak a Marat/Sade-próbán készült kis színest nézem, akkor inkább oda se. Kérdés persze, hogy megy át akkor a név a köztudatba. Na, ezt nem tudom.
    És ha már helyesírás: akkor egyrészt az újév az kis kezdőbetű, másrészt pedig ne boldog újévet kívánj, mert az csaj január 1-re vonatkozik. Új évet, akkor oké :) )

  3. org

    Idén volt egy .org, amit meghivták a Kultúrházba.

  4. kovács Pisti

    Mit nem wáx a Mester újévibű’, kiccsaj??:))
    Bocs!
    B.Ú.É.K.!

  5. kacsa

    Még mindig a DunaTv a legszínvonalasabb, bár az új műsorpolitika nekem sem tetszik. Persze érdemes volna összevetni a Duna+Autonómia költségvetését a királyi tévéékkel… A Dunások a beígért kettő helyett egy tévét legalább el indított (ráadásul úgy hogy a Duna Tv állami támogatása a Gyurcsány-kormány idején folyamatosan csökkent).
    Túró Rudi viszont a háromból egyet sem. Tízszer akkora költségvetésből… Kívülről könnyű bekiabálni ugyebár, dr. Gáspárik…?
    Az M1- vagy M2-vel tán elégedett vagy?

  6. Kovács

    Ez a kijelentés ,hogy olyan médiánk van amilyet megérdemlünk a pofátlanság netovábbja.

    Nem a (pénz)mosógépet kell kezelni Markó(lj) Béla és a többi szolga mellett papa:

    “Infiintata pe 27 aprilie 2004 in Targu-Mures, Fundatia „Janovics Jeno” are ca unic scop aparitia unui post maghiar independent de televiziune in Ardeal. Oficial, acest scop se exprima astfel: „crearea cadrului institutional necesar infiintarii si sprijinirii unor societati de radio si televiziune si realizarii unor emisiuni in limba maghiara”. Presedintele fundatiei a fost si este Nagy Zsolt, actualul ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, iar printre membrii fondatori figureaza Marko Bela, Gasparik Attila, Takacs Csaba, Galfalvi Zsolt si Csep Sandor. Cum se poate observa, ministrul Comunicatiilor il are alaturi pe Gasparik Attila, nimeni altul decat vicepresedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA)”

    “Proiectul a fost repus pe tapet imediat dupa ce Nagy Zsolt a devenit ministru al Comunicatiilor, iar Marko Bela vicepremier. Astfel, la inceputul lui 2005, guvernul de la Budepesta a anuntat disponibilitatea de a aloca cei 1,2 milioane euro pentru televiziunea UDMR. Numai ca, intre timp, liderii condusi de Marko Bela au refacut calculele si au ajuns la concluzia ca pentru infiintarea postului TV ar fi necesara o suma de patru ori mai mare, adica aproximativ 5 milioane de euro (1500 milioane de forinti). Cum destinatia sumei initiale, de 1,2 milioane de euro, fusese deja fixata de executivul ungar, Nagy Zsolt a solicitat schimbarea acesteia si dirijarea banilor spre proiecte locale. Ministrul Zsolt a intrat astfel in conflict cu alti reprezentanti ai comunitatii maghiare, care au inteles jocul la doua capete practicat de Nagy Zsolt si Marko Bela.”

    http://www.prezentonline.ro/article_detail.php?idarticle=2854

    További korupcióban sikeres újévet nektek.

  7. Orsi

    Boldogabbat…
    Az Erdélyi Magyar Televízió mûsorát miért nem kommentálja kedves Gáspárik Úr?